reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

nati włosy możesz pofarbować, ale farbą koniecznie bez amoniaku. tak powiedziała moja fryzjerka i lekarka. Ja farbuję się w poniedziałek bo też mam mega odrosty.
Co do ubrań niestety nie pomogę... Ja się mieszczę w swoje wszystkie bez problemu

reklama
aniołeczek - oczywiście, że badała bHCG :) i to bardzo często, taka mała paranoja, ale to dlatego, że w drugim podejściu miałam nikłe przyrosty. Moje wyniki:
12 dpt - 51,8
15 dpt - 118,6
17 dpt - 257,5
19 dpt - 632,5
22 dpt - 1800
25 dpt - 4150
29 dpt - 16020
I potem w 32 dpt miałam robione pierwsze usg. Obiecałam sobie, że jak zobaczę echo zarodka, to dam sobie spokój z kłuciem, trochę mi trudno, ale dotrzymuję danego sobie słowa. Tym bardziej, że po in vitro żyły też są nadwyrężone.
Co do leków, to 3 x dziennie biorę duphaston, 2 x dziennie estrofem, 1 x dziennie femibion natal 1, 1 x dziennie kwas foliowy.
Byle do wtorku żeby zobaczyć kolejny raz moje Maleństwo i byle urósł duży :)

Co do farbowania włosów to mój prof. mi zabronił w 1 trymestrze, ale to może profilaktycznie :)

jr-c piękne wyniki no to teraz będzie na pewno wszystko wspaniale!! a ile miałaś zarodków podane? ja jeden w 3 dobie ale na własne życzenie bo klinika chciała podać 2
a tak z innej beczki czy ty byłaś na naszym invitrowym forum tu na BB bo jakoś nie kojarzę...

anioleczek - miałam podane dwa zarodki 8 A w trzeciej dobie po punkcji. I 2 udało się zamrozić, z czego jestem przeszczęśliwa, bo w pierwszych dwóch podejściach żaden się nie uchował.

nati włosy możesz pofarbować, ale farbą koniecznie bez amoniaku. tak powiedziała moja fryzjerka i lekarka. Ja farbuję się w poniedziałek bo też mam mega odrosty.
Co do ubrań niestety nie pomogę... Ja się mieszczę w swoje wszystkie bez problemu

No właśnie szukałam w UK takiej farby i nie znalazłam i kupiłam Loreal Preference. Czytałam na innym forum że można farbować ale chodzi o to żeby nie wdychać tago zapachu bo to właśnie szkodzi a sama farba nie jest szkodliwa więc kupiłam maskę na twarz. Może nałoże farbę tak 1 cm od głowy żeby było bezpieczniej chce odświeżyć kolor bo po miodowym blondzie zrobiły mi się rudawe włosy i chce teraz średni blond nałożyć żeby je odświeżyć:rofl2:

Witam sie serdecznie :-)

Dawno nie zagladalam do Was, chorowalam troszke a pozniej jakos czasu malo :-) Melduje ze mdlosci oficiajnie juz na mna, dzieki Bogu, moge znowu normalnie zyc :-)

Obiecuje nadrobic Was prze weekend :- Pozdrawiam serdecznie!

Chyba nie użyje tej farby bo przeczytałam że jest mocno drażniąca. Znalazłam Loreal casting creme gloss bez amoniaku muszę tylko znaleźć ją w sklepie:rofl2:

Przegladalam forum pod tym tematem ale jakos nic konkretnego nie moge znalesc, w necie pare stron, a moze Wy macie doswiadczenie w tym temacie Dziewczyny.

Synek moj ma 4 lata i 8 miesiecy i nadal moczy sie w nocy. Czy macie moze jakies rady jak mu pomoc? Oczywiscie na niego nie krzyczymy, staramy sie pomagac mu, nikt z tego wielkiego problemu nie robi, ale sama nie wiem co mam robic. Wysadzalam go w nocy na spiocha, bylo ok, ale mysle ze tak mu nie pomagam bo przeciez on sie nie uczy kontrolowac wtedy, i takie majtki jak pampersy i podklady pod materac. No i nie wiem, chyba czas na wizyte u lekrza.

jr-c no u mnie to było pierwsze podejście i mamy jeszcze 3 mrożaczki na przyszłość:) teraz byle do usg.. na pewno wszystko jest ok i maluchy są z tobą:)

nati no to spróbuj znaleść tą farbę bez amoniaku w sklepie:) ja farbuję się na ciemny brąz a swoje mam sredni blad wiec też już widoać odrosty i kolorek się sprał... ale w poniedziałek to naprawie:)

reklama
hej,
Witam nowe mamusie:)
Ja wyprawiłam dzisiaj moją córe na tydzień do dziadków na wakacje. Pierwszy raz ze sobą się rozstałyśmy,ja tu depresja,stres, a moje dziecko powiedziało mi "kocham Cie mamusiu, papa jade do babci, zadzwonie" i całe szcześliwe wsiadło do samochodu. Ja się martwie bo to 320km od Nas, jak zacznie płakać w nocy to nie przyjedziemy prędko, ale na następny dzień ja najwyżej wsiąde w busa i za 5 godz jestem. Alusi nudziło się ze mną bo przez senność i mdłośći mało produktywna jestem,a tam u dziadków co dzieci, plac zabaw. Babcia zaplanowała wakacje na całego wesołe miasteczko, klub z kulkami, wycieczki więc powinno być ok. Ja już popadam w paranoje,ale tłumacze sobie, że kiedyś trzeba odciąć pępowine. A ja się wyśpie wkońcu bo moje dziecię do tej pory budzi się w nocy,a tu za 7 miesięcy następne pobudki.
Wy mówicie, że się nie dopinacie w spodnie, a ja wczoraj pierwszy raz od 2 lat zapiełam spodnie, które były zaciasne i jeszcze mam w nich luz.
Ja dzisiaj znowu mam mdłosci i wymioty, ale to przez stres pewnie.

Do góry