Co do ogrzewania podłogowego to my też mamy, ale takie jakby to powiedzieć "nowocześniejsze". Pewnie mało kto takie ma!
Mianowicie u nas w klatce na 15 lokatorów tylko w 3 mieszkaniach są zawory na grzejnikach (w tym u nas). Wszyscy mieszkańcy grzeją na