reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

gnidka mi przy kolce nerkowej też mocz wyszedł czysty, miałam podwyższone CRP i wyszedł zastój moczu w nerce na usg, zchodził tak ok tyg, potem wszystko mineło, ból jest bardzo charakterystyczny pod żebrami trochę schodzący po plecach na bolki, kiedy stukniesz w okolice nerek pięścią to można podskoczyć z bólu... (tak sie sprawdza) pozostają leki rozkurczowe i leżenie na przeciwnym boku niż ten co boli.

annaroksana odpuść bo święta spędzisz przy szpitalnej choince!
smoniczka ja chcę... i to bardzo ładnie proszę:-)

reklama
Klowee proszę bardzo :-)

2012-12-20 18.01.36.jpg

Eve wg. Rozmiarowki tesco
0-3 to 62
3-6 to chyba 68 itd

Smoniczka ale pyszotki;)))

Ja wlasnie strzelilam swiatecznego focha na meza bo ulyszalam, ze on wcale nie musi dzis sprzatac!!! Ze to mi sie wydaje ze musi...to ja dzis caly dzien lata, piore, prasuje podloge nawet mylam i slysze takie cos!! Wiec obiad jego zostal w garach bo ja tez nie musze mu uslgiwac...ale nerwa mam:/

smoniczka już gorącą herbatke robię:-)

zagoniłam wkońcu męża i maluje mi wianki świąteczne z papierowej wikliny, jeszcze zostanie przyozdobienie:-D ale będzie ładnie na święta...

dziś pobiłam rekord w prasowaniu... prasowałam cały dzień, pare ciuchów i odpoczynek robiłam 4 podejścia z rozłożeniem deski. a jeszcze trzeba poroznosić do szafek... ufffffffffffffffffff jak się zmęczyłam:cool:

jesoooooooooo jak mnie zgaga pali, nie ograniam niestety :no::wściekła/y:
mleko nie pomaga, migadlow jesc nie moge bo to za ciezkie dla mojej watroby i pozniej sie mecze a rennie dziala jak cukierek :confused: siet no masakra !!!

Bella je cwikla jem tam sam burak a buraka mozemy, sladowa ilosc chrzanu polecam cwikle firmy PTAK, bardzo lagodna i pyszna !! pozatym dla mnie to alternatywa od kanapkiz poledwica i ketchupem ;-) teraz hitem jest kanapka z poledwica i cwikla :-p

Eve
0-0 56
0-3 62
3-6 68
6-9 74
9-12 80

u nas rozmiarowka z TESCO dlugo sie pokrywala z rozmiarowka tradycyjna
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
Aaa widzisz Cortina to bedzie u mnie swiateczny hit:))
Ja jem ciagle kanapki z salata poledwica, pomidorem...a teraz taki sos zrobilam do jogurtu naturalnego dodalam koper, cytryny i szczypte soli i tym smaruje sobie kanapki lub pieczona piers kurczaka:))))

ja niedoświadczona, ale rozkminiłam o co chodzi-
rozmiar new born-to 56 a 0-3m- to 62:)

Wpadam na chwilę, bo czuję się megaaaaa fatalnie:no:. Poszłam spać przez ząb mądrości a obudziłam się z opuchlizną policzka i bólem ucha...Nie wiem co to robić..na rwanie na bank nie pójdę- nigdy jeszcze tego nie robiłam a takich nowości nie chcę sobie fundować w ciąży...Wzięłam pół paracetamolu (można w ciąży prawda:confused:????????????????????) i natarłam się amolem i jakoś żyję...Do tego mam tradycyjnie spuchnięte palce, że ledwo zdjęłam obrączkę (pierścionka zaręczynowego już nawet nie noszę) i mam lekką zgagę. Żyć nie umierać:blink:

Ostatnia edycja:
A jeszcze polubilam kanapki na slodko:))
Robie zwyklego tosta i na takiego jeszcze cieplego daje kleks z jogurtu naturalnego i na to dzem;))) mmmmmmniam:)

Kwasia mamy osobny obieg na podlogowe, na dole grzeje ladnie a w tej jednej lazience nie chce...i rok temu tez nie grzalo:( nie wiem gdzie srawdzic czy odpowetrzone jest:/

Poli biedna Ty:*** az nie wiem co napisac:***

Jak będzie tak nadal, to pojdę bo jakiś bezpieczny antybiotyk..Wszędzie piszą, że ósemki trzeba prześwietlić i rwać chirurgicznie, a tego w ciąży nie można..Miłej nocki babeczki!

reklama
Poli współczuję. Ja wszystkie ząbki poleczyłam i na razie jest cisza i spokój. Oby jak najdłużej. Swoją drogą czego w ciąży nie można? Prześwietlać czy rwać chirurgicznie? W sensie, że prześwietlać to wiem, chociaż czasem są też wyjątki od reguły dla dobra mamy. No i jeśli wyszła Ci już ta ósemka, a przynajmniej jej kawałek to z tego co wiem prześwietlać nie ma potrzeby.

Do góry