reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

reklama
Widzę, że walka o srebro trwa :-D trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po waszej myśli dziewuszki.

My już po wizycie (opisane tam gdzie trzeba).

W aptece dokupiłam to czego jeszcze mi brakowało, teraz czekam tylko na przesyłkę z allegro i chyba będzie wszystko :tak:

aniołeczek - pamiętam jak pisałaś o tym bólu, pytałam teraz o skurcze, bo właśnie fenoterol jest na powstrzymanie czynności skurczowej macicy...ja na krótką i miękką szyjkę brałam luteinę i duphaston, dlatego jak napisałaś o tym leku to pomyślałam że Twój synek się już konkretnie pcha na świat:sorry2: a przecież ma jeszcze czas...

marta - to szaleje Ci te ciśnienie, nie ma co:baffled:
a.m.g -różnie jest - raz wesoło, raz nerwowo - ale takie są uroki macierzyństwa bez względu na to ile dzieci biega po domu:tak:

oo nawet nie widziałam :p pyszne risotto wtedy jadłam :-)
ale teraz widzę http://fakty.tvn24.pl/data-waznosci,300081.html
mam wrażenie, że niedługo to dzień po dniu będziemy na porodówkach

od dzisiaj do dnia porodu zamierzam dbać, żeby zawsze w domu była woda, bo jakby co w nocy się kiedyś działo to nie zamierzam się martwić, że jeszcze po coś do nocnego trzeba podjechać, ja od dzisiaj to sobie nie wyobrażam porodu, chyba dotarło do mnie, że nie umiem rodzić :-D zazdroszczę tym co będą witać kolejne dziecko, przynajmniej trochę są obeznani z tematem

Ostatnia edycja:
melduje się po wizycie (opisana w odpowiednim wątku) lekarz dał mi plan porodu, wypełnił ze mną i jestem zadowolona, do tego dostałam listę co wziąć do szpitala tego w którym będę rodzić :) a tak się martwiłam, że nie wiem co wziąć. Lekarz kupił sobie wypaśne USG 4D ale syn mój najcudowniejszy wypiął się dupskiem na świat i nijak nie dało się buziola podpatrzeć...pokazał tylko jedno ucho i jedno jąderko :D

Patik współczuję prania wszystkiego. w ogóle podziwiam Cię z trójką dzieci. perspektywa tego co będzie za rok jest pocieszająca, byle tylko przetrwać ten rok... podobno im więcej dzieci tym łatwiej się chowają :tak:
ja drugie dziecko chciałam ze względu na Dawida, że jak kiedyś nas braknie to będzie miał rodzeństwo.
Dawid w nocy wpada do mnie do łóżka "taranem" i boję się, że jak się mały urodzi i np będę go karmić to Dawid go zgniecie w nocy :baffled:

marta-l jedź i rodź, co będziesz bez sensu leżeć ;-) tak poważnie trzymam kciuki !!

annaroksana daj znać jak tam?

aniołeczek czemu kazali Ci leżeć? skurcze czy szyjka czy co?
a.m.g ja mam zupełnie odwrotnie, ja bym chciała być już w 37 tc i móc spokojnie rodzić !! już bym chciała mieć małego przy sobie.

a walizka, ja nie mam nic do spakowania, nie przemyślałam sprawy w co spakować, póki co piorę po mału ubranka, kocyki itd. nie mam komody, kołysce brakuje śruby, jestem generalnie nieprzygotowana, ale jakoś bardzo spokojna :-p

Aniołeczek, ja mam kłucia koło szyjki od dawnaaaa. W sumie ostatnio mniej, ale sa okresy, że bardzo mnie to męczy. Gin powiedział, ze to normalne

Na spacerze oczywiście myślałam, że już rodzę haha, tak brzuch i krzyż rozbolały jak na okres:baffled:

dziewczyny mam pytanie. Robiłyście badanie na GBS? Bo mnie ginek zrobił wymaz i mam z tym iść do laboratorium...orientujecie się może ile mniej więcej to kosztuje? i jak mam to przechować do jutra tą próbkę? Czy są jakieś wymogi co do temperatury itp? Bo z wrażenia nie dopytałam lekarza...

Ja robiłam ale że miałam wizytę rano to od razu zaniosłam do laboratorium, ceny też nie znam bo moje badanie obejmował abonament z firmy. Więc nie pomogę.

Dziewczynki my z rańca jedziemy więc będziemy smoniczkę informować na bieżąco. Zostaniemy na pewno, pytanie tylko na jakim oddziale :confused:

reklama
dziewczyny mam pytanie. Robiłyście badanie na GBS? Bo mnie ginek zrobił wymaz i mam z tym iść do laboratorium...orientujecie się może ile mniej więcej to kosztuje? i jak mam to przechować do jutra tą próbkę? Czy są jakieś wymogi co do temperatury itp? Bo z wrażenia nie dopytałam lekarza...
ja dzisiaj płaciłam 45zł
a jak przechowywać to nie wiem bo w przychodni u gina jest też laboratorium więc położna sama to im zanosi:)

Do góry