reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
kasiadz fajna fryzurka :) też mi się podoba grzywka i równo obcięte włosy, niestety moje się trochę kręcą więc musiałabym cały czas je prostować żeby efekt był taki jak chcę więc mało praktyczna by była jak dla mnie :( no ale podoba mi się strasznie taka fryzurka :) na razie to ze swoimi włosami nic nie robie, pozwalam im rosnąć a po porodzie na pewno wybiorę się do fryzjera, chce sobie też delikatnie rozjaśnić :) może nie taki mega jasny blond ale taki średni :)

Już w domku ale taka gapa ze mnie, że zapomnialam antybiotyk wykupic i kolegę prosić musialam:no: cały czas kpgoś o coś proszę. Dziecko mi zabierajā I przywożā, gnidka zalatwia mi paczkę, koleżanka lata do domku otwierac bramę w domku co by olej wlali bo się dkończył. I to wszystko na mojej glowie jak w szpitalu byłam. Wracam do domku a tu pan przyszedł wyprać dywany i musialam poprzesuwać i pochować graty co by dostęp był. Wszystko na mojej głowie a chłop przychodzi na gotowe:cool:
Nie mam już sił dobrze że w około ludzie pomocni så:tak: za karę wszystko będzie Sam gotował na święta ja mam dość!!!!!!!!!!

Na cik a te kwasy to robilas moze na Karowej? Jakis czas temu czytalam, ze tylko tam w Wawie robia te kwasy, pewnie dlatego zlecaja inne badania.

My mamy fajny rozek jak bede na ecie podam link, taki sam miala Iza:)

Podlogowe fajna rzecz:)) u nas niestety chyba w lazience na gorze nie dziala wrrrrrr i zimno jak w psiarni, a teraz pewnie trzeba by podloge zerwac, zeby to sprawdzic. Czy jest inny sposob?

bella a może jest po prostu zapowietrzona ta Wasz podłogówka, a na jakiej powierzchni ją macie zrobioną? A macie do niej osobną pompę czy jest ona zrobiona np. tak jak u nas z powrotu z grzejnika łazienkowego? A wcześniej działało? Bo jeżeli wcześniej działała to może być kwestia zapowietrzenia, bo raczej uszkodzeń mechanicznych tam nie będzie skoro już jej kiedyś używaliście...

Bella ja robiłam w laboratoriach SYNEVO, akurat na Dziką mam najbliżej ale mają kilka punktów w Warszawie.
Na wyniki czeka się około 4-5 dni(chodzi o kwasy) a badanie 30 zł.

Co do ogrzewania podłogowego to my też mamy, ale takie jakby to powiedzieć "nowocześniejsze". Pewnie mało kto takie ma! :cool:
Mianowicie u nas w klatce na 15 lokatorów tylko w 3 mieszkaniach są zawory na grzejnikach (w tym u nas). Wszyscy mieszkańcy grzeją na tzw. full i po prostu wietrzą. Na bloku jest zamontowany czujnik temperatury, więc jeśli jest plusowa to grzejniki są chłodniejsze i odwrotnie przy minusie. Im jest on większy, tym gorętsze są grzejniki. Dlatego też przy obecnych temperaturach mniej więcej -5 st.C grzejniki są gorące. Sąsiedzi mieszkający pode mną owych zaworów nie mają więc kafelki w mojej łazience są cieplutkie. Pewnie ma też wpływ na to fakt, że łazienki są w samych środku mieszkania i nie mają okien, więc mimowolnie jest tam cieplej. Ja osobiście nie narzekam. To się nazywa podłogówka tanim ( a właściwie żadnym) kosztem! :cool2::cool2:

Z racji tego, że wczoraj wieczorem miałam dość mocne skurcze, które wahały się w regularności 11-6 minut, wzięłam się dzisiaj z większym zapałem za segregację ciuszków. Chciałam je sobie już poukładać mniej więcej rozmiarami i typami, ale napotkałam pewien problem. Pewnie wyda się banalny i śmieszny, ale jak dla mnie jest dość wkurzający:no::no:

Stąd też pytanie dla doświadczonych mam (dla niedoświadczonych też jak chcą się wypowiedzieć:tak:). Skąd mam wiedzieć jaki to jest rozmiar 0-3 M, 3-6 M, 9-12 M itd. ?
Wiem, że "M" oznacza miesiące, ale nie wiem do jakiej to rozmiarówki chociażby tak pi razy oka zaliczyć :zawstydzona/y: pomóżcie!

Annaroksana teraz to ty masz leżeć i pachnieć :-) zagoń chłopa do roboty, bo inaczej znowu w szpitalu wylądujesz.

Eve ja przykładałam te ciuszki z rozpiską 0-3M do tych na, których były typowe rozmiary. W sumie jak je 5 razy w koło oglądałam i przekładałam to już na oko mniej więcej wiedziałam jaki to rozmiar (bez patrzenia na metkę :cool2:) Ale co do rozmiarów to mam śpioszki w rozmiarze 62 które bardzo się od siebie różnią, więc to też pewnie zależy od producenta.

Ja właśnie piekę croissanty, któraś chętna??? (ciasto francuskie plus marmolada z czekoladą:-))

reklama
dzięki laski za wsparcie. byłam u lekarza i z dobrych wieści to tyle, że mocz czysty, więc mogły to być plecy lub cokolwiek innego, spróbuję spac teraz na prawej stronie, i zobaczymy. Mam obserwować czy puchnę. A ze złych to nie dostałam L4 (nie było mojego lekarza, przyjmowała mnie jakaś baba). i tak teraz 2 tygodnie wolnego, więc odpocznę, ale nie wiem, czy wyrobię później te 4 tygodnie...

Do góry