reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Ja wczoraj przez przypadek natknęłam się na te końskie od hartmanna- dla osób mających problem z trzymaniem moczu- naaaaaaaajs! Czyli one z nazwy nie są poporodowe- odkrycie! A gaci z siatki nie kupuję- nie zmuszę się do ich założenia, wyglądają okropnie jak jakieś czepki! Kupię sobie stado bawełnianych gaci i tyle. O!
dla mnie te gacie są wygodne z siatki, tym bardziej że po porodzie masz zwisający fałd brzuszny z którym nie wiadomo co zrobić a w tych gatkach ładnie się mieści :)

reklama
coś mi lepiej:) przynajmniej widzzę lepiej na oczyska. też mam te majtasy siatkowe. ciekawe jak sie sprawdzą.

mnie nurtuje jeszcze jedna srawa. POMOCY jak Wy macie zamiar ubrac dzieciaczka na wyjscie ze szpitala?? ja siedzę przed tymi ubrankami i nie mam pojecia co wziąśc:szok:

coś mi lepiej:) przynajmniej widzzę lepiej na oczyska. też mam te majtasy siatkowe. ciekawe jak sie sprawdzą.

mnie nurtuje jeszcze jedna srawa. POMOCY jak Wy macie zamiar ubrac dzieciaczka na wyjscie ze szpitala?? ja siedzę przed tymi ubrankami i nie mam pojecia co wziąśc:szok:

Ja uszykowałam- body na dł. rękaw, rajstopki, skarpetki, welurowy pajac, zimowa czapka, kombinezon i gruby kocyk

Witajcie drogie oreczki:-)
zaglądałam tu około 1 w nocy ale chyba wszystkie spałyście więc poszłam w Wasze ślady. Właśnie zjadłam drugie śniadania i wróciłam ze spaceru z psem, śnieg z deszczem pada więc spacer bardzo krótki:-(
U mnie w szpitalu wisi informacja o ograniczeniu odwiedzin, tylko nie wiem na czym to ograniczenie polega:crazy:
Bella, w takim razie kciuki za usg zaciśnięte już dzisiaj:tak:
Madziku, ja wczoraj do śniadania wypiłam litrowy kartonik tymbarka, więc zauważyłam, że więcej piję ale słyszałam, że tak jest gdy poród coraz bliżej;-)
domikcw, ja też nie mam pomysłu w co ubrać dziecko na wyjście ze szpitala, samochodem mam ze szpitala 2 minuty, więc coś stosownego musi być tylko na przejście do i z samochodu, dzisiaj chyba przygotuję jakiś zestaw na wszelki wypadek i spakuję w osobną torbę:rofl2:

Poli- :-)daj znac ile wytrzymasz na tej folii spać, i zakład o dużą kawkę z cofe heaven że długo nie pociągniesz! :rofl2:

Ja kombinezonu nie mam wogóle, ubiorę w body, jakies galotki, welurowy pajacyk, czapeczka, do maxicosi, na to gruby kocyk i wio do domku :happy2:

ja na wyjście mam body dł. rękaw, pajac, czapeczka i 2 kombinezony jeden cieńczy coś takiego jak pajac tylko cieplejszy a drugi grubszy zimowy śpiworek i ubierzemy małego w zależności o pogody:)

a i jeszcze jedno nie wiem jak u was ale u nas ze szpitala nie wypuszczają jeśli rodzice chcą wyjść z dzieckiem bez fotelika samochodowego (ponoć)

reklama
czyli co body dł. rekaw, półspiochy, polarkowy pajacyk, albo jakis dresik i na to kombinezon+czapa i kocyk??

ciekawe czy się zmiesci do tego kombinezonu:-D sama nie wiem jaki rozmiar uszykowac czy 56 czy 62... zgłupieje chyba...

Do góry