reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dziewczyny a to jest tak, że jak ten macierzyński wejdzie w czasie jak my będziemy na naszym, to za następne pół roku dostaniemy tylko 60% pensji? Ja chyba nie będę mogła sobie wtedy pozwolić, nadszarpnie to chyba nasz budżet zbyt mocno :/

Bella ślicznotka ta Twoja córeczka!! :)

reklama
bella83, Natalka cudna. Mój poród był wywoływany oxy i też skończył się cc z powodu spadającego tętna córki, mąż był ze mną na sali porodowej a później czekał przed salą operacyjną aż dostanie naszego Małego Skarbka, a na drugie maleństwo jednak się zdecydowaliśmy. U mnie mąż najbardziej przeżywał, to że znieczulenie miałam w kręgosłup, a jak na drugi dzień jak już chodziłam powiedziałam, że dopiero za czwartym razem dobrze wkłuli mi znieczulenie to dopiero był w szoku:szok::szok::szok: i cieszył się że nie wiedział tego wcześniej.

BELLA booooziu jakie cudo masz!!!! piękna jest!!!
POLI ja już trzeci wieczór mam cos takiego jak Ty, ból jak na okres dołem brzucha i przychodzi falami. w ciągu godziny było ich kilka, a potem boli mnie coś w środku. czuje jakby rozpieranie:( to są te skurcze przepowiadające??

zrobiłam barszczyk i krokieciki:)

też się zastanawiam czy nie wziasc smoczka do szpitala, choc w szpitalu to krzywo patrzą, ale jak mloda będzie darła japkę, a ja nie bedę wiedziec o co chodzi to chociaż to ja uspokoi:-D

Bella slicznotka z twojej Natalki:-)
Lorena miedzy naszymi corkami tylko miesiac roznicy moja z pazdziernika ;)a z jakich okolic warszawy dojezdzasz ? my meszkalismy w Zielonce i Kobylce.co do zasypiania Julki wlasnie usnela na podlodze z nogami pod kanapa nie dzigne jej:szok: ale za maksymalnie 30min powinien maz wrocic:-p co do wozka od jesieni uczylam ja spacerow na nogach bo wozek dla Frania a do krzeselka tez juz od jakiegos czasu nie wsadzam bo ciezka ale jest tez wysoka wiec jada z nami na zwyklym krzsle przy stole.ja tez sie obawiam reakcji na brata wiec podjelismy decyzje ze sprobujemy klubik malucha na godziny jutro idziemy go zobaczyc;-)

domikcw, miałam smoczek w szpitalu ale moja gwiazda nie gustowała w nim i tak krzyczała, później w domu jak dostała parę razy smoczka to pluła nim hehehe, ale co tam teraz też biorę może syn da się oszukać :rofl2:

Z drugiego pokoju słyszę ziewanie i szelest pościeli, więc chyba koniec laby na dzisiaj

Edit.

kaja, my z drugiej strony Warszawy, trasa na Grodzisk. Moja Madzia też chodzi na nóżkach na spacery, bo wózek też będzie dla synka, ale jak sama z nią idę na zakupy to biorę wózek, żeby w wózku jechały zakupy, moja znów niejadek i jak jest w foteliku do karmienia z blatem to łatwiej ją przekonać do jedzenia, bo przy stole to szybko jej się nudzi i trudniej ją utrzymać w miejscu. Fajny pomysł z tym klubikiem malucha.

Ostatnia edycja:
Bella śliczna Niunia! :) słodziak od pierwszych chwil się uśmiecha :)
ja też mam jeszcze nadzieję na ten roczny macierzyński i mocno kibicuję mamom które o to tak zawzięcie walczą, i żałuję że nie mieszkam w stolicy bo chętnie wzięłabym w tym aktywny udział, a tak to sobie mogę powysyłać maile czy petycje, ale czy ktokolwiek to czyta? :confused2:
poli a szukałaś jakichś info o kolagenie na rozstępy?? na weekendzie będę się widzieć z koleżanką która kiedyś stosowała kolagen na buzię, może ma jeszcze do niego dojście, to bym pewnie zakupiła...

trzymajcie kciuki do piatku musze zaciskac nogi oby maly sie nie zaczal spieszyc:-D
podpisujemy w piatek wreszcie umowe na kredyt RNS:-D:-D:-D
nareszcie bedziemy miec wlasne mieszkanko nie moge doczekac sie wykanczania :-)
mam nadzieje ze nie zaczna marudzic ze w ciazy jestem bo we wniosku podalismy jedno dziecko:-p

reklama
SMONICZKA zapraszam:) na deser jeszcze faworki mam:-D od rana je mielę w gębię:zawstydzona/y: wstyd tyle zjesc....
LORENA to i ja wezmę przytykacza dla małej. szwagierka mówiła, ze jak jej dzieci nie chciały smoka i pluły to leciutko palcem przytrzymywała i nie dała za wygrana. no i się nauczyły i japki ciagle nie darły:-D matki zawsze sposób znajda:-D

dziewczyny a gdzie Wy czujecie czkawkę jak dzidzia leży głowka w dół?? ja czuła cały czas nisko w okolicy lewej pachwiny, a wczoraj poczułam i mąz też po lewej stronie pod żebrami a dziś po prawej stronie pod zebrami:szok: nie wiem czy mój dziec ma tyle miejsca i się kreci czy co??

Do góry