reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

reklama
kasiadz fajna fryzurka :) też mi się podoba grzywka i równo obcięte włosy, niestety moje się trochę kręcą więc musiałabym cały czas je prostować żeby efekt był taki jak chcę więc mało praktyczna by była jak dla mnie :( no ale podoba mi się strasznie taka fryzurka :) na razie to ze swoimi włosami nic nie robie, pozwalam im rosnąć a po porodzie na pewno wybiorę się do fryzjera, chce sobie też delikatnie rozjaśnić :) może nie taki mega jasny blond ale taki średni :)

Już w domku ale taka gapa ze mnie, że zapomnialam antybiotyk wykupic i kolegę prosić musialam:no: cały czas kpgoś o coś proszę. Dziecko mi zabierajā I przywożā, gnidka zalatwia mi paczkę, koleżanka lata do domku otwierac bramę w domku co by olej wlali bo się dkończył. I to wszystko na mojej glowie jak w szpitalu byłam. Wracam do domku a tu pan przyszedł wyprać dywany i musialam poprzesuwać i pochować graty co by dostęp był. Wszystko na mojej głowie a chłop przychodzi na gotowe:cool:
Nie mam już sił dobrze że w około ludzie pomocni så:tak: za karę wszystko będzie Sam gotował na święta ja mam dość!!!!!!!!!!

Na cik a te kwasy to robilas moze na Karowej? Jakis czas temu czytalam, ze tylko tam w Wawie robia te kwasy, pewnie dlatego zlecaja inne badania.

My mamy fajny rozek jak bede na ecie podam link, taki sam miala Iza:)

Podlogowe fajna rzecz:)) u nas niestety chyba w lazience na gorze nie dziala wrrrrrr i zimno jak w psiarni, a teraz pewnie trzeba by podloge zerwac, zeby to sprawdzic. Czy jest inny sposob?

bella a może jest po prostu zapowietrzona ta Wasz podłogówka, a na jakiej powierzchni ją macie zrobioną? A macie do niej osobną pompę czy jest ona zrobiona np. tak jak u nas z powrotu z grzejnika łazienkowego? A wcześniej działało? Bo jeżeli wcześniej działała to może być kwestia zapowietrzenia, bo raczej uszkodzeń mechanicznych tam nie będzie skoro już jej kiedyś używaliście...

Bella ja robiłam w laboratoriach SYNEVO, akurat na Dziką mam najbliżej ale mają kilka punktów w Warszawie.
Na wyniki czeka się około 4-5 dni(chodzi o kwasy) a badanie 30 zł.

Co do ogrzewania podłogowego to my też mamy, ale takie jakby to powiedzieć "nowocześniejsze". Pewnie mało kto takie ma! :cool:
Mianowicie u nas w klatce na 15 lokatorów tylko w 3 mieszkaniach są zawory na grzejnikach (w tym u nas). Wszyscy mieszkańcy grzeją na tzw. full i po prostu wietrzą. Na bloku jest zamontowany czujnik temperatury, więc jeśli jest plusowa to grzejniki są chłodniejsze i odwrotnie przy minusie. Im jest on większy, tym gorętsze są grzejniki. Dlatego też przy obecnych temperaturach mniej więcej -5 st.C grzejniki są gorące. Sąsiedzi mieszkający pode mną owych zaworów nie mają więc kafelki w mojej łazience są cieplutkie. Pewnie ma też wpływ na to fakt, że łazienki są w samych środku mieszkania i nie mają okien, więc mimowolnie jest tam cieplej. Ja osobiście nie narzekam. To się nazywa podłogówka tanim ( a właściwie żadnym) kosztem! :cool2::cool2:

Z racji tego, że wczoraj wieczorem miałam dość mocne skurcze, które wahały się w regularności 11-6 minut, wzięłam się dzisiaj z większym zapałem za segregację ciuszków. Chciałam je sobie już poukładać mniej więcej rozmiarami i typami, ale napotkałam pewien problem. Pewnie wyda się banalny i śmieszny, ale jak dla mnie jest dość wkurzający:no::no:

Stąd też pytanie dla doświadczonych mam (dla niedoświadczonych też jak chcą się wypowiedzieć:tak:). Skąd mam wiedzieć jaki to jest rozmiar 0-3 M, 3-6 M, 9-12 M itd. ?
Wiem, że "M" oznacza miesiące, ale nie wiem do jakiej to rozmiarówki chociażby tak pi razy oka zaliczyć :zawstydzona/y: pomóżcie!

Annaroksana teraz to ty masz leżeć i pachnieć :-) zagoń chłopa do roboty, bo inaczej znowu w szpitalu wylądujesz.

Eve ja przykładałam te ciuszki z rozpiską 0-3M do tych na, których były typowe rozmiary. W sumie jak je 5 razy w koło oglądałam i przekładałam to już na oko mniej więcej wiedziałam jaki to rozmiar (bez patrzenia na metkę :cool2:) Ale co do rozmiarów to mam śpioszki w rozmiarze 62 które bardzo się od siebie różnią, więc to też pewnie zależy od producenta.

Ja właśnie piekę croissanty, któraś chętna??? (ciasto francuskie plus marmolada z czekoladą:-))

reklama
dzięki laski za wsparcie. byłam u lekarza i z dobrych wieści to tyle, że mocz czysty, więc mogły to być plecy lub cokolwiek innego, spróbuję spac teraz na prawej stronie, i zobaczymy. Mam obserwować czy puchnę. A ze złych to nie dostałam L4 (nie było mojego lekarza, przyjmowała mnie jakaś baba). i tak teraz 2 tygodnie wolnego, więc odpocznę, ale nie wiem, czy wyrobię później te 4 tygodnie...

Do góry