reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

hej hej...dziękuję za słowa otuchy..może jakoś masakrycznie nie ucierpial ten dylizans, ale sam fakt ze musi i tak isc do naprawy (pupka autka wgnieciona bagaznik przyblokowany itp) i ile z tym latania i czy zdaza ostro mnie wnerwil....a dodatkowo wnerwila mnie firma ubezpieczeniowa sprawcy kolizji (dzwonimy od godziny i wszyscy konsultanci rzekomo zajeci taaaa:cool:) a zajdlo nam juz na sluchawce z 20 zl za polaczenie z automatyczna sekretarka. dobra dosc tematu...grrrr....

furka dla malucha to zaden wypas - stary klasyczny roan marita
540x405_wozek-roan-marita-1925754.jpg

zalezalo mi na duzej gondoli, duzych kolach i duzym koszu na zakupy - ale duzy ciezar byl w gratisie heheeh.
łączę się z tymi zgagulcowymi dzisiaj.
odpukać spojenie nie dokucza.
już mi troche zeszlo cisnienie.dzieki ze moglam sie Wam wygadac.

reklama
Poli oj widzę że cierpisz jak i ja:-( w nocy rzeczywiście pomaga poducha między nogami, albo kołderka, w ciągu dnia się męczę:baffled:
martuszka i jak tam Twój M.? wybaczył brak placuszków?
domikcw nie mam naleśników - wszystkie zjedliśmy:zawstydzona/y: na pocieszenie mogę przesłać porcję sałatki owocowej:-)
fafalka co za pech z tym autem:baffled: oby naprawa szybko poszła:tak:

dreamuś, chyba w Wejherowie :) jeszcze się nie zdecydowałam na 100%, bo to jednak trochę daleko, ale tam rodziłam pierwszego synka i było wszystko bardzo w porządku. Chociaż ja w ogóle miałam ekspresowy i bezproblemowy poród, pewnie bardziej miarodajne są opinie tych mam, którym pojawiły się jakieś komplikacje :) Najbliżej mam do Gdyni-Redłowa, ale z kolei tam mały leżał z żółtaczką i zaraził się bakterią e-coli, więc trochę boję się tam znowu trafić. A poza tym słyszałam, że nie wpuszczają rodziny, nawet ojca, na oddział i dziecko można pokazać tylko przez szybę, więc trochę słabo, bo pamiętam, że bardzo pomocna była czyjaś obecność, choćby po to, żeby spokojnie pójść pod prysznic, nie martwiąc się, że dziecko zostało samo :)

Ostatnia edycja:
poli ja też mam bóle spojenia i spuchło po prawej stronie spytałam o to położną z którą chce rodzić i powiedziała że nie które ciężarne mają problem z rozejściem spojenia niektóre chodzić nie mogą albo chodzą jak kaczuszki czytałam trochę o tym na necie średnio to wygląda. jak spytałam moją ginekolog to w moim przypadku to chyba wynik strasznych żylaków miejsc intymnych:-( przez nie robię sobie zastrzyki w brzuch :-( czasami tak boli że wstać nie mogę

orchidea wszystkiego najlepszego:-)
z nudów siedzę i znalazłam ciekawe artykuły może któreś się przyda wogóle ciekawa ta stronka

Dlaczego parcie spontaniczne jest lepsze od parcia sterowanego? Nowy standard porodu fizjologicznego - Ciąża i poród - dlarodzinki.pl

10 sposobów na lekki poród bez bólu - Strona: 1 - Ciąża i poród - dlarodzinki.pl

ORGAZM PRZY PORODZIE? Czy poród z orgazmem jest możliwy? - Ciąża i poród - dlarodzinki.pl

Poród w ekstazie - przewidziany przez naturę hormonalny plan porodu - Wiedza o porodzie - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku

pisałyście plan porodu? mnie położna poprosiła przed spotkaniem żebym przygotowała i zdziwiło mnie jak omawiałyśmy chciałam żeby powiedziała kiedy i jak mam przeć bo na pierwszym porodzie szło ciężko ona powiedziała że nie chce ingerować lepiej żebym robiła to spontanicznie przeraziło mnie to ale po pierwszym artykule już uspokoiłam się .W sumie ciesze się że mam położną która jest za całkowicie naturalnym porodem i nie każe mi leżeć w czasie parcia tylko zachęca do innych pozycji chcę spróbować na stołku porodowym lub klęcząc

Specjalną poduszkę mam od połowy ciąży, teraz to już nawet ona lewdo pomaga..
U mnie w szpitalu porody w ruchu to już standard, leży sie tylko przy samym rodzeniu. A tak to piłka, chodzenie, klęczeni:tak:Dla mnie najważniejsze, że mąż będzie przy mnie:-) Na poprawę humoru zamówiliśmy pizzę:happy2:ale już oddech zgagi czuję na plecach. Matko jak mi głupio..mąż 2 etaty ciągnie a teraz pucuje łazienkę, ja tylko leżę..Nie iem jak bym chciała to mało co jestem w stanie zrobić:no:
patik-nie kuś sałatką..już tydzień co dzień ją jem

Witam!

A ja się dzisiaj wyspałam! Wyprawiłam dziecię do przedszkola o 7.30 i wskoczyłam do wyra i do 10 jeszcze kimałam. Ale milusio i do tego prawie cały dzień się dobrze czułam!!! Pojechałam do pracy zawieźć zwolnienie, kupiłam Młodej skrzydełka na jutrzejszy bal, obiad, prasowanie i leżę. Aaaa, jeszcze mój szef dzwonił, że jest koszmar w pracy i że jak wrócę to mam zapomnieć, że będę np. pracować 7h... Powiedziałam mu, że to mobbing i że nie zamierzam tego słuchać. Nosz kurna no! Fakt, że mam z nim dobry kontakt, ale zaczyna przeginać!

Smoniczka - dzięki za przypomnienie o drugiej dawce magnezu :)

Agisan- mi też się takie ciążowanie nie podoba, gdzie tu delektowanie się najpiękniejszym stanem, nie? Chociaż tak jak pisałam- dziś mam jakiś b. dobry dzień. Oby i noc taka była!!!

Martuszka- nauczka na przyszłość: jak pożresz coś sama to wietrz i sprzątaj!

reklama
kaja.m dla mnie plan porodu to totalna abstrakcja :) ale to pewnie dodatkowo dlatego, że z reguły nie lubię ani na nic się nastawiać, ani przesadnie planować, bo nigdy nic z tych moich zamierzeń nie wychodziło... w poprzedniej ciąży też nic takiego nie przygotowywałam i okazało się, że słusznie :p

Do góry