reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama

Jagódka nic się nie martw, coś tam przyrasta może idź jeszcze raz za kilka dni:) a robiłaś test siusiany?

Tak robiłam, test ACON ULtraczuły 10-tka, wyszły dwie kreski. Tak sobie pomyślałam, że w pierwszej ciąży mi bardzo późno test sikany wyszedł, może taka moja natura, że beta u mnie wolno w ciąży rośnie. Jak znajdę chwilę, bo dziś mam gorący dzień, to pojadę do laboratorium i zrobię betę jeszcze raz, a potem się skonsultuję z ginekologiem, bo jestem od początku na duphastonie i może trzeba zwiększyć dawkę - plamiłam w poprzedniej ciąży. Póki co ju ochłonęłam, bo i tak przecież na razie nic nie zrobię..

jagódka- wg mnie za często robisz tą betę. troszkę się już na tym znam, bo jestem po ifv i beta u mnie to podstawa potwierdzenia ciąży- absolutnie żadne testy sikane (są nie wiarygodne) na betą powinno się chodzić co 4-5 dni a nie co dwa!! nie dziwię się, że masz mały przyrost.
Ja ropie bete co tydzień średnio 11 18 i 29 dpt i też nie mam jakiegoś szałowego przyrostu. poczekaj cierpliwie wszystko będzie ok

co do seksiku- ja nie mam z tym problemu ani teraz ani przed ciążą. kiedy tylko widzę mojego męża to mogłabym się z nim kochać bez przerwy:) a jego to cieszy.

Objawów ciążowych brak. ale mnie to nie martwi- mogę normalnie funkcjonować, a podobno brak objawów to też jakiś objaw:)

Hey czy mogę do Was dołączyć?? Ja mam termin na 18 luty, to moja 6 ciąża, cztery pierwsze straciłam, potem urodził się mój synek Nati i teraz kolejna..mam nadzieję, że jest okey. Biorę duphaston i kwas foliowy :)

Hej Dzewczyny :-)

Witam się i z już tu obecnymi od kilku dni i z nowymi przyszłymi mamusiami lutowych dzieciaczków :-)

jagódka - już wcześniej pisałam, że na B-hcg sie nie znam, no ale w końcu coś tam urosło, powinno być OK :tak:

U mnie w dalszym ciągu brak wiekszych objawów. Serio... gdyby nie dwie kreski na teście i brak miesiączki, w życiu nie powiedziałabym, że jestem w ciąży. Ehhh... niech już będzie poniedziałek i wizyta u ginekologa :oo2:

MamusiaM zazdroszczę:)

witam nowe mamusie:)

Aniołeczek który u Ciebie tydzień?

ja nigdy nie robiłam bety zawsze test czasem 2-3 ;)) i potem wizyta u gina:)
w pierwszej ciąży to poleciałam do gina juz w 5 tygodniu:)
teraz wytrzymałam prawie do końca 7:D

Dziewczyny czy Wy też dziś tak macie? ja zasypiam, nie kontroluję tego nawet, boję się, że w pracy zasnę;/

Witam Wszystkie Lutowe Mamusie!
ale tu fajnie - jest co czytać :)

ja też jestem OKROPNIE śpiaca!! po prostu przychodze do domu i zasypiam, spie 2 h a potem o 22 znów chce mi się spać...już nie wspomnę o tym, że przy kompie w pracy oczy mi się kleją!!!

a wczoraj jak byłam w Krakowie to chciałam klienta na spacer zabrać i dreptałam za nim jak mops dysząc i sapiąc co najmniej jakbym już 9 miesiącu była!!! MASAKRA!!!
no i niesttey zaczyna mnie mulić po jedzeniu - kromke jem na 4 raty po dwa gryzy... odpuszcza dopiero popołudniu-wczesnym wieczorem wtedy włącza mi się wir w żołądku - wczoraj zjadłam obiad w krakowie (zupe i2danie) wróciłam do domu i pochłonęłam żurek z jajkiem i ziemniakami a potem dobiłam dwoma danio!!!!!! NIGDY TYLE NIE JADŁAM!!!!!!! :) :) :)

aaaa i mam w głowie żelki zamiast mózgu!! po prostu nie chce mi się myśleć!!! :-D

Ostatnia edycja:
Aniołeczku powtórzyłam tak szybko, bo pierwsza beta była poniżej normy ciążowej! I nie masz racji betę robi się co 48 lub 72 godziny i wtedy odpowiednio powinna być 66% i 114% większa. Przyrosty tygodniowe niewiele powiedzą, bo procentowo to się rozjedzie. Może Twój lekarz inaczej Ci zalecił, ale standardowo robi się ją tak jak napisałam.
Dziewczyny, dzięki za pocieszenie. Zmykam podpisać umowę w przedszkolu, bo córcia od września zaczyna edukację;-) Wieczorem pewnie jeszcze zajrzę, bo przede mną jeszcze dziś dentysta i fryzjer

reklama

LadyDo
ja mam mopsa i ona jest bardziej ruchawa niż ja hahaha

ja zapominam wszystko a do tej pory moją zaletą była idealna wręcz pamięć;/

Jagódka dziwne te normy, ja słyszałam, że od 5 już jest ciąża ale jak pisałam sama nie robiłam;/

Ostatnia edycja:
Do góry