reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Są cały czas ale jakby trochę złagodniały. Najgorzej wieczorem a rano jakby odpuściły. Mam nadzieję, że już będą słabły bo w pierwszej do do ok. 14-stego tygodnia mnie męczyło i wróciło w 7-miesiącu.

reklama
no życzę nam tego bo ja już ledwo daje radę:((
dziś przyjeżdża do mnie moja przyjaciółka z synkiem 3 tygodniowym:)))
ciekawa jestem jaka będzie reakcja Belli:))
wczoraj tak się uśmiałam, bo mąż kąpał Izke i myjąc jej "pipi" jak to facet nie był za delikatny no i ta sie rozpłakała, że ją piecze, ale ryk na całą łazienkę. Zabrałam ją w ręcznik i wymyłam dokładnie no i tak leżymy na łóżku i staram się ją uspokoić, i Robert się nachyla nad nią, żeby ją pogłaskać a ona do niego: "No teraz możesz mnie przeprosić" hahaha myślała, że padnę jak zobaczyłam jego minę:D

Dziewczynki macie już może ustalone terminy tego niby genetycznego USG między 11-13 tygodniem?
Ja mam na 19lipca i zaczynam się już!! stresować;/

Nareszcie nadrobiłam zaległości. troszkę mnie nie było, ale dużo się dzieje:)

Witam się ze wszystkimi- z tymi z którymi już się znam i z tymi nowymi:)

bella spóźnione życzenia urodzinowe:) wszystkiego naj naj

eve ja mam zaplanowaną z góry cesarkę ze wskazaniem:( nie wiem czy to lepiej czy gorzej, ale nie mam wyboru.

Byłam na pierwszej wizycie. Napiszę w odpowiednim wątku

co do ciuchów- mieszczę się we wszystko bez problemów i schudłam około 2 kg a jem raczej normalnie. czuję się nadal dobrze. tylko ostatnio upały dały mi się we znaki i byłam taka słaba...

bella ja tak samo nie mogłam spać, a mąż jak zabity nawet ta okropna burza go nie ruszyła. ja wogóle nie mogę spać, mogłabym siedzieć całe noce, nie męczy mnie senność. codziennie 3-4 rano pobudka i łaskoczący ból brzucha, tak jakby mnie ktoś piórkiem od srodka drażnił, jest to tak nieprzyjemne i drażniące, że mogę tylko wstać i chodzić. jak sie zmęcze to staram się jeszcze iść spać i tak dzien w dzień:no:

Witam się z rana
Mdłości mnie nie opuszczają do tego cały tydzień mam dość silne bóle głowy:szok:
Wczoraj odebrałam wynik cytologii i wszystko ok. to tylko wykryli ta infekcje. Nie potrzebnie jechałam bo mogli wysłać wynik pocztą:no:
Kolejny dzień deszczowy. Ja od 2 dni mam jeszcze większe zmęczenie godz. 12 musze sie przespac dobrze że córcia o tej porze chodzi spać no a wieczorem to 21 już śpie.

u nas była straszna burza z gradobiciem wieczorem - kwiatki mi w ogórdku wszystkie poniszczy ło :( to już deuga taka burza zaledwie w ciągu kilku dni!!!!

co do cc to ja rodziłam naturalnie i sczerze Wam powiem, że nie wiele z tego wszystkiego pamiętam...najbardziej to, że po byłam strasznie głodna :) :) :)

co do l4 to na razie nie mam takiej opcji, bo szef jedzie na wakacje i muszę być na miejscu. Potem w połowie sierpnia my jedziemy i zobaczę jak sie bede czuła...

ja niesttey ani w spodnie ani w spódnice się nie mieszczę - tzn na chama bym się zapieła ale robi mi sie ciasno i zaczyna brzuch boleć wiec po co...a waga ani nie pokazuje wiecej ani mniej - chyba po prstu w 2 ciąży mieśnie są słabsze i brzuch się szybciej robi...

jeśli chcecie dowiedzieć się fajnych rzeczy o ciąży to polecam stronę 9 Weeks Pregnant | Pregnancy Week 9 | BabyZone Można się zapisać i oni co tydzień przysyłaj a na maila info o rozwoju maluszka i wiele fajnych ciekawostek :)

Hej dziewczyny! A ja dzisiaj w ogólnej załamce :(
Wczoraj byłam na badaniach krwi (morfologia i toxo igg i igm).
Dzisiaj odebrałam wyniki i mam oba toxo podwyższone. Igg mocno, bo skala jest do 3 a ja mam 14,8, a Igm skala jest do 0,600 a ja mam 0.64. Niby niewiele, ale jednak. Prawdopodobnie wskazuje to, że właśnie choruję na toksoplazmozę :( Najgorsze jest to, że moja lekarka właśnie zaczęła dwutygodniowy urlop i ma telefon wyłączony. Tylko nie wiem skąd ta choroba mogłaby się wziąsc skoro przenoszą ją koty, a ja nigdy z żadnym bliższej styczności nie miałam, bo panicznie boje się kotów i psów!
Ehh... i dzień zaczął mi się tak do d.upy!
Sorki, że wprowadzam taka atmosferke. Już znikam. Miłego dzionka!

Poczytaj sobie o toksoplazmozie. Kot jest ostatecznym żywicielem pasożyta ale nie jedynym! I nie mówię o kotach tylko domowych tylko o kotowatych. Od Psa też można się zarazić,jeśli akurat będzie żywicielem pośrednim. Ale najczęściej ludzie zarażają się z mięsa. Surowe, niedobrze przygotowane lub po prostu dlatego,że ktoś po takim mięsie nie umył dokładnie rąk. Niestety zwierzęta hodowlane są pośrednimi żywicielami które bardziej zagrażają Nam niż kot bo w przypadku kota wiesz czego się spodziewać i myjesz ręce po każdym kontakcie. W dodatku w przypadku np. świni, toksoplazmoza nie daje żadnych objawów.

Eve mialam tak w pierwszej ciazy, okropnie sie balam ale zrobilam dodatkowe badanie igg awid , to pozwala okreslic czy chorujesz teraz czy kiedys u mnie okazalo sie, ze to stare zachorowanie!
toxo moze tez byc w zmiemi, surowym miesie itp.
polecam badanie ja mialam igg 105 a igm 0,65

reklama
Do góry