reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Cześć dziewczyny,

słyszałyście o ruchu Matek I kwartału?

W skrócie, rząd planuje uchwalić reformę wydłużenia urlopu macierzyńskiego do roku czasu matkom, które urodzą po 17 marca. Matki, które urodzą wcześniej nie będą objęte zmianami, czyli przysługiwać im będzie urlop półroczny. To wielka niesprawiedliwość.

Petycja ma na celu zrównanie wszystkich matek z 2013.
Dlatego wielka prośba o podpisanie sie pod petycję.
Wystarczy imię, nazwisko, miejscowość oraz adres mailowy

Razem można więcej!!!!

http://www.petycje.pl/petycja/9080/l..._w_2013_r.html

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się wczoraj rzuciłam na pierogi ruskie, aż je czułam do późnej nocy.
Patik mnie też okropnie dłonie bolą - wszystkie stawy w palcach (chyba od opuchlizny, ale pewności nie mam)
Stopy też opuchnięte coraz ciaśniejsze buty się robią ... ale te dłonie bardzo przeszkadzają najgorzej jest rano, potem jak się rozruszam to trochę lepiej, Patik też tak masz? - rozmawiałaś na ten temat z lekarzam? mi powiedział tylko żebym unikała soli

też tak mam, najgorzej w nocy i rano, potem jest lepiej ale i tak czuję ból szczególnie jak zginam palce. Teraz z ginem pogadam bo na ostatniej wizycie jeszcze się tak nie czułam

Patik - ja mówiłam tlyko ogólnie o opuchliźnie, tych bóli nie miałam, a wizyta dopiero 15 stycznia, muszę poczekać

wyprasowałam jedna partię ubranek i ledwo doczłapałam do łoża. tak mnie plecy bolą!!! jak uwielbiam prasowac to to jest jakaś pomyłka! przecież tych malusich ubranek nie można wyprasowac tak jak ma byc... ja lubię miec uprasowane tak na 100% a nie że coś nie dociągne......ale to to juz przesada gruba!!! a ja dziś 3 pralki uprałam. nie wiem jak to wyprasuje:no: jak ktoś chętny to zaplacę za prasowanie.

popiłam sobie mineralnej i zgaga pali jak sk*************!!!!!!!!:wściekła/y:

AGISAN grzeczna dziewczynka:) a jak się czujesz??
PATIK nie szalej:p miałaś jeszcze poczekac trochę na Jasia.
KASIULEC Fajnie, że wyniki ok:)

na obiad spaghetti. cos tam dziubłam ale to nie tego mi się chcialo:p

Hello:happy2:

U mnie nocka w miarę:tak:. Zasnęłam ok 3 więc to już jakiś postęp (ostatnio coraz częściej zasypiam o 5). Spałam do południa więc dzisiaj znowu czeka mnie długie siedzenie, ale troszkę posprzątałam w domku, zrobiłam dwie pralki prania i wczorajsze wyprasowałam (prawie same pieluchy) więc się troszkę zmęczyłam. Pocieszam się, że to mnie trochę zmorzy wieczorem:cool2:

Patik, Grigri ja też mam bóle rąk (kostek) Wieczorem to już nie mam siły zacisnąć ręki w pięść (tak boli). Moja gin mi zwiększyła dawkę magnezu (ale ja oczywiście biorę jedną dawkę a o drugiej zapominam:zawstydzona/y:)

Hej laseczki!

Czytałam Was na raty z telefonu, a że nie lubię pisać z tego małego dziadostwa, to teraz nie wiem co komu odpisywać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Kasiulec2, dobrze, że wyniki są ok,

Smoniczka, ja leki muszę brać 4 razy dziennie co 6 godzin i ustawiłam sobie przypomnienia cykliczne w telefonie, bo bez tego to nie miałabym szans na pamiętanie o tym:-p

Agisan, leż grzecznie w domu, jak będziesz niegrzeczna to będziemy straszyć Cię szpitalem:tak::tak:
Marta-l, z tego co pamiętam, to Ty dziś już możesz rodzić dzidziusia, który nie będzie wcześniakiem,:tak:
Bella, jeszcze parę dni poczekaj cierpliwie i Natalka będzie razem z Tobą, niewiele Ci brakuje do 37 tc.
Do tych co nie mogą spać, nie zazdroszczę, mnie moja Gwiazdka tak przegoni w dzień, że zasypiam, bez problemu, budzę się na siusiu i dalej zasypiam, tylko mam problem, żeby wstać, bo kręgosłup boli, a rano budzi mnie wołanie "mama, mama":-D:-D
Madziku, o ile dobrze pamiętam, to Ty pisałaś, że masz masz problem z jelitami w ciąży, jeśli można wiedzieć to co Ci jest???

jejku nie da rady nadrobić 2 dni pisania lutówek :-p luknęłam ostatnie strony i mniej więcej ogarniam co się dzieje.

