reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Kobiety ! Z tym PZU to różnie jest, zależy od polisy ja dzień u mnie dzień po podpisaniu działała a u mojego męża po iluś tam mies. i ja za urodzenie dziecka dostane 2x tyle co on ;-) najlepiej przedzwonic do nich i dopytać :-)

reklama
U mnie będzie 1500zł - myślałam że więcej ale pomyliło mi się z urodzeniem martwego dziecka. Wtedy koleżanka dostała chyba 3000zł. Ja nie walczyłam bo nie miałam siły...

Witam się i ja! Melduje się jeszcze w dwupaku :-)

Ostatnio nie mam czasu na forum, bo mąż ma do końca tygodnia urlop i chcemy wszystkie sprawy dopiąć na ostatni guzik zanim Kuba pojawi sie na świecie :tak: więc praktycznie ciągle nie ma nas w domu :tak:

Z tego co udało mi się doczytać to Bella trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i malutką! Dacie radę! W razie potrzeby pisz o każdej porze dnia i nocy! :-)

Ja ciągle się skurczuję, ale nieregularnie. Tak jak bardzo bałam się na początku ciąży porodu i myślałam o nim z ogromnym przerażeniem, tak teraz o niczym innym nie marzę. Ciężko mi już... pewnie tak jak każdej. Mały wypina się tak, że aż mi skóra robi się sina. Wiem, że jemu też jest juz ciasno i niewygodnie. Już chce 10 stycznia!!!

witam Dziewczyny po dłuższej przerwie! Nie przeczytałam dokładnie co pisałyscie, za duzo tego, przeujrzałam tylko trochę.

Bella, Agisan- trzymam mocno kciuki!!!!!

U mnie wszystko w porządku, nie mam jakiś większych dolegliwości poza tym bolącym posladkiem- nie mogę chodzić, wloke nogę za sobą, jest to strasznie upierdliwe bo nic nie mogę zrobić. Wyczytałam w necie, że to albo rwa kulszowa albo Dzidziuś uciska na nerw.
Dzieciaczki mnie wykończyły fizycznie, ale jak dziś odjechały to się popłakałam, i w sumie nadal popłakuję sobie....:zawstydzona/y:
Pewnie ta noga boli mnie, bo ciągle za nimi goniłam, nosiłam Hanulkę i tak to się dla mnie skonczyło:zawstydzona/y:

Mój Syneczek na pewno się nie odwrócił, bo ciągle mam mega gule po obu strnach pępka. Psychicznie oswajam się z cesarką. Trudno, tak pewnie musi byc:zawstydzona/y:

Przestraszayłyscie mnie trochę- torba u mnie nie spakowana, ciuszki nie poprane, nie poprasowane, położna nie wybrana, zakupy do szpitala nie zrobione do konca (nie mam ani jednej koszuli nocnej!!!), stanik nie kupiony, szczep0ionki nie wybrane.... A chodzic za bardzo nie mogę- bo jak zaczynam chodzić na tej jednej nodze- to i druga zaraz boli :-:)-(

Ale generalnie czuję sie lepiej niz na początku ciąży- a dusznosci to na pewno mam mniejsze.

Teraz weszłysmy w okres płaczu przez hormony (tak wyczytałam) i ja tez popłakuję. I ciągle mi się sni że ktoś chce cos mi z brzuchem zrobić i ja bardzo bronię. Nawet jak poczułam że mój M. przez sen objął mi brzuszek- to wstałam na równe nogi ze strachem!:szok:

CORTINA i do Ciebie mam pytanko. mówiłaś, że sprawdziły sie u Ciebie te podkłady hartmana. i chciałam zamówic coś, ale zgłupiałam, bo tam tyle wymiarów tego. które polecasz??

Maj dir kolezanko ! poprzednim razem mialam kupione z Belli podklady ale do spzitala nie bralam u mnie dawali, i szczerze mowiac rozne dawali ale kieds trafily mi sie Hartmanowe jednak zapomnialam jak one sie zwa ;-)
jednak w necie odkopalam ze to byly te !
ja kupilam 2 paczki jedna rozm midi druga rozmiar maxi kupowalam tu Portal Dbam o Zdrowie - leki, suplementy diety, kosmetyki polecam tez siatkowe gacie hartmanna ;-)
tu masz opinie i zdjecie jak taka podpaska dla slonia wyglada ;-) Opinie o MoliMed Premium, podkłady Midi Hartmann - bangla.pl
o gatkach tez tam pisza ;-)

ile ci tego trzeba ? hmm roznie ja po cc uzywalam podkladow w szpitalu i w domu z 2 dni a potem przeszlam na zwykle podpaski ;-)

ooo Eve kupe lat ! 10.01 cie rozsznuruja i mozesz rodzic ? pewnie przenosisz hahaha :rofl2:

Agisan ja cie rozsmieszam, dobreeeeeee :rofl2: jak macie na nazwisko moze Brzucholina ....<tu twoje nazwisko> bedzie calkiem ladnie komponowało :-p

Bella z tej chinki to sie usmialam, moze sie chinskiego naumiesz :-p jak z nia lekarze sie dogaduja ??? :szok:

Nacik idz manifestuj ! im wiecej ciazowek tym lepiej ! moze sie zlituja nad nami i nie bede musiala chodzic w ciazy do 17 marca :rofl2:

Ostatnia edycja:
Cześć Wam
A Wy znowu widzę o skurczach.

Patik trzymaj się tam i odpoczywaj jak najwięcej, bo te skurcze chyba za często u Ciebie występują:) Jak mam przyjedzie to będziesz miała z pewnością lżej.;-)

Cortina no niestety tak bywa z autami. Istne skarbonki:szok: Ja w zeszłym miesiącu na swojego wydałam prawie 1000zł i to jeszcze nie jest do końca sprawny.

Poli mi ostatnio też często brzuch twardnieje, ale chyba taki urok końca ciąży.

Smoczniczka też jadłam dziś na obiad pierogi z kapustą i grzybami i barszczyk.:-) A reszta domowników pierogi ruskie (mi się przejadły).

reklama
Do góry