reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

reklama
barbhp ja też biorę Euthyrox ale 100 lekarz zmienił mi z 50 no ale ja miałam dość wysoki poziom TSH i lekarz się wystraszył bo niedoczynność tarczycy doprowadzić może do poronienia (we wczesnej ciąży) a w późniejszej ciąży powoduje problemy z rozwarciem szyjki i tym samym trudniej urodzić, nie zawsze tak jest ale się zdarza...ja tam biorę te leki bo dzięki nim spadł mi poziom TSH z 10,8 na 1,120 i lekarz zadowolony :)

serniczek w piekarniku się pieczę teraz trzymać kciuki żeby zakalec nie wyszedł :D
normalnie dziś pełnia szczęścia a to dlatego, że...teściowa zepsuła żelazko, nie byłoby w tym nic dobrego gdyby nie fakt, że kobita posiada dwa super ekstra wypasione żelazka i z nich nie korzysta, ba nawet innym (czytaj mnie) nie pozwala i używa starego dziada jeszcze chyba z lat 70-tych. Nienawidzę tego żelazka i jak mam nim prasować to mi się odechciewa, a prasować lubię, stąd też moje ogromne szczęście, że je zepsuła :-D:-D:-D muszę tylko męża ładnie poprosić żeby nie udało się go naprawić, bo na pewno teściowa będzie chciała żeby synek jej naprawił...o ja zła synowa hehehe ale nawet nie wiecie dziewczyny jak się cieszę, że w końcu to żelazko szlag trafił :-D:-D

My z mężem mamy dzisiaj zdrowy obiad- on mi wiezie kubek z chińskiej patelni i colę a ja mu kupiłam big kebab i piwo :-) czasem potrzeba się odchamić...

barbhp u mnie jeszcze przed ciążą stwierdzili niedoczynność i cały czas na Euthyroxie zaczynałam od 50 teraz biorę 112

lekarka powiedziała, że jak tylko urodzę to mam zmniejszyć do 100 i przybyć na wizytę, ale podczas ciąży poza tym, że co 4 tyg. do gina to jeszcze co 4-6 tyg do endo muszę się stawić

a odnośnie TSH to podobno mniej ważny jest w okresie ciąży może się bardzo wahać, dlatego zawsze do tego przepisują mi FT4

kwasia a miałaś problemy z tarczycą przed ciążą?
Grigri Ja miałam TSH w czwatek 8 a w piątek już 5. Dziwne to dla mnie strasznie. Ft4 mam lekko poniżej normy bo 11.30 a jest od 12, Ft3 w normie. Podobno gdybym miała problemy z tarczycą to nie zaszłabym odrazu za pierwszym razem w ciążę a nawet jakby się udało to bym poroniła. Teraz dziecko ma już swoją tarczycę i wszystko sobie produkuje. Sama nie wiem co mam robić. Myślę że zrobię jeszcze raz te hormony bez tabletek i zobaczymy co pokażą. W sumie to juz 32 tydzień i nie wiem czy taka trochę musztarda po obiedzie.

barbhp nie wiem czy miałam wcześniej problemy z tarczycą bo badań nie robiłam dopiero ginekolog w ciąży mi to wykrył bo kazał badania zrobić. Byc może jakieś problemy były bo w kwietniu poroniłam w 7 tc i to mogło być przyczyną no ale w obecną ciąże zaszłam w czerwcu więc w sumie to za kolejnym staraniem więc co było przyczyną poronienia to nie wiem...a leczyć tarczyce zaczęłam dopiero w drugiej ciąży...

PATIK :-D juz mam wizję jak Twoj maz Ciebie i dziewczynki taszczy na ip. pomysł to on ma nieziemski:p

Ale mnie boli pod lewym żebrem!!! oooo nie wiem co to moje dziecko tam robi, ale jak nie przestanie to jej oddam jak boga kocham!!!

dziewczyny jak trzeba brac leki to trzeba. lekarze chyba wiedza co robią:)

BELLA, AGISAN jak Wam tam na obczyźnie??

barbhp u mnie jeszcze przed ciążą stwierdzili niedoczynność i cały czas na Euthyroxie zaczynałam od 50 teraz biorę 112

lekarka powiedziała, że jak tylko urodzę to mam zmniejszyć do 100 i przybyć na wizytę, ale podczas ciąży poza tym, że co 4 tyg. do gina to jeszcze co 4-6 tyg do endo muszę się stawić

a odnośnie TSH to podobno mniej ważny jest w okresie ciąży może się bardzo wahać, dlatego zawsze do tego przepisują mi FT4

Barbhp nie narzekaj- ja przez całą ciąże miałam u endo wizyty co 3 tygodnie, za każdym razem najpierw krew na tsh, ft3 i ft4+ morfologia.

reklama
dziewczyny wiem, że chyba już taki temat był ale może macie jakieś pewniejsze informacje? Otóż chodzi o urlop ojcowski, podobno od 1.1.2013 miała wejść ustawa o przedłużeniu tego urlopu z 2 do 8 tygodni, wiecie może czy ta ustawa weszła w życie, czy nie bo co strona w internecie to co innego piszą, jedni mówią, że weszła a inni, że nie i bądź tu człowieku mądry :/

Do góry