reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

bella ale masz się fajnie, że już możesz tulić swoją córeczkę. Bałaganem sie nie martw. ważne, żeby było wszystko w porządku z małą i z tobą. Bałaganem sie nie martw- wszystko powoli się ułoży, tym bardziej, że jak mówisz masz dużą pomoc ze strony męża.

dziewczynki jak mi się nic nie chce... to ciągłe leżenie strasznie rozleniwia:( ale wypadało by sie zacząć uczyć z nadzieją, że dociągnę do lutego i jeszcze zaliczę sesję zimową. Bardzo bym chciała.

no i znalazłam coś niesamowitego... zaglądam do zamrażarki w poszukiwaniu jakiejś kostki na zupę a tam moim oczom ukazuje się pudełko lodów bakaliowych!!! juz mi ich nikt nie zabierze:) są całe moje:)

reklama
Anioleczke troche nie kapuje, nie masz skurczy, szyjka ci sie nie skraca a masz jesc fenoterol i lezec ? :eek: do ktorego tc masz byc na takim zestawie lekow ???

Bella smoczek jestes :laugh2: ja do szpitala zabieram smoczek, wiem ze polozne na to krzywo patrza ale mam to w dooopie, Maja tez zostala zasmoczkowana odrazu ;-) dzieci po CC ponoc maja mega rozwiniety odruch ssania :eek:

Witamy Bella:DDD Ale super, że Iza zadowolona z siostrzyczki:-DBałagan czeka każdą z nas, jak piszą mamuśki, bo przecież nic na to nie poradzi się:confused2:

MamusiaM- widzę, miałyśmy wczoraj to samo:szok:A kłucie miałam za to nisko w podbrzuszu. A te bóle jak na okres to chyba na bank skurcze, bo takie falowe były..Ale wiesz co, ja te kłucia w pochwie wcześniej miałam barzdo często, a szyjka ani drgnęła..

Dziewczyny, jak ja nienawidzę niezapowiedzianych wizyt!!!!!!!!!Ledwo zjadłam śniadanie a tu ciotka przyszła..Nawet domofonem nie dzwoniła, bo jej ktoś otworzył..Ja w samych gaciach, rozczochrana, pranie dookoła porozwalane, w łazience syf a na podłodze błoto bo mężuś rano naniósł:eek:Ale mi wstyd było:zawstydzona/y::eek: Za to z tej złości jak ciotka poszła wszytko posprzątałam, pomyłam podłogi itd, a teraz ledwo żyję..Męża zatłukę za to błoto:confused2: Do tego ta moja opryszczka..Nic mi się nie goi, nawet:crazy::angry: wyszła mi druga obok:crazy:

Biorę się za picie naparu z liści malin, a fuj:cool: i sałatkę owocową;-)Ale mam fazę na te owoce- mąż się śmieje, że Leoś będzie uzależniony, więc musi narobić sobie wtyków na magazynie Biedronki:laugh2:I piję litrami herbatę Lipton Lemon:szok:A ona 7 zł za nieduże opakowanie heheh

To dziś dzień paczek?? Ja też czekam na 3, a jutro na wymianę karuzeli;-)

odnośnie naszej ustawy..mam wrażenie, że nikt nie rozumie, o co nam chodzi:/

http://www.youtube.com/watch?v=ulVaYAmDfUY&feature=youtu.be

Ostatnia edycja:
Bella - faJnie że zajrzałaś do nas:) Iza pewnie bardzo sie wczuwa w role starszej siostry, czeka Cie mnóstwo wzruszeń, ja nie mogę sie doczekać reacji dziewczynek na Jaśka. A jak bierzesz te przeciwbólowe to dajesz rade jakos funkcjonowac, czy tez boli ale mniej?

Poli - ale Cie ta opryszczka uwziela na Ciebie.... a kysz a kysz! mowisz niezapowiedziane wizyty? tez ich nie znosze! raz nas kolega emka z zaskoczenia odwiedzil bo wstapil z trasy, a my z emkiem lezelismy na kanapie przytuleni, dziewczynki bawily sie wszystkim czym mialy na salonie, w kuchni sajgon, a nam tak dobrze bylo ze tylko gadalismy jeszcze 5 minut i zabieramy sie za sprzatanie. A tu nagle dzwonek! porazka totalna, tez mi bylo wstyd! dobrze ze wtedy pogoda byla znosna to emek na kawe zaprosil do ogródka hehe

moja Julcia właśnie usnęła w fotelu na bajce :-D tylko jak ja ją przeniosę do łóżka mąż poszedł odpoczywać do teściów:szok:

kaja, wiem co to noszenie dwulatki, ciągle niestety trzeba podnieść albo do wózka, albo do fotelika do karmienia, dobrze, że chociaż do kąpieli mąż mi ją zanosi do łazienki i zabiera do pokoju, ale kąpanie to już moja działka

