reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Patik. Hmm, niefajny ten mocz. Może póki nie skonsultujesz z lekarzem łykaj jakiś preparat z żurawiną Urinal albo specjalny dla ciężarnych Prenatal UroCare.
A ja jeszcze nigdy w życiu nie miałam sprawdzanego poziomu cholesterolu?! Kurcze...
Rożki śliczne, ale eż się zastanawiam czy owijanie w kocyki mi nie starczy. Wolę chyba kupić rogala do karmienia. Hmm...

Kwasia. Starczy na peeeeeeeewnooo :)

Annaroksana. Chlapnij Domestosem i zalegaj.

reklama
ja dzisiaj o 14 mam wizytę ale takiego stresa jak przed nią to jeszcze nie miałam przed żadną. Boję się czy wszystko będzie dobrze, bo skurcze coraz bardziej dokuczają i jakaś wodnista wydzielina się pojawiła, a że mam naturę panikary to od razu myślę że może wody się sączą. No i dzisiaj pierwsze KTG mi zrobi.
Prosze o kciuki!!!!

Patik mam nadzieje, ze to nic powaznego z tymi wynikami i bedzie jak dziewczynki mowia:)))Ja nawet dzis firanki prasowalam, a choroba sie chyba u mnie rozwija:(((U nas Iza byla czesto w tym rozku i tez poczatkowo latwiej bylo mi ja podnosic i karmic:))Moja cora zazyczyla sobie zupy pieczarkowej...ja pieczarki uwielbiam a oczywiscie nie moge:(( wiec stoje nad patelnia i wacham i wacham jak idiotka hehehe

czesc babolce !

sniegu wczoraj nie jadlam :rofl2:, poszlam spac ale myslalam ze sie poplacze tak mnie palilo :crazy::wściekła/y: rano az mnie gardlo od tego kwasu bolalo :confused: blehhh ! :baffled:

ja dzisiaj o 14 mam wizytę ale takiego stresa jak przed nią to jeszcze nie miałam przed żadną. Boję się czy wszystko będzie dobrze, bo skurcze coraz bardziej dokuczają i jakaś wodnista wydzielina się pojawiła, a że mam naturę panikary to od razu myślę że może wody się sączą. No i dzisiaj pierwsze KTG mi zrobi.
Prosze o kciuki!!!!

dzis o tobie myslalam ! 3mamy kciuki, daj Nadinko znac koniecznie po wizycie !!!

lenia dzis mam, bylam po wyniki w labo, nie jest zle zelazo tylko spada ale i tak dlugo bylo ladne ;-) wiec mu wybaczam !

mysle o jakism obiedzie, ziemniaki i jajo sadzone bo na wiecej nie mam inwencji tworczej :-p

Bella gdybym była na Twoim miejscu pewnie zaśliniłabym pół mieszkania! No i dużo zdrówka! :tak:

Patik ja bakterie w moczu mam od początku ciąży więc na razie się nie przejmuj dopóki lekarz się nie wypowie. Ja biorę co jakiś czas Urosept albo Żuravit i jest w miarę w porząsiu;-)

Nadika &&&&& za wizytę i KTG zaciśnięte! Ja już od dłuższego czasu miałam schizę, że sączą mi się wody, ale się okazało, że takie wodniste upławy pod koniec ciąży to norma

Poli i Bella śliczne te rożki! Ja dostałam taki fajny sztywny w prezencie w komplecie z pościelką i mam nadzieję, że będzie się super sprawdzał. Zawsze to jakaś "pomoc" szczególnie dla takiej niedoświadczonej mamy jak ja :sorry2: a poza tym odziedziczyłam jeden taki mięciutki i jeden kocyko-rożek więc się nie martwię. Skorzystam lub nie - wyjdzie w praniu :tak:

Poli ja też teraz w ciąży poleczyłam wszystkie zęby jakie miałam do roboty, bo ponoć po urodzeniu to z takimi niedoleczonymi to masakra jest. No i jak tu potem czas na dentystę znaleźć? No i wszystkie miałam robione ze znieczuleniem.
Poza tym usuwałam też dwie ósemki chirurgicznie. Fakt, że w II trymestrze, bo wtedy ponoć najlepiej się goi. I takie chirurgiczne usuwanie przecież niewiele się różni od normalnego. Czasem trzeba naciąć i zszyć, a czasem wystarczy pociągnąć i już :-) Ja na szczęście mam fajnego chirurga zębowego więc cały zabieg wyrywania trwał 3 minuty z zegarkiem w ręku. Z szyciem. I nie liczę tu znieczulenia, które trwa jakieś 5 minut góra. Chociaż w sumie 8 minut to i tak nie jest źle prawda? :happy2:

Agaod widzę, że planujesz iść jako opalona lutówka na porodówkę :-D a co... niech dziecko zobaczy jak się mama przygotowała na jego przyjście na świat :-)

Smoniczka masz już 3 z przodu! Gratuluję! Która z nas jeszcze w magiczną trójkę nie wskoczyła?

