reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

cześć Dziewczynki!

poczytałam i oczywiscie zpomniałam co komu odpisać :(
Strasznie niewygodnie mi tu pisac na łózku z laptopem.... I czytać tez niewygodnie....

Posiedzę tu jeszcze co najmniej 20 dni :((((( Ale cóz, skoro moja gin mi "załatwiła" miejscóweczkę to nie mogę teraz prosić ordynatora o wypisanie.....

wczoraj miałam jedną załamkę z płaczem, trochę śmiechu- więc generalnie zachowanie jak u laski niespełna rozumu...

Agisan-sera juz na razie nie użyję, bo pani chrapiąca poszła rodzić :)
Generalnie to spoko babka, strasznie się wczoraj tu z niej obśmialiśmy :)

reklama
Anioleczek, dasz radę..Co mają powiedzieć dziewczyny, np. ja;), które leżą od początku ciąży?? Jak trzeba to trzeba:tak:Co do psów- wybacz, ale ciśnienie mi skacze, jak słyszę, że zwierząt miejsce jest na podwórku..Od razu z łańcuchem mi sie to kojarzy..
Co do spania ze zwierzętami- lubie od czasu do czasu hehe ale co noc to mnie to męczy, zwłaszcza jak psiurek się kręci i łazi w tę i z powrotem;)
Marta, czekamy na wieści, jak tam się sprawy mają!!
Bella, daj znać, co u Was, no i wyślij fotkę córeczki!!
Błękitna, zadzwoń do gina lepiej, oby to nic z łożyskiem nie było, pfu pfuuu:eek: Współczuję bólu krocza, ja go mam od ok 20 tyg.. Są dni, że nie mogę nawet do wc dojść, tak boli..
Kwasia, mi gin karzę ciągle brać minimum 3 nospy dziennie.. Przeważnie biorę 1, jak coś się dzieje to 2..Ale staram się jak najmniej. Ta na receptę to chyba nospa forte, innej nie widziałam- jedynie opakowania sa różne, ale to chyba zależy czy to stara czy nowa "wersja";)
Martuszka- współczuję tego szpitala...Po co oni Cię tam trzymają w końcu?? Aż tyle tam masz jeszcze być?

edit: PODOBNO PRZED CHWILĄ PIS OBIECAŁ POPRAWKĘ NA PIŚMIE DO NASZEJ USTAWY!!!! WRESZCIE COŚ SIĘ RUSZYŁO!!!

Ostatnia edycja:
poli tak, tak to no-spa forte :) myślałam, że może to jakaś inna niż ta ogólnodostępna :) a co do psiaków to właśnie mam takie zdanie jak Twoje...ogólnie to nie przepadam za psem w łóżku ale raz na jakiś czas jak się nasza psina wciśnie pod kołdrę to tragedii nie ma, zwłaszcza jak mu tyłeczek zmarznie :) tyle tylko, że on straszna wiercipieta jest a ja mam czuły sen i cały czas mnie budzi...nie umiem się z nim wyspać po prostu dlatego wole go do łózka nie zapraszać bo i tak w nocy go wygonie jak spać nie daje :D
a na podwórko to w życiu bym nie wywaliła psa tym bardziej w zimie...przecież taki piesek marznie :(

Ufff doczytałam:-) Dziś melduje się wyspana od 22 do 10 z 3 wizytami w wc:-D Ja przez moje Dziecko osiwieje wczoraj myślałam, że przez cały dzień mi brzuch twardnieje- od dołu był jak kamień a dzisiaj to samo tylko z prawej strony a to zapewne Synek się tak układa i dzisiaj dodatkowo wkłada mi główke pod żebra że boli jak jasna ch....:wściekła/y: Jaki z tego wniosek- znów się przekręcił:wściekła/y: Martwie się, żeby sobie nic nie zrobił przez te wypinanie:crazy:

Błękitna lepiej jedz i sprawdz co się dzieje.
Martuszka Tobie wczasów nie zazdroszcze, a może wcześniej Cię wypuszczą
Aniołeczek ja też leże, także wiem co czujesz
Bella jak się czujecie?
Kwasia ja też biore 3 nospy dziennie

kwasia no-spa forte ma podwójną dawkę dlatego jest na receptę. Taką no-spe można brać maksymalnie 3x1tabletkę. Jeśli chcesz to możesz brać połowę ale ja bym brała całą skoro lekarz przepisał Ci na taka receptę. A przynajmniej brała bym całą tabletkę na noc,żeby sie tak brzuch nie spinał.

Martunia, na_cik te 3 nospy to mi się wydają za dużo :( lekarz mi przepisał dwa opakowania po 20 tabletek i kazał przyjmować tylko przez 2 tygodnie a następna wizyta za 17 dni więc metodą dedukcji wywnioskowałam, że pewnie muszę max. 2 brać bo by mi te dwa opakowania nie wystarczyły na 14 dni :D tyle tylko, że mnie brzuch nie twardnieje, skurczy nie mam (albo ich nie czuje) a lekarz i tak kazał brać no-spe, pytanie tylko czy skrócona szyjka to tez powód do zażywania no-spy no ale jak kazał lekarz to go będę słuchać... :)

dziewczyny wygońcie mnie do prasowania...bo już się od dwóch godzin zbieram i nie umiem się zabrać tylko siedzę przy komputerze i siedzę :)

poli wiem wiem ze inni maja gorzej, dłuzej leżą niż ja inne nawet w szpitalu, ale jednak myslę ze kazda z nas jesli sie dzieje cos niepokojącego to sie jednak bardzo martwi. to chyba normalne.
a co do zwierzaka to rowniez jestewm przeciwna trzymaniu go na łańcuchu, ale do domu bym nie wpuściła. moze sobie swobodnie biegac, krzywda mu sie nie stanie:) nie marznie bo spi albo w ciepłej piwnicy koło pieca albo w stodole w sianie- sam wybiera. ale to tylko moje zdanie.

kwasia żeby szyjka się skróciła to muszą być skurcze. Bez Nich szyjka się nie rozwiera i nie skraca...lepiej bierz. Może mocno spisz i nie czujesz skurczy w nocy.

na_cik też tak mi się wydaje właśnie, bo szyjka sama z siebie się nie skraca, czuje (zwłaszcza wieczorem i w nocy) napinanie się brzucha ale jest to zazwyczaj wtedy gdy młody się wierci i wydaje mi się, że to on się wypina, no ale mogę się mylić... tak więc grzecznie będę brać no-spe jak lekarz kazał :):):)

reklama
Kwasia jak lekarz przepisał to lepiej bierz, ja się stosuje do jego zaleceń- jesteśmy na tym samym etapie także lepiej narazie, żebyśmy nie rodziły. Ja dodatkowo 2 miesiąc już leże- w domu nic nie robie:-( I kopniaka w cztery literki daje na rozpęd, żebyś się wzięła za prasowanie (ehhh, żebym ja mogła tak poprasować;-))

Do góry