reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dużo produkujecie w weekend ;-)dopiero teraz mialam chwile zeby nadrobic :szok: o teściowych bylo, ja niepowiem nic bo bym esej musiala napisac :baffled:
siedze w pracy i mnie co jakis czas cos kłuje i tak sie waham czy abym powinna tutaj siedziec:confused:
kingajanik moje piersi urosły o rozmiar miseczki i są pełne :)
... i wogóle wyglądają jak należy bo do tej pory to były takie flaczki bo karmiłam piersią prawie 2 lata i nie wyglądały najlepiej
Rozstępów po poprzedniej ciazy nie mam ale wtedy byłam 7 lat młodsza haha to i skóra była inna a teraz się ich strasznie boję, ale poki nic nie widac to nie robię w tym kierunku nic, jak brzuszek zacznie rosnąc to zaczne go traktowac jakimis specyfikami

moja wizyta dopiero 2 sierpnia (wypadają co 3 tyg)

reklama
jak Wam zazdroszczę tych wizyt już :) ja jeszcze musze czekać pełne trzy tygodnie :( :(

ja pierwszą wizytę miałam w 6 tygodniu- wtedy było widać 2,5mm zarodek i bijące serduszko. Potem na początku 9tygodnia 16 mm kluseczka. Teraz będę po równo 4 tygodniach i potem z taką samą częstotliwością. Kolejną wizytę będę miała 22 sierpnia bo do wtedy mam zwolnienie lekarskie.

ja miałam dopiero jedną wizytę - 20 czerwca...następna po 1,5 miesiąca.... no i właśniejakoś tak dziwnie, że Wy macie tak częśściej... ja już jestem w 11 tyg a nawet nie mam założonej karty ciąży...

LadyDo a czemu te wizyty masz co 6 tyg? tak ci lekarz kaze przychodzic czy nie mają terminów czy jak?
Mi kazali sie zapisywac teraz co 3,4 tyg teraz wybrałam za 3 bo lekarz idzie na urlop i wyszłoby za 5 tyg a nie mam tyle cierpliwosci :baffled:

ja miałam dopiero jedną wizytę - 20 czerwca...następna po 1,5 miesiąca.... no i właśniejakoś tak dziwnie, że Wy macie tak częśściej... ja już jestem w 11 tyg a nawet nie mam założonej karty ciąży...

Kochana a Ty chodzisz na nfz? Jak tak, to pewnie dlatego tak rzadko.. Ale z tą kartą ciąży to dziwne, mi gin na 1 wizycie nie założył bo serduszka nie było widać, na następnej już od razu miałam kartę.
Co do piersi to mam jak sztuczne:p i często budzę się tak bolą.

ja kartę ciąży dostałam na drugiej wizycie w 9 tygodniu- wtedy miałam zrobiony komplet badań i od razu ginekolog mi założyła. Czytałam że niektórzy lekarze czekają z założeniem karty i tym samym potwierdzeniem ciąży do końca trzeciego miesiąca-wszystko przez częste poronienia w I trymestrze.

no widzicie a ja chodze prywatnie - do tego samego co w 1 ciąży - i mi powiedział, że nie ma potrzeby częściej skoro wszystko dobrze... :baffled:

reklama
Ja mam o tyle fajnie że z firmy mamy pakiet ubezpieczenia medycznego, płacę za niego grosze a mam porady specjalistów, badania i prowadzenie ciąży w prywatnej przychodni za darmo :) więc mam 2 w 1- komfort jak podczas prywatnej wizyty(rejestrację z dnia na dzień, usg co wizyta, wszystkie badania) i nienaruszony portfel :)

Do góry