reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dziewczyny mam dość, od wczoraj mam non stop mocne kłucie koło prawego jajnika:/ ruszyć się nie mogę, nospy nic nie dają:/
mnie też tak boli. no może nie aż tak mocno, ale prawa strona. w pierwszej ciąży mialam tak samo. na prawym jajniku mam cyste więc może to dlatego :/
a poza tym masakry ciąg dalszy. żołądek nie ma dla mnie żadnej litości. do tego już mi się slabo robi i jeszcze muszę się jakoś dzieckiem zająć - żal mi go bo większość czasu sam się musi bawić :(

reklama
A w głowie coraz więcej myśli się kłębi bo w piątek idę do lekarza i się martwię czy wszystko ok, w sumie to nie powinnam mieć podstaw do obaw, ale czasami nie potrafię odgonić czarnych myśli. Tak bym chciała już tak na całego ucieszyć się z tej ciąży, ale na razie cały czas się boję:-(

też tak ciągle mam, mimo, że wiem, iż wszytko jest ok..z utęsknieniem czekam na 2 trymestr..Najbliżsi i znajomi z pracy wiedza o ciąży, szerszej publiczności nie mówię aż minią te najgorsze tygodnie. Będzie dobrze, oby do wizyty, ja idę 3 dni po Tobie

ja w pierwszej ciąży też miałam taki okropny ból - nogą ruszać nie mogłam, pobiegłam do lekarza a ten żeby się nie przejmować bo to normalne :tak:

u mnie zato hormony szaleją, cały czas jestem wściekła i mąż obrywa, dzisiaj wyzwałam go od najgorszych:zawstydzona/y: ale na szczęście juz sie pogodziliśmy:tak:

i mogę się pochwalić że wygrałam 2 vouchery do kina:)

wg internetu kobiety które w czasie ciąży maja poranne mdłości o 30% sa mniej narażone na raka piersi... czyli jak mnie mdli 24 na dobę to wogóle jestem chroniona (hehehe - amerykanie już nie wiedzą co wymyśleć) a tak ogólnie to łącze się z wami w bólu:baffled: od rana nie daje mi żyć... a ten upał dodatkowo robi swoje. Nawet mój M. wyszedł do kolegów... przynajmniej można wymiotowac w spokoju...

też mam te kłujące bóle, ale przechodzą jak się trochę poleży i za dużo nie łazi...

pzdr sobotnio

Ostatnia edycja:
Oj współczuję Wam dziewczyny. Ja nie mam w ogóle mdłości ani wymiotów. Nie wiem nawet co to znaczy. :no: Za to podobnie jak u kasiadz rozpierają mnie hormony, narzeczony ma mnie już dość:-)

Znowu upalny dzień... a ja dziś na ogródku (w cieniu co prawda) z deską, żelazkiem i stertą rzeczy do prasowania :tak:

Ja również współczuję Wam tych mdłości. U mnie w poprzedniej ciąży może jeden poranek taki miałam, przy tej zero.

My dziś jeszcze w planie grilla mamy. Taki trochę nietypowy - szaszłyki z kiełbasy, ziemniaczków i cebulki. Jeszcze takich nie robiłam ;-)

Witajcie

mało mnie bo i upał i mdłości, ale bez wymiotów puki co i 2 bratanków na wakacjach kilka dni więc nudy nie ma.

Pozdrawiam i trzymajcie się dzielnie szczęściary bo ja jestem tu chyba najmłodsza suwaczkiem ciążowym więc zanim mdłości mi mina to jeszcze ho ho i troszkę :baffled:

ja to się zawsze zastanawiam jaki osioł sobie powiedział, że nudności są rano... mnie męczą całymi dniami. do tego wieczorami jest gorzej niż rano i spać nie mogę - masakra. niech się już to skończy. chciałabym się w spokoju cieszyć ciążą, a póki co nie mogę bo męczy to straszliwie.

reklama
w ramach kolacji zjadlam arbuza ... mmm pycha !

ale MamusiaM wspomniala o grilu i ja tez chceeeeeeeeeeeeee !!
Nuta robimy grila :D ???

Do góry