reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

kinga powodzenia dla emka &&&&&
kaja z jednej strony rozumiem jak Ci ciężko - brak pomocy, złe samopoczucie a tu szalejące dziecię, nie mówiąc o obowiązkach:sorry2: ale powiem Ci że jak ja zaczynam się dołować i nakręcać to wszystko jeszcze bardziej wali mi się na głowę, moje nerwy przekładają się automatycznie na zachowanie Hanki i Zosi i koło się zamyka - najlepiej pierdzielnąć wszystkim i wyjść z domu:zawstydzona/y: dlatego zaczynam walczyć z tymi moimi emocjami, bo to tylko pogarsza sytuację.
Jak Julka tak namietnie bombki tłucze, to złóżcie już choinkę, szkoda Waszych nerwów i Twojego wysiłku na sprzątanie. Z nocnikiem na siłę tez nic nie zwojujesz...moja Hania pięknie robiła na nocnik i wołała, jak sie Zosia urodziła to przeszliśmy wprawdzie regres i przebierałam ją po 6 razy dziennie bo zaczęła popuszczać, ale z czasem się sytuacja unormowała. A moja Zosia to buntownik, był etap że wołała si i zrobiła na nocnik a teraz znów jest na "nie". Więc też sie szykuje zmiana pieluch na zmianę.
:-p Tłumaczę sobie że jak będzie gotowa to pójdzie nam z odstawieniem pieluch raz dwa:tak:
Ja odstawiłam nospę od 2 dni - czuję się nie najgorzej - wprawdzie brzuch robi się twardy i ciągnie więc wtedy staram się odpocząć chwilę. W kuchni robię wszystko na siedząco, dzięki czemu jestem w stanie coś do jedzenia przygotować.

Nie wiem jak, ale jakoś to się wszytko ułoży;-)

domicw nie bój żaby:-D zdążysz jeszcze - jak się źle czujesz to odpocznij, nabierz sił, jak masz wszystko kupione to na leżąco zrób sobie listę co w torbie się ma znaleźć. Nawet jak na szybko będziesz musiała się pakować czego nie życzę:no: to z listą niczego nie zapomnisz;-) poza tym Twoja dzidzia ma jeszcze duuuużo czasu na siedzenie w brzuszku:tak:

reklama
W końcu zabrałam się za prasowanie ale idzie mi to strasznie...normalnie cierpię dziś na nicniechcemisizm ale trzeba się zmotywować. Na szczęście dziś żadne dolegliwości nie dają się we znaki. Jeszcze czeka mnie pranie bo mężowi skończyły się...czyste skarpetki i wstyd normalnie, że mu żona nie wyprała :D:D zła żona :D

Ostatnia edycja:
ja do karmienia kupiłam zwykłe staniki bawełniane za 13zł, bo mi szkoda wydawać na stanik który posłuży kilka miesięcy albo wcale;-) wolę coś dziecku za to kupić

Cześć dziewczyny. Przyszłam tylko prosić o kciuki :(
Dostałam telefon od ginekolog.. przyszły wyniki badań, które robiłam rano.. muszę pilnie się stawić dziś po 18stej do lekarza. Poziom HBS'ów we krwi dramatyczny.....
chrzestny umierający w szpitalu, samochód do kasacji, rozpad związku, okropne wyniki.. Co jeszcze przyniesie nowy rok?

Błękitna- trzymam kciuki, by zaradzili coś tym wynikom i wsio było ok.

Ja dziś nie do życia bola mnie mięśnie rąk, głowa to nie boli, ale taki ucisk czułam z lewej strony,że nie mogłam wyrpbic i spałam od 13 do 17 i jest o niebo lepiej.

Stanika do karmienia jeszcze nie mam, ale coś przez neta wybiorę z waszych linków.

Orchideo z tego co wiem to dziecku dają po urodzeniu zastrzyk, by u niego nie doszło do uszkodzenia wątroby a nie wiem jak z tobą teraz w tej sytuacji.

Jakiś plan maja dla ciebie skoro pilnie cie wzywaja, bo nie wzywaja tylko po to by powiedzieć witam jest źle i tyle... bo tyle to wiesz.

reklama
orchidea trzymam kciuki będzie dobrze!
mnie do wszystkiego jeszcze ząb 7 lub 8 rozbolał znalazłam dentyste który zajmuje się ciężarnymi i jutro obejrzy ale powiedział że nie wie czy pomoże wyrwanie nie wchodzi w grę bo stwierdził że nie będzie porodu u siebie odbierał:szok:
mąż jak mnie zobaczył po powrocie z pracy zadzwonił do teściowej i zmusił żeby Julę zabrała dzisiaj na noc i jutro
mi hormony ciążowe grają i rozpłakałam się że sobie z jednym dzieckiem nie radzę a zaraz dwójka będzie i mnie moja córcia pocieszała i tuliła:-(
Piotrek odrazu po odwiezieniu małej odbierze moje wyniki hbs i paciorkowca boje szczególnie paciorkowca :-(
jestem taka głodna że zamówiłam z dostawą tortille hmm właśnie przyjechała mam nadzieję że się nie rzucę na męża kebaba jeszcze:-)

Do góry