reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Bella - wracaj do siebie i piękną córeczkę masz :) super, że Iza tak ją przyjęła.

U mnie się narazie unormowało. Wczoraj dużo leżałam, odpuściłam wizytę na IP. Do wieczora mnie bolało ale w nocy już było dobrze. Dziś też jest ok. Mała się rusza, wbija mi się w żebra i nie żebra i w pęcherz niemiłosiernie ale to znaczy, że wszystko z nią ok :) Wczoraj czułam takie delikatne bóle jak na miesiączkę ale z tego co tu czytam Wasze wypowiedzi to są chyba przepowiadające więc nie ma co panikować.. chociaż krocze to z dnia na dzień mi rozrywa coraz bardziej i przy chodzeniu boli już nieustannie:confused2:
Co by nie było, dwudniowy ból brzucha nie zmobilizował mnie do spakowania torby:angry:. Czemu wydaje mi się, że mam jeszcze tylllle czasu? :zawstydzona/y:

Nie udało mi się pogratulować osobiście marcie-l ale bardzo się cieszę, że urodziła i wszystko jest w porządku. Miejmy nadzieję, że szybciutko będą w domku :)

Gdzieś ktoś (chyba aniołeczek) pisał o lodach w zamra.. :sorry::sorry::sorry::sorry: FRYTKI MAAAAAAAAAM - ZAPOMNIAŁAM :confused2::confused2: OMMMMM.... chyba wieczorem zrobię caaałą pakę..

i właśnie doczytałam smoniczka - kaszanka :dry::oo2::hmm::realmad:... Kaszanka! tak.. kaszanka. Do sklepu marsz.:laugh2:

I powiem Wam, że ja nie umiem rozpoznać kiedy moje dziecię ma czkawkę :unsure:.. przez tyle czasu do tego nie doszłam..

reklama
A kaszanka to nie jest z wątróbką? i nie można w ciąży? :eek:

Rozpakowałam wszystko z przesyłki co było można. Tylko łóżeczko w pudle leży. A cala reszta jest cudna :-D
Będę musiała wpakować do prania pieluchy tetrowe bo przyszly :tak:
Idę nakarmić pasożytka jakimiś kanapkami ;-)

BELLA mala jest śliczna! I te czarne włoski :laugh2:Może chcesz chłopca na wymianę? Chociaż chyba emek by sie jednak nie zgodził...:-D

Bella śliczna ta Twoja Natalka;-)

Dobry pomysł z tym smoczkiem do szpitala, też chyba wezmę. Dziś przyszedł do mnie kurier i przywiózł resztę rzeczy dla małej i dla mnie. Tak się mogę pakować torbę do szpitala. ;-)

Kaja trzymam kciuki &&&&

Czkawkę czuję w dole brzucha, a moja mała jest położona główkowo.

Kwasia tylko nie bujany wózek. Ta Twoja teściowa to ma pomysły.:szok: Moja siostra kupowała wózek, który da się bujać. W rezultacie swoją córkę musiała tak usypiać do trzeciego roku życia.

Bella Natalka jest przeurocza, dumna jestem ze to moja imienniczka i w dodatku taka ladna ;-)

Juz sie nie moge doczekac swojego malenstwa, ale raczej nie licze ze zobacze go przed czasem bo u mnie w rodzinie z reguly ciaze sa donoszone albo i przenoszone a i lekarze nie widza dlaczego mialby wyjsc wczesniej. Marta-l oczywiscie jest wyjatkiem, ale my jestesmy rodzina niespokrewniona wiec nie sadze zebysmy mialy wspolny gen rodzacy :rofl2:

Blekitna ja tez nie umialam rozpoznac czkawki, dopiero polozona mi powiedziala ze jak mi sie tak smiesznie brzuch trzesie to wlasnie jest to :-D

Generalnie padnieta po pracy jestem i oczywiscie w momencie kiedy siadam na kanapie Alexander kopie mnie w zebra.

Ktos tu o lodach wspominal... niedobre. Ide do zamrazarki, tam gdzies mialam napoczete pudelko Chunky Monkey :nerd:

oooooo uduszę Was!!!!! ja bym zjadła takiego rożka truskawkowego, albo lody na gałkę borówkowe!!!!! a do tego pepsi z duuużą ilością lodu!!!!!!!!

