reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

widać że ciepło na dworze i do tego weekend bo na forum pustki:)

właśnie się objadłam kanapkami z pomidorkiem:)

a teraz się zastanawiam co by tu jeszcze zjeść

na obiad robiłam pancake z polewą malinową, z borówek amerykańskich i z czarnej porzeczki, taki mały mox na talerzu:)

reklama
Witam bardzo serdecznie:-) właśnie zarejestrowałam się na forum, jestem w 8 tc. To moja pierwsza ciąża, strasznie się boję:szok: Mam chyba wszystkie objawy ciąży..a nudności to moja specjalność..mam nadzieję, że obecność tu na forum doda mi otuchy w te trudne dni:-)

Witam nową forumowiczkę:) Dziewczyny napiszcie ile Wasze dzidzie mierzyły w 8 tyg, bo ciągle się nakręcam, że coś nie tak:/ Moja mierzyła tylko 6,9 mm cr, nie wiem czy to ma związek z późnym zapłodnieniem?

Poli0105 myślę,że nie powinnaś się zamartwiać, moja siostra powiedziała,że to nie jest tak,że dzidzia w tym tyg ma mieć dokładnie tyle. Jest przedział wielkości jaką zarodek powinien osiągnąć, ale jeżeli lekarz nie miał zastrzeżeń to Ty też nie powinnaś. Zwłaszcza w przypadku gdy ciąża jest mniejsza niż wynika z OM bo teraz dzidzia rośnie około 1mm na dobę i tydzień robi dużą różnicę :)
Głowa do góry.

Ja na szczęście nie mam żadnych wymiotów, mdłości czasem z samego rana, ale u mnie generalnie kończy się na tym,że mi się odbija :)
Jedyne co mnie drażni to cycki bo lubię spać na brzuchu a nie zawsze dobrze się ułożę i mi przeszkadzają. ah...i ostatnio mam zajawki i humorki, sama za bardzo nie wiem o co mi chodzi ale troszkę szaleje. Mąż mówi,że jestem strasznie marudna ;P

Miłego dnia dziewczynki!

Oj pustki tu faktycznie :tak: Jesienne weeendy będą pewnie bardziej sprzyjały siedzeniu przy komputerze ;-)

Dziewczyny, ja dziś miałam okropny poranek :angry: Obudziłam się z takimi zawrotami głowy, że to łazienki nie mogłam dojść. Trzymały ze spokojem do 13.00. Mierzyłam ciśnienie - 104/65 (jakoś tak - więc za niskie).
Oprócz tego po raz pierwszy dzisiaj wymiotowałam - zwróciłam śniadanie :baffled: Nie wiem do końca czy było to związane typowo z ciążą, czy po prostu było to efektem zjedzenia sałatki z poprzedniego dnia :baffled:.

Popołudnie spędziliśmy za to bardzo przyjemnie. Podjechaliśmy do brata na basen :happy:. Woda - 29 stopni - miodzio :tak: A Młody jak się wyszalał... :-D Kurcze, tak bym chciała wyskoczyć nad morze, chociaż na jakieś 3 dni...

agaod - witamy na forum :-)

poli0105 - niestety nie umiem Ci powiedzieć ile mój maluch mierzył w 8 tc. Ja miałam wizytę 7+1 tc. Wtedy miał 8,7 mm. Jutro idę na kolejną wizytę, więc zdam relację z 10+1. Natomiast myślę, że lakarz też może nie za dokładnie dokonać pomiaru. Wystarczy że troszkę źle uchwyci takiego malucha i komputer może podać trochę błędną dł ciała.

Cortina - ja zrobiłam Tobie apetyt na grilla a Ty mi na arbuza :-D Chyba jutro zakupię i całego zjem :-D

Nic ja mykam pod prysznic i do spania. Jutro wizyta u gin :-):-):-)

Ostatnia edycja:
witam mamusie po weekndzie - faktycznie pogoda chyba sprawiła, że albo odpoczywałyście na łonie nartury albo nie chciało Wam się ruszać.
ja zaliczyłam to drugie... po piatkowym pożegnaniu z dzieckiem (wyjechał na wakacje z dziadkiem na dwa tyg) nie robiłam nic przez weeknd- ruszyc sie nie mogłam taka byłam słaba... dzisia rano pozegnałam też meża, bo wyjechał na cały tydzień :( :( i zostałam całkiem sama...tak dziwnie pusto w domu było... a teraz jestem w pracy i czuje sie fatalnie:( kreci mi sie w głowie, mam nogi jak z waty, boli mnie brzuch i jest mi ogólnie nie dobrze... w ciagu ostatnich 2 tygodni schudłam 2kg... a dzisiaj mam jakieś apogeum złego samopoczucia... czuję się tak jakbym wypiła butelkę wina... :( :(

czesc !

mialam wczoraj intensywana niedziele i przeplaciulam to bolem brzucha wieczorem, masakra ! wystraszona bylam niezle, poszlam spac zeby nie myslec ;)

a dzis wstalam jak nowo narodzona ! brzuch ok, mdlosci brak :rofl2: poki co hihi bo czasmi zaskakuja mnie popoludniem !
jestem po kanapce z ogorkiem zielonym i mi bosko :-D

LADYDO das zrade odpoczniesz czas szybko zleci bez chlopakow :) moze l4 w pracy jak ci tak zle ?

POLI ja ostatnio pojechalam z mega mdlosciami, bez sniadania do labo i bylo ciezko ! szczegolnie jak weszlam do przychodni i poczulam "zapachy", ale dalam rade ! chodz mnie ciagnelo na wymioty niezmiemsko :no: a moze ma z toba kto isc w "obstawie" ? bezpieczniej bys sie czula :)

MAMUSIAM hehe ty mi smaka na grilla ja tobie na arbuza :p dobre ! moglabym jesc arbuzy i ogorki non stop mniamiiiiiiiiiiiiiiiii ! po innych owocach mnie muli po arbuzach nie :D

ide porobic nic !;-)

milego poniedzialku !!!

witam i ja.
humor kiepski bo źle się czuję - niech mi ktoś powie, że ciąża to fajne 9 miesięcy... fajne to jest wynagrodzenie po tych miesiącach jak się przytuli maleństwo.
żeby nie marudzić to zmykam. trzymajcie się kobitki :)

reklama
Witam się i ja po dłuuuugim weekendzie :)
Witam też nowe forumowiczki, z którymi nie miałam się okazji zapoznac :)

U mnie już coraz lepiej! Wieczorami ciągle mi niedobrze, ale juz w stopniu powiedziałabym znośnym :-) Piersi nadal ogromne, brzuch wzdęty cały dzień. Pora zakupić odzież ciążową :)
Co do arbuza... muszę się przyznać do czegoś!
W piątek kupiłam połówkę, która ważyła 4 kg! i w godzinkę sobie z nią poradziłam, ąz mi wstyd :zawstydzona/y: kajam się!
Ale coż ja mogę poradzić kiedy on tak smakuje! A jak pachnie! mniam mniam :D

U nas dzisiaj troszkę chłodniej więc jakos daję radę, ale ogólnie ostatnio bardzo szybko się męczę i okropnie puchną mi nogi. Do tego stopnia, że mąż się śmieje, że nie mam kostek, bo ich nie widać. Jakieś rady na to?

Ja tak tradycyjnie:
Niech moc brzuszków będzie w Wami! :rofl2:

Do góry