reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Poli współczuję. Ja wszystkie ząbki poleczyłam i na razie jest cisza i spokój. Oby jak najdłużej. Swoją drogą czego w ciąży nie można? Prześwietlać czy rwać chirurgicznie? W sensie, że prześwietlać to wiem, chociaż czasem są też wyjątki od reguły dla dobra mamy. No i jeśli wyszła Ci już ta ósemka, a przynajmniej jej kawałek to z tego co wiem prześwietlać nie ma potrzeby.

Prześwietlać nie można i leczyć chirurgicznie niby też nie..No ja bym musiała prześwietlać, bo dostałam takowe skierowanie kilka dni przed ślubem, a ząb był już na wierzchu- nie skorzystałam niestety bo lecieliśmy na podróż poślubną..Niepotrzebnie zwlekałam z tym zębem..eh. Wszystkie wyszły bezproblemowo, a ten jakoś dziwnie się wyżyna i ranki mi się robią wokół:-(

reklama
eh ledwo was doczytałam, ale nie mam siły się na tyle skupiać, żeby odpisywać szczegółowo...
byłam dziś na zakupach - niestety typowo spożywczych - chodziłam z mamą po marketach a ze 3 godziny, a od rana 3 h za kierownicą pozałatwiać parę spraw. jestem mega padnięta i zmęczona :-(

jedyna pociecha, że mąż dziś wraca (niestety muszę po niego jechać) a miał wrócić dopiero w sobotę, ale pewnie dziś się cieszę a jutro mnie wk.....:cool:

a z pozytywnych rzeczy to w końcu coś kupiłam - proszek do prania dla dzidzi :szok::rofl2: i po świętach się biorę :baffled:

ja na szczeście nie mam problemów z 8 już dawno wszystkie wyszły, no i starałam się systematycznie leczyć zęby w ciąży, niby mówią, że dentysta w ciąży to w razie konieczności a mnie ginekolog powiedział żeby chodzić i leczyć wszystko i brać znieczulenie, znieczuleń nie brałam bo nie było potrzeby...nie wiem co by lekarza powiedział jakbym miała mieć prześwietlenie, bo niby się nie robi w ciąży no ale jak jest konieczność to co się ma kobieta męczyć...a po ciąży i w czasie karmienia to będzie jeszcze gorzej bo dziecko wszystkie minerały z nas wyciągnie...

bella nie wiem jak wygląda to u Was w kotłowni, powinnaś mieć za rozdzielaczem wejście na zasilanie i osobno na powrót do instalacji, na zasilaniu jest zawor mieszający (zazwyczaj) na powrocie właśnie odpowietrzający, no ale nie widzę jak to jest zrobione więc nie umiem doradzić co instalacja to inne zastosowania...

Poli ja wyrywałam zęba w ciąży-w 2 trymestrze i nie było tak źle,strasznie mnie bolał, że do końca ciąży to na pewno bym z nim nie wyrobiła, współczuje

Dziewczyny, jestem , żyję i przeczytałam całą produkcję:-)
jestem tak zmęczona zakupami spożywczymi, że padam z nóg, zmykam dlatego pod prysznic i spać:tak:
powiem Wam tylko, że zakupilam sobie dziś balsam brązujący i od jutra będę się "opalać":happy2:a co:rofl2:

agaod też bym się pobrązowiła bo po chorwackiej opaleniźnie to tylko wspomnienie zostało :D ale najpierw musiałabym sobie porządny peeling ciała zrobić b o bym w łaty była :) a polecasz jakiś dobry balsam brązujący? najlepiej taki delikatny?

kwasia, kiedyś używałam z ziaji i nie miałam żadnych plam po nim, jest bardzo delikatny jak na moją jasną karnację, 300 ml za jakieś 12 zł w rossmanie dzisiaj kupiłam;-)

reklama
Miałam dzisiaj z milion pobudek z powodu kataru i za każdym razem powtarzałam: o niczym nie myśleć, kłaść się spać. I co ? I się udawało! Więc może niezbyt się wyspałam przez katar, ale bez żadnej paniki! Jupiiiii!

Nieśmiało spytam: pierwsza? :tak:

Do góry