reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Tak sobie myślę, że Eve powstrzymują, bo wg naszych suwaczków wychodzi trochę na plusie w stosunku do tego co lekarze liczą w szpitalu. Mi policzyli, że dopiero w niedzielę miałam równe 32 tygodnie, a wg. suwaczka wychodziło mi 32+3. No nie wiem.

Tak czy inaczej Eve! Trzymamy kciuki, żeby było po Twojej myśli i dla synalka zdrowo :)

Bella. Jak ja Ci współczuję tego szpitala, nawet nie wiem co napisać, żeby Cię pocieszyć!!!!

masz całkowitą rację..mi gin w pon wpisał 34/35 tydz a miałam 35 tydz 0 dni- czyli niby skończony
35 tydzień..

reklama
co do "wyjścia" naszych dzieciaczków, to one decydują kiedy się z nami przywitają, jak chodziłam z Dawidem w ciąży lekarz w 32 tyg powiedział, że nie donoszę, że mam leżeć, bo wcześniak będzie. Z płaczem leżałam jak placek w domu, po 36 tyg już chciałam rodzić, więc chodziłam na spacery, mężowi nie dawałam spokoju :-p i nawet dzień przed porodem umyłam taty i swoje auto, a on i tak urodził się 2 dni po terminie :-p

na suwaczku mam ilość tygodni 32 + coś tam a w przychodni mi mówią, że skończony 33 :szok:i tak się zastanawiam czy ja dobrą datę w ten suwaczek wklepałam :crazy: ale termin na pewno na 28 luty tak jak smoniczka czy kingajanik...

EVE, BELLA - zaciskam za Was kciuki, rodźcie i niech ruszy lawina rozpakowywania lutówek :-)

najważniejsze, że dziś USG :-D i może w końcu płeć poznam :szok:

witam dziewczyny :)
na początek mocne kciuki za eve
bella jak tam u Ciebie samopoczucie?
patik niskie stężenie mocznika i kreatyniny w ciaży jest fizjologicznie obniżone, martwić mogą wyniki powyżej normy bo Zarówno mocznik jak i kreatynina są wydalane z organizmu wyłącznie przez nerki. Jeżeli czynność nerek jest upośledzona, mocznik i kreatynina nie mogą być usuwane z organizmu i ich poziom we krwi wzrasta dlatego też martwią zawyżone wyniki a te obniżone to jak mówię fizjologiczny objaw. Powodem niskiego poziomu może być też dieta ubogobiałkowa no ale w Twoim przypadku to myślę, że ciąża wszystko tłumaczy :)

co do prania to ja szczerze jeszcze nie skończyłam bo cały czas mi dochodzą jakieś rzeczy ale u mnie tak dużo pralek poszło bo ja piorę dosłownie wszystko i do tego podzielone na kategorie :) same kocyki, prześcieradełka rożki itp. to na dwa razy musiały iść bo się nie zmieściło to wszystko w pralce...do tego pościel, baldachim nad łóżeczko (większość rzeczy mam używane po siostrzenicach) no sie uzbiera z 4 pralki :)

Kwasiu, dzięki za tą kreatynine i mocznik, to ja pytałam a nie Patik:tak:
Madziku, 3 mam kciuki za poznanie płci..

Położna już poszła, pochwaliła, że bardzo ładnie wyglądam a moje rozstępy to nic:no: Jak nic, skoro mnie przerażają i wydają się mega:szok: I powiedziała, że w ciąży picie kawy to jak alkohol:eek: Czuję się teraz wyrodna matka, piję z 1 łyżeczki z mlekiem co 2 dni bo bym padła chyba...

Zjadłam truskawki egipskie, ale sztuczne, bleee:baffled:

Jak tam nasze rodzące w styczniu heee?

Eve zdesperowana cos czuje ze bedzie laska pracowac na pozycje lidera chce zostac lutowka namber łan :rofl2:

Poli no widzisz a ty sie tak przejmujesz, jak polozna mowi ze ok to jest ok :-D

odwiozlam dziecko zaliczylam szoping, maly cos mi majstruje po lewej stronie ze az mnie w posladku cos kluje :eek::confused::baffled: nie wiem co on tam czyni ale malo fajne to jest, a ja mu kupilam taki sliczny miesisty reczniczek w tesco :-p no wlasnie w tesco reczniki w dobrych cenach ! ja mam jeden z kapturem taki dzieciowy typowo a drugi dzis zakupilam bialy zwykly, duzy, miesisty za cale 18.99zl :szok: polecam !

Cortina. Pognałabym do Tesco jak na skrzydłach - po ręcznik, toster, do licha po cokolwiek!!! A tu człowiek "odleżakowuje" wyrok za rozwiązłość i ni hu hu ;)))

Poli. A z tą kawą to chybabym nie panikowała - czy kawa poraża układ nerwowy tak jak alkohol? Hmm...

Madziku. Z tym rodzeniem to rzeczywiście co ma być to będzie. Były dziewczyny na oddziale, które były już po terminie i spacerowały tam i z powrotem po korytarzu, skakały na piłkach, a położna stwierdziła, że to i tak nic nie daje jeśli skurczy brak.

Ostatnia edycja:
witam :)

pojechałam rano na pobranie krwi, i na usg. Maly leży w poprzek, wizja cesarki juz prawie zaakceptowana przeze mnie, bo jak mnie ma ten klocek porozrywać albo utknąc- to niech mnie kroją, trudno :-:)-(
Lekarz od usg straszny gbur, irytował mnie, mruczał cos pod nosem i tyle.

Wracając od lekarza stuknął nas koleś w tył samochodu, ale na szczęscie nic się nie stało. Oczywiście gadał sobie przez komórkę!

Coś tu miałam komuś poodpisywać, ale zapomniałam....

reklama
Trzymam kciuki za rodzące, Eve jak nic chce być liderką:-) a Bella chyba intensywnie się chińskiego uczy skoro nic nie pisze;-) Agisan łącze się z Tobą w bólu leżakowania- też bym z chcęcią pobiegła do sklepu po cokolwiek. Co te lutówki takiego pecha z samochodami mają? to jakaś plaga:no: Cortina pisałaś w innym wątku, że boisz się jeść, żeby nie dostać ataku moge wedzieć o co chodzi? bo ja mam chyba jakieś problemy z jelitami albo już sama nie wiem z czym bo jak czasmi coś zjem to taki niesamowity ból brzucha aż się jeść odechciewa:-(

Do góry