reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

reklama

Jagódka nic się nie martw, coś tam przyrasta może idź jeszcze raz za kilka dni:) a robiłaś test siusiany?

Tak robiłam, test ACON ULtraczuły 10-tka, wyszły dwie kreski. Tak sobie pomyślałam, że w pierwszej ciąży mi bardzo późno test sikany wyszedł, może taka moja natura, że beta u mnie wolno w ciąży rośnie. Jak znajdę chwilę, bo dziś mam gorący dzień, to pojadę do laboratorium i zrobię betę jeszcze raz, a potem się skonsultuję z ginekologiem, bo jestem od początku na duphastonie i może trzeba zwiększyć dawkę - plamiłam w poprzedniej ciąży. Póki co ju ochłonęłam, bo i tak przecież na razie nic nie zrobię..

jagódka- wg mnie za często robisz tą betę. troszkę się już na tym znam, bo jestem po ifv i beta u mnie to podstawa potwierdzenia ciąży- absolutnie żadne testy sikane (są nie wiarygodne) na betą powinno się chodzić co 4-5 dni a nie co dwa!! nie dziwię się, że masz mały przyrost.
Ja ropie bete co tydzień średnio 11 18 i 29 dpt i też nie mam jakiegoś szałowego przyrostu. poczekaj cierpliwie wszystko będzie ok

co do seksiku- ja nie mam z tym problemu ani teraz ani przed ciążą. kiedy tylko widzę mojego męża to mogłabym się z nim kochać bez przerwy:) a jego to cieszy.

Objawów ciążowych brak. ale mnie to nie martwi- mogę normalnie funkcjonować, a podobno brak objawów to też jakiś objaw:)

Hey czy mogę do Was dołączyć?? Ja mam termin na 18 luty, to moja 6 ciąża, cztery pierwsze straciłam, potem urodził się mój synek Nati i teraz kolejna..mam nadzieję, że jest okey. Biorę duphaston i kwas foliowy :)

Hej Dzewczyny :-)

Witam się i z już tu obecnymi od kilku dni i z nowymi przyszłymi mamusiami lutowych dzieciaczków :-)

jagódka - już wcześniej pisałam, że na B-hcg sie nie znam, no ale w końcu coś tam urosło, powinno być OK :tak:

U mnie w dalszym ciągu brak wiekszych objawów. Serio... gdyby nie dwie kreski na teście i brak miesiączki, w życiu nie powiedziałabym, że jestem w ciąży. Ehhh... niech już będzie poniedziałek i wizyta u ginekologa :oo2:

MamusiaM zazdroszczę:)

witam nowe mamusie:)

Aniołeczek który u Ciebie tydzień?

ja nigdy nie robiłam bety zawsze test czasem 2-3 ;)) i potem wizyta u gina:)
w pierwszej ciąży to poleciałam do gina juz w 5 tygodniu:)
teraz wytrzymałam prawie do końca 7:D

Dziewczyny czy Wy też dziś tak macie? ja zasypiam, nie kontroluję tego nawet, boję się, że w pracy zasnę;/

Witam Wszystkie Lutowe Mamusie!
ale tu fajnie - jest co czytać :)

ja też jestem OKROPNIE śpiaca!! po prostu przychodze do domu i zasypiam, spie 2 h a potem o 22 znów chce mi się spać...już nie wspomnę o tym, że przy kompie w pracy oczy mi się kleją!!!

a wczoraj jak byłam w Krakowie to chciałam klienta na spacer zabrać i dreptałam za nim jak mops dysząc i sapiąc co najmniej jakbym już 9 miesiącu była!!! MASAKRA!!!
no i niesttey zaczyna mnie mulić po jedzeniu - kromke jem na 4 raty po dwa gryzy... odpuszcza dopiero popołudniu-wczesnym wieczorem wtedy włącza mi się wir w żołądku - wczoraj zjadłam obiad w krakowie (zupe i2danie) wróciłam do domu i pochłonęłam żurek z jajkiem i ziemniakami a potem dobiłam dwoma danio!!!!!! NIGDY TYLE NIE JADŁAM!!!!!!! :) :) :)

aaaa i mam w głowie żelki zamiast mózgu!! po prostu nie chce mi się myśleć!!! :-D

Ostatnia edycja:
Aniołeczku powtórzyłam tak szybko, bo pierwsza beta była poniżej normy ciążowej! I nie masz racji betę robi się co 48 lub 72 godziny i wtedy odpowiednio powinna być 66% i 114% większa. Przyrosty tygodniowe niewiele powiedzą, bo procentowo to się rozjedzie. Może Twój lekarz inaczej Ci zalecił, ale standardowo robi się ją tak jak napisałam.
Dziewczyny, dzięki za pocieszenie. Zmykam podpisać umowę w przedszkolu, bo córcia od września zaczyna edukację;-) Wieczorem pewnie jeszcze zajrzę, bo przede mną jeszcze dziś dentysta i fryzjer

reklama

LadyDo
ja mam mopsa i ona jest bardziej ruchawa niż ja hahaha

ja zapominam wszystko a do tej pory moją zaletą była idealna wręcz pamięć;/

Jagódka dziwne te normy, ja słyszałam, że od 5 już jest ciąża ale jak pisałam sama nie robiłam;/

Ostatnia edycja:
Do góry