Agisan mówią, że przezorny ubezpieczony więc ja też dzisiaj torbę zamierzam pakować. Jednak wolę być przygotowana, a nie później chociażby majtek zapomnieć :sorry2: Dzięki za stronkę!

Klowee łączę się wczorajszym zmęczeniem z Tobą. Też poprasowałam resztę ubranek. Chyba 4 czy 5 podjeść robiłam, ale dałam radę.

Cortina jak zgaga? Śnieg pomógł? Ja ostatnio wieczorami też się niesamowicie męczę :no: zgaga taka, że aż mnie na wymioty ciągnie :crazy:

Wszystkim dzięki bardzo za ta rozmiarówkę! Ułatwiłyście mi znacznie pracę :-)
Powiem Wam, że ciągle mi się wydawało, że mam za mało wszystkiego, a jak wczoraj skończyłam prasować, posegregowałam wszystko to się okazało, że mam np. 46 pajaców od 56-86, 36 bodziaków z krótkim rękawem 56-92 itd.:szok: sporo tego! Gdzie ja to upchnę?

Dzisiaj bawię się w odźwierną. Najpierw była pani z poczty, potem jeden kurier ze stanikami do karmienia, a teraz siedzę jak na szpilkach, bo przyjedzie jeszcze kurier z łóżeczkiem, materacykiem i pościelą dla małego :-) Miała być jeszcze komoda, ale na magazynie zapomnieli jej kurierowi wydać i przyjdzie dopiero w poniedziałek :-( a już się nastawiłam, że pomaluję ją nareszcie i mogę zacząć układać wszystko. Komoda jest z nielitego, wykończonego drewna dlatego trzeba ją pomalować. Taki sobie ładny kolor dopasowałam do mojej sypialni, że aż mnie duma rozpiera :blink::-D

Miłego dnia brzuchatki!

Patik - problemy z moczem też sie mnie trzymają, tak jak dziewczyny pisały urospet + witamina C i sie uregulowało. Jak wiadomo witamina C - bez recepty i urosept również. Myśle że powinno się poprawić

Cortina - ja również dzisiaj w planach mam ziemniaki plus jajeczko :)

Bella - ze też chce ci sie prasować firanki, Ja wczoraj 5 godz. z żelazkiem w ręku siedziałam (prasowałam ubranka w końcu zabrałam się za wyprawkę.) a dzisiejsze firanki mąż mokre powiesił :)

Dziewczyny wiecie, że w ciągu tygodnia brzuch mi sie powiększyl o 6cm. no szok. !!! chyba z 5 razy sprawdzalam czy aby dobrze widze :) ciąże widać doskonale, a jeszcze 30 listopada w swoich jeansach biegałam.

Eve jakie staniki kupowalas ? poka poka ! ja mam dwa jeden miekki i jeden sztywny styknie ? jeszcze jeden twrady musze dokupic bo miekki to do spania wylacznie :sorry2:

reklama
nadika kciuki zaciśnięte.

Dziewczyny a ja muszę się Was poradzić, macie też opuchnięte nogi i dłonie? Albo czy Wam to w trakcie ciaży kiedyś dokuczało? Bo dziś mój mąż stwierdził, że mam spuchnięte ręce. Fakt widzę po sobie, że są trochę opuchnięte i dłonie i nogi ale nie jest to jakieś straszne, nie boli i w niczym nie przeszkadza, poza tym, że nie mogę obrączki ściągnąć (ale ją od początku miałam na styk więc naprawdę niewiele mi dłonie spuchły. Ciśnienie mam w normie. Nie wiem czy mam się czego obawiać czy nie, bo nie wiem czy takie opuchnięcia to na tym etapie norma czy coś złego się dzieje. Do lekarza idę w styczniu dopiero...

Do góry