MARTUSZKA jak się trzymasz na tej diecie??
ORCHIDEA fajnie, że już się lepiej czujesz:) oby wiecej takie coś Cię nie dopadalo.
PATIKA a jak Ci tam z mamusią??

kaszanka hmmm....ja lubię białą z grila:) ooo i ziemniaki z ogniska z masełkiem i solą....:-D

Gosiu:
Paczki Irlandia, Przesylki Irlandia, Przesyłki Irlandia Polska - najtańsze przesyłki na trasie Polska - Irlandia ten mnie wkurzył, bo nie informuje kiedy będzie, trzeba się samemu upominac i dzwonić - czekałam na nich cały dzień, nigdzie nie wychodziłam, żeby nie było że mnie nie ma, a on mi dzwoni 22:50!!!! że będzie u mnie za 10 min. Dzwoniąc na ten numer który tam jest odbiera jakaś kobieta, która nie jest w stanie udzielić Ci jakichkolwiek informacji, bo ona nie wie gdzie w danym momencie jest kurier. Jedyne co na plus, to, że kurier zapomniał dać nam potwierdzenia, ale paczka i tak doszła.

Cennik przesyłek oni z kolei dowożą paczki też późno, bo nie raz po północy, również niezorganizowani, spodziewasz sie kuriera, a facet osobówką wiezie do Ciebie paczkę. Do tego nie raz doręczyli mi paczkę w opłakanym stanie, jedna była kompletnie zgnieciona i rozerwana.

Przesylki Polska Irlandia, Paczki Polska Dublin, Przewoz paczek Polska Irlandia, Przewozy Paczek z Polski do Irlandii, Przewozy Przesylek z Polski do Irlandii, Przewozy paczek z Polski do Dublina, Przesylki Polska Dublin, Paczki Polska Irlandia, Prze - a nimi to wysyłałam pierwszą paczkę dawno temu i oni wszystko prowadzą przez pośredników - do Irlandii dowoził mi irlandzki kurier DPD, no i byli drodzy, nie wiem jak jest teraz.

Nie pamietam jeszcze który kurier dostarczył mi przesyłkę cała usmarowaną w oleju silnikowym, nie mógł jej znaleźć, bo ją zapakowali w jakiś wór, żeby nie było widać, że cos jest nie tak, całe pudło było przesiąknięte, a w środku były ciuchy... dobrze, że zapakowane w worek foliowy, bo tak to bym mogła je wyrzucić.

I jeszcze ostatnio Ania wysyłała kurierem, to ja jej tą paczkę załatwiałam, bo ona była w szpitalu, to nie dość, że zapomniał o tej paczce, to jeszcze jak się umówił, to musiałam na niego prawie godzine czekać w umówionym miejscu a miał być za 10 min. No i wagowo przekroczone było o 1 kg, to sobie doliczył jak za 5 kg., wiec oszust - musisz zapytać Ani który to kurier, bo ja nie wiem.

cortina szyjkę mam bardzo krótką i miękką. fenoterol mam brac do wizyty czyli do 28.01 ale od soboty zmniejszamy dawke z 6 na 4 tabletki na dobę

bella zdjęcie młej przecudne. taka słodka mała istotka...

co do specyfików na rozstępy to maja zaufana kosmetyczka polecała mi olejek arganowy

domikcw też się wpraszam na faworki:)

orchidea tak lody to ja:) a ty podziiel sie frytkami bo smaka narobiłaś!!!

na cik weź mi nie mów o pieluchach... z moich po praniu zrobiły się szmaty dosłownie! Najgorszy zakup jaki zrobiłam. przed praniem wyglądałyh ok a po praniu... powyciągały się wygniotł ze ich nie moge rozprasować a jedna nawet nabyła dziurę:( zła jestem jak nie wiem. bede musiała kupić inne chyba bo te sie nie nadaja na nic

co by tu zjeść....?

Bella jeszcze o Tobie zapomniałam... chcialam tylko powiedzieć, że zakochałam sie w Twojej córeczce i nie moge się doczekać, kiedy zobaczę mojego maluszka... kurczę... tak Ci zazdroszczę...

gnidka dzięki. ja rozważam w tej chwili green speed. niby mają dobre opinie, są z Poznania, w pt wyjeżdżają do Irl i koleś mówił, że w każdej chwili mogą podjechać po naszą paczkę, nawet w pt już przed samym wyjazdem...

resztę nadrobię później

reklama
Zanetka właśnie o to chodzi, że po pierwsze nie potrafie znieść widoku kobiet bujających wózek bo mam wrażenie, że tym dzieckiem tam w tym wózku telepie jak nie wiem co a po drugie i chyba najważniejsze to tak jak napisałaś...teściowa przyjdzie sobie w odwiedziny, niby pomóc, będzie sobie bujać dziecko, szczęśliwa jaka to ona wspaniała babcia bo wnuczka ululała do snu a ja się będę później męczyć bo mi dziecko inaczej zasnąć nie będzie chciało...

Do góry