reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Kobiety ! Z tym PZU to różnie jest, zależy od polisy ja dzień u mnie dzień po podpisaniu działała a u mojego męża po iluś tam mies. i ja za urodzenie dziecka dostane 2x tyle co on ;-) najlepiej przedzwonic do nich i dopytać :-)

reklama
U mnie będzie 1500zł - myślałam że więcej ale pomyliło mi się z urodzeniem martwego dziecka. Wtedy koleżanka dostała chyba 3000zł. Ja nie walczyłam bo nie miałam siły...

Witam się i ja! Melduje się jeszcze w dwupaku :-)

Ostatnio nie mam czasu na forum, bo mąż ma do końca tygodnia urlop i chcemy wszystkie sprawy dopiąć na ostatni guzik zanim Kuba pojawi sie na świecie :tak: więc praktycznie ciągle nie ma nas w domu :tak:

Z tego co udało mi się doczytać to Bella trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i malutką! Dacie radę! W razie potrzeby pisz o każdej porze dnia i nocy! :-)

Ja ciągle się skurczuję, ale nieregularnie. Tak jak bardzo bałam się na początku ciąży porodu i myślałam o nim z ogromnym przerażeniem, tak teraz o niczym innym nie marzę. Ciężko mi już... pewnie tak jak każdej. Mały wypina się tak, że aż mi skóra robi się sina. Wiem, że jemu też jest juz ciasno i niewygodnie. Już chce 10 stycznia!!!

witam Dziewczyny po dłuższej przerwie! Nie przeczytałam dokładnie co pisałyscie, za duzo tego, przeujrzałam tylko trochę.

Bella, Agisan- trzymam mocno kciuki!!!!!

U mnie wszystko w porządku, nie mam jakiś większych dolegliwości poza tym bolącym posladkiem- nie mogę chodzić, wloke nogę za sobą, jest to strasznie upierdliwe bo nic nie mogę zrobić. Wyczytałam w necie, że to albo rwa kulszowa albo Dzidziuś uciska na nerw.
Dzieciaczki mnie wykończyły fizycznie, ale jak dziś odjechały to się popłakałam, i w sumie nadal popłakuję sobie....:zawstydzona/y:
Pewnie ta noga boli mnie, bo ciągle za nimi goniłam, nosiłam Hanulkę i tak to się dla mnie skonczyło:zawstydzona/y:

Mój Syneczek na pewno się nie odwrócił, bo ciągle mam mega gule po obu strnach pępka. Psychicznie oswajam się z cesarką. Trudno, tak pewnie musi byc:zawstydzona/y:

Przestraszayłyscie mnie trochę- torba u mnie nie spakowana, ciuszki nie poprane, nie poprasowane, położna nie wybrana, zakupy do szpitala nie zrobione do konca (nie mam ani jednej koszuli nocnej!!!), stanik nie kupiony, szczep0ionki nie wybrane.... A chodzic za bardzo nie mogę- bo jak zaczynam chodzić na tej jednej nodze- to i druga zaraz boli :-:)-(

Ale generalnie czuję sie lepiej niz na początku ciąży- a dusznosci to na pewno mam mniejsze.

Teraz weszłysmy w okres płaczu przez hormony (tak wyczytałam) i ja tez popłakuję. I ciągle mi się sni że ktoś chce cos mi z brzuchem zrobić i ja bardzo bronię. Nawet jak poczułam że mój M. przez sen objął mi brzuszek- to wstałam na równe nogi ze strachem!:szok:

CORTINA i do Ciebie mam pytanko. mówiłaś, że sprawdziły sie u Ciebie te podkłady hartmana. i chciałam zamówic coś, ale zgłupiałam, bo tam tyle wymiarów tego. które polecasz??

Maj dir kolezanko ! poprzednim razem mialam kupione z Belli podklady ale do spzitala nie bralam u mnie dawali, i szczerze mowiac rozne dawali ale kieds trafily mi sie Hartmanowe jednak zapomnialam jak one sie zwa ;-)
jednak w necie odkopalam ze to byly te !
ja kupilam 2 paczki jedna rozm midi druga rozmiar maxi kupowalam tu Portal Dbam o Zdrowie - leki, suplementy diety, kosmetyki polecam tez siatkowe gacie hartmanna ;-)
tu masz opinie i zdjecie jak taka podpaska dla slonia wyglada ;-) Opinie o MoliMed Premium, podkłady Midi Hartmann - bangla.pl
o gatkach tez tam pisza ;-)

ile ci tego trzeba ? hmm roznie ja po cc uzywalam podkladow w szpitalu i w domu z 2 dni a potem przeszlam na zwykle podpaski ;-)

ooo Eve kupe lat ! 10.01 cie rozsznuruja i mozesz rodzic ? pewnie przenosisz hahaha :rofl2:

Agisan ja cie rozsmieszam, dobreeeeeee :rofl2: jak macie na nazwisko moze Brzucholina ....<tu twoje nazwisko> bedzie calkiem ladnie komponowało :-p

Bella z tej chinki to sie usmialam, moze sie chinskiego naumiesz :-p jak z nia lekarze sie dogaduja ??? :szok:

Nacik idz manifestuj ! im wiecej ciazowek tym lepiej ! moze sie zlituja nad nami i nie bede musiala chodzic w ciazy do 17 marca :rofl2:

Ostatnia edycja:
Cześć Wam
A Wy znowu widzę o skurczach.

Patik trzymaj się tam i odpoczywaj jak najwięcej, bo te skurcze chyba za często u Ciebie występują:) Jak mam przyjedzie to będziesz miała z pewnością lżej.;-)

Cortina no niestety tak bywa z autami. Istne skarbonki:szok: Ja w zeszłym miesiącu na swojego wydałam prawie 1000zł i to jeszcze nie jest do końca sprawny.

Poli mi ostatnio też często brzuch twardnieje, ale chyba taki urok końca ciąży.

Smoczniczka też jadłam dziś na obiad pierogi z kapustą i grzybami i barszczyk.:-) A reszta domowników pierogi ruskie (mi się przejadły).

reklama
Do góry