Bella trzymaj się i rodź już niedługo :-) zapowiada się, że będziesz pierwszą lutówką z dziciną na świecie :-)

dziewczyny współczuję tych bóli rąk... raczej to nie przyjemne, ale organizm pewnie zatrzymuje wodę w środku u stąd te opuchlizny i bóle.

Lorena - tak to mnie bolą jelita :zawstydzona/y: 15 lat temu wycinali mi wyrostek i od tamtego czasu mam problemy, po roku trafiłam ze sklejeniem jelit, ale przeszło po samych kroplówkach, a 9 lat później znowu to samo, ale wtedy lekarze leczyli mnie 2 lata na żołądek, pod koniec to co 2 tyg lądowałam na izbie przyjęć z odwodnieniem, latałam po chirurgach, ginekologach, gastrologach itd. w końcu trafiłam na cudnych lekarzy którzy zrobili mi USG :szok: które wykazało, że mam właśnie wielopoziomową niedrożność i skończyło się, że mnie "otworzyli" i ułożyli mi jelita od początku, ale mam skłonność do sklejania się jelit, dlatego mnie pobolewają cały czas, a jak mi dzidzia ostatnio chyba na nich usiadła to myślałam, że się przekręcę :wściekła/y:

ostatnio się martwiłam, że większość z was ma skurcze i napinania brzucha i wczoraj wieczorem czułam parę skurczów, ale dziś w południe była masakra, takie bolące, że szok... wzięłam nospę i leżę i na razie jest dobrze. a przecież ja muszę jeszcze w 2 paku przynajmniej 4 tyg :szok: przy Dawidzie jak dostałam pierwszych skurczy to od razu były te porodowe :baffled:

Domikcw. W zasadzie to jest bez zmian. Brzuch twardy, póki co bez skurczy jako takich tfu tfu odpukać. Naprawdę jestem ciekawa ile czasu można w takim stanie, bez silniejszych leków wytrzymać... Jak wytrzymam te 4 tygodnie to będzie niezły wyczyn, a jak dotrwam do terminu to chyba padnę z wrażenia.

Współczuję puchnięcia Dziewczyny.

Madziku. Oj z tymi jelitami to miałaś przejścia! Ból okropny na pewno.

Dziewczyny powróciły z przedszkola i oglądamy Epokę lodowcową 3. Tyle możemy robić razem leżąc, no to i jeszcze czytanie.

Nawet jakiegoś specjalnego apetytu nie mam. Eeee tam, do bani z takim ciążowaniem.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja tylko szybko i na chwilę bo mam ważne kolokwium jutro i muszę się uczyć. Opiszę wizytę u lekarza..
Swoją drogą, powiem Wam.. ojciec mojego dziecka bardzo mnie kocha. Nawet nie pamięta o moich urodzinach. Ale do swojej byłej jak był ze mną w kinie to życzenia wysyłał. Nie łudzę się..
Odezwe się wieczorem, lece opisać wizyte.

reklama
na początku witam nową mamusię

poczytuje was ale nie mam weny do pisania, jakoś tak płynie dzień za dniem.Zaraz mąż wróci z pracy i pojedziemy na zakupy, bo ja jak nawet wyjdę na bazar to jestem w stanie bułki przynieść:wściekła/y: już czuję się jak mega oreczka;-) dzisiaj kupiłam sobie koszulę w rozmiarze M a szlafrok do niej uwaga XXXL:confused: taka rozmiarówka, ale brzuch ogarnia:-)
Bella zazdroszczę ci tylko że już za tydz bedziesz miała dzidziulinę:-D a całej oprawy współczuję... tak więc brzuch w dół i na porodówkę;)

domikcw u mnie czeka sterta prasowania... a ja siedze i sie tylko na nią patrze.. hmmmmmmmmm może zniknie?

kasiulec2 chociaż jeden stres z głowy, dobrze że jest ok z wynikami
agisan to ty tam sobie poleguj i rozpieszczaj młodociane bajami:-)

mi puchnie prawa noga lewa minimalnie, dzisiaj miałam ją więcej trzymać w górze ale jak zawsze nie wyszło, bo wtedy brzuch dosłownie wbija mi się w żebra, więc nie bardzo lubie leżec, juz nie umiem znaleść sobie wygodnej pozycji:no::wściekła/y:

Do góry