Lorena, Patik-
ja myslę, że moja gin woli mnie mieć na oku (po tych wcześniejszych stratach) zwłaszcza że to juz koniec ciązy.
dobrze, że chce mieć na oku, ale te 20 dni:szok::szok: to chyba przesada żeby Cię trzymać do terminu a i tak masz mieć cc

na_cik, poli0105, niektóre szpitale niezbyt chętnie wystawiają zwolnienia dla mężów, ale u lekarza rodzinnego nie powinno być problemów, zarówno po cc jak i po sn, te jak wiadomo też bywają ciężkie. Na opiekę nad osobą dorosłą przysługuje 14 dni w roku, można podzielić zwolnienie od poniedziałku do piątku bez weekendów jeżeli mąż nie pracuje w weekendy. Te wykorzystane 14 dni opieki nad żoną odliczane są później z puli 60 dni, które przysługują na opiekę nad dzieckiem, czyli jak mąż wykorzysta 14 dni opieki nad nami, to gdyby była potrzeba zostania dłużej z chorym dzieckiem, to zostaje już tylko 46 dni.
na_cik, fajna ta Twoja kota, jeden z moich kotów próbował kiedyś likieru kawowego, bo przecież w składzie ma mleko:-D;-), ciekawe jak Twoje koty zareagują na Małego, moje na szczęście zaakceptowały córkę jako nowego członka stada, a teraz czekają na następnego Malucha, nadrabiają też czułości na zapas, bo wiedzą, że teraz będą dłużej czekać na przytulanie i głaskanie:-D:-D

bella83, fajnie, że Iza cieszy się z siostrzyczki, ja się obawiam, co będzie u nas, bo Twoja córa to już duża, a mój Trzpiot to chyba do końca nie ogarnia, że to będzie mały dzidziuś i nie wszystko wolno z nim robić, więc coś czuję, że oczu mi zabraknie jak przyjdzie ich pilnować.

A mi się tak nic nie chce robić. Wczorajsza wycieczka do Warszawy na KTG i maszerowanie po śniegu mnie wykończyło i dziś czuję się jak połamana, bo cały czas starałam się iść uważnie, żeby się nie poślizgnąć, a przez to napinałam mięśnie, które dziś mnie bolą. Jutro powtórka z rozrywki, bo jadę na usg do Warszawy, tyle dobrego, że po południu i nie będę musiała zrywać się rano. Dziś też nie lepszy dzień, w piątek byłam na pobraniu krwi z córką i niestety nie starczyło krwi na wszystkie badania, więc dziś z rana znów była pobudka i spacer z Małą na ponowne pobranie, ale uff udało się i na półtora miesiąca mam tę wątpliwą przyjemność z głowy. Młoda też się umęczyła dzisiejszym dniem i co prawda po długiej walce, ale udało ją się położyć spać, więc mam chwilę dla siebie, a i mam nadzieję, że jak się obudzi to humor będzie miała lepszy;-).

mi też się marzy roczny macierzyński, a do tego można by po nim wykorzystać 26 dni urlopu za 2013 + 26 dni urlopu za 2014, ech rozmarzyłam się, Cortina masz rację jak PO nie ulegnie to my im:ninja2::ninja2::ninja2:

tiaaaa PO ... już na nich nie zagłosuje buraki jedne!!!!!
no chyba, że przemyślą sprawę hehe

Patik o lekach jest znośnie nawet:)) ale bez boli mnie wszystko dosłownie;/

mój mąż już nawet nie myśli o trzecim dziecku po szoku jakiego doznał jak wysłałam mu sms "mam cesarke" hehehe
dobrze, że zauważyłam, że coś nie tak na ktg;/

a oto i księżniczka nr 2:D

21997_450520895002735_579169431_n[1].jpg

reklama
Bella, jaka ślicznotka!! Aż mam łzy w oczach!!!!!!

Ja ciągle liczę na te macierzyńskie, nie wyobrażam sobie 4 miesięcznego Leosia zostawić:no::no: Za Pis em nigdy nie byłam, ale na PO też już nigdy nie zagłosuję....

Przyszedł mi krem Mustela na rozstępy, więc trzeba się nasmarować:tak:
Dziewczyny, napiszcie mi, czy te bóle jak na okres to skurcze?? Do tego powtarzały mi się co kilka minut:szok:Wcześniej inaczej to odczuwałam!!!

Do góry