reklama
Ja miałam cc przy ogólnym znieczuleniu. W Polsce się robi przy ogólnym i zewnątrzoponowym,zależy od wskazań i w moim przypadku umiejętności anestezjolog
Ja dzisiaj jestem o dziwo pełna energii. Rano byłam na jazdach, o dziwo nie wymiotowałam podczas jazdy I jakoś mdłości do tej pory niemam, a nawet zjadłam makaron z serem, a wczoraj po nim mialam nieprzyjemności.[/QUOTE]
Agnieszko i jak wspominasz cc w ogolnej narkozie???ja tez tak mialam...cc ze wskazaniem(gestoza)i troche tez chcialam......mialam znieczulenie do kregoslupa ale nie zadzialalo))))i ogolna narkoza poleciala.................teraz planujesz naturalnie rodzic?
Ja dzisiaj jestem o dziwo pełna energii. Rano byłam na jazdach, o dziwo nie wymiotowałam podczas jazdy I jakoś mdłości do tej pory niemam, a nawet zjadłam makaron z serem, a wczoraj po nim mialam nieprzyjemności.[/QUOTE]
Agnieszko i jak wspominasz cc w ogolnej narkozie???ja tez tak mialam...cc ze wskazaniem(gestoza)i troche tez chcialam......mialam znieczulenie do kregoslupa ale nie zadzialalo))))i ogolna narkoza poleciala.................teraz planujesz naturalnie rodzic?
poli0105
Fanka BB :)
A o co chodzi z tym usg genetycznym? Pierwsza ciąża więc jestem zielona A wiecie może kiedy najwcześniej widac płeć dziecka? Wiem, że to zależy tez od ułożenia dzidzi..
Ania1973G
Hey
Witam nowe mamusie i gratuluję sukcesu zafasolkowania.
Ja mam jakiś lipny humor, pogoda do tyłka, brzuch mnie pobolewa a wizytę mam ok 20 lipca bo gin na urlopie.
Czytam was, ale jakoś cholerka nie umiem myśli zebrać by wam poodpisywać z osobna za co przepraszam
Witam nowe mamusie i gratuluję sukcesu zafasolkowania.
Ja mam jakiś lipny humor, pogoda do tyłka, brzuch mnie pobolewa a wizytę mam ok 20 lipca bo gin na urlopie.
Czytam was, ale jakoś cholerka nie umiem myśli zebrać by wam poodpisywać z osobna za co przepraszam
martuszka5
witam Dziewczyny!
jestem tu nowa i mam nadzieję ze mnie przyjmiecie do swojego grona.
w ciązy jestem juz któryś-tam raz, straciłam poprzednie dzidziusie
szczerze mówiac to mam spore opory zeby zadomowić się na forum, bo boję się że zacznę zyć tą ciażą, a nie wiem jak to wszystko bedzie....
ale weszłam tu- zeby trochę przerwać ten dzien i tak naprawdę wyżalić się. Bo chociaż to dopiero początek- czuję się masakrycznie, wręcz koszmarnie.
nie mam na nic sily, nawet zrobienie herbaty to wyczyn mdli cały dzien, a i nawet jak się budze w nocy od jedzenia odrzuca. jak nie jem - mdli jeszcze bardziej. wiec praktycznie co godzinę jem.... cos gotowego, białe buły, drożdzówy, i tym podobne śmieciowe jedzenie. ale nie moge przebrnąć przez ugotowanie sobie czegokolwiek
w zasadzie czuje sie tak żle że leze i płacze
to tyle- może część z Was mnie zgani, że powinnam się cieszyc i takie tam, ale ja naprawde nie mam siły
a strach o dzidziusia też mi nie pozwala na dobre mysli
ps. to bedzie dziewczynka, tak czuję
jestem tu nowa i mam nadzieję ze mnie przyjmiecie do swojego grona.
w ciązy jestem juz któryś-tam raz, straciłam poprzednie dzidziusie
szczerze mówiac to mam spore opory zeby zadomowić się na forum, bo boję się że zacznę zyć tą ciażą, a nie wiem jak to wszystko bedzie....
ale weszłam tu- zeby trochę przerwać ten dzien i tak naprawdę wyżalić się. Bo chociaż to dopiero początek- czuję się masakrycznie, wręcz koszmarnie.
nie mam na nic sily, nawet zrobienie herbaty to wyczyn mdli cały dzien, a i nawet jak się budze w nocy od jedzenia odrzuca. jak nie jem - mdli jeszcze bardziej. wiec praktycznie co godzinę jem.... cos gotowego, białe buły, drożdzówy, i tym podobne śmieciowe jedzenie. ale nie moge przebrnąć przez ugotowanie sobie czegokolwiek
w zasadzie czuje sie tak żle że leze i płacze
to tyle- może część z Was mnie zgani, że powinnam się cieszyc i takie tam, ale ja naprawde nie mam siły
a strach o dzidziusia też mi nie pozwala na dobre mysli
ps. to bedzie dziewczynka, tak czuję
agnieszkaala
Madzik ja teraz też będe przez cc rodzić chyba, że okulista zaleci inaczej. Ja znieczulenie ogólne wspominam ok, po 3 godz wstałam,jedynie co mnie bolało oprócz blizny to mięsnie,bo znieczulenie się rozchodziło. Zostałam szybko wybudzona. Najgorszy dla mnie był cewnik,czułam się skrępowana,a wyjmowanie go to coś okropnego. Tego najbardziej się obawiam w tym porodzie. jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem.
agnieszkaala
Martuszka trzymaj się kochana!! Złe samopoczucie minie,najgorsze te 3 miesiące.Potem mdłości ustąpiął i będziesz cieszyła się ciąża. Ja też mam dni załamania, mdłości są dla mnie czymś okropnym,mówie mężowi, że to ostatnia ciąża(chodź przy pierwszej też tak mówiłam, a jak sie zobaczy dzidzie to się zapomina wszystkie niedogodności). ja też nie gotuje bo mnie mdli, robi to M,albo zamawia coś.
agnieszkaala
Poli to jest chyba to usg gdzie sprawdza się przyzierność karku dzidzi. Mi to w zeszłej ciąży robił mój gin na normalnej wizycie,nie musiałam się specjalnie umawiać.
reklama
Zanetka_22
Witam wszystkie nowe lutowiczki:-)
martuszka przecież stresując się jeszcze bardziej zaszkodzisz dziecku, a sama pisałaś, że straciłaś już wcześniej fasolkę:-( Wiem, że łatwo się mówi, ja akurat nie mam aż takich mocnych objawów jak Ty. A co do płci, też bym chciała mieć przeczucie czy urodzę dziewczynkę czy chłopczyka.
PODAJĘ DANE DO TABELKI:
Żanetka_22, Żaneta, 22 lata, Gubin, 14.02.2013, chłopiec
Tak na prawdę co do płci dziecka ja bym chciała dziewczynkę, ale mój narzeczony chce chłopczyka. Więc podaję płeć, którą chce chłopak
Ostatnio mam niechęć do chleba. Mogłabym jeść tylko owoce, a to maliny, nektarynki, pomarańcze, jagody, a nawet jeszcze niezbyt dojrzałe jabłka zerwane z drzewa. Ale to chyba dobrze, że bardziej mnie ciągnie do owoców niż do słodyczy. A co ciekawe przed ciążą mogłam zjeść na dzień nawet dwa batony, a teraz nie wiem czy bym pół zjadła
martuszka przecież stresując się jeszcze bardziej zaszkodzisz dziecku, a sama pisałaś, że straciłaś już wcześniej fasolkę:-( Wiem, że łatwo się mówi, ja akurat nie mam aż takich mocnych objawów jak Ty. A co do płci, też bym chciała mieć przeczucie czy urodzę dziewczynkę czy chłopczyka.
PODAJĘ DANE DO TABELKI:
Żanetka_22, Żaneta, 22 lata, Gubin, 14.02.2013, chłopiec
Tak na prawdę co do płci dziecka ja bym chciała dziewczynkę, ale mój narzeczony chce chłopczyka. Więc podaję płeć, którą chce chłopak
Ostatnio mam niechęć do chleba. Mogłabym jeść tylko owoce, a to maliny, nektarynki, pomarańcze, jagody, a nawet jeszcze niezbyt dojrzałe jabłka zerwane z drzewa. Ale to chyba dobrze, że bardziej mnie ciągnie do owoców niż do słodyczy. A co ciekawe przed ciążą mogłam zjeść na dzień nawet dwa batony, a teraz nie wiem czy bym pół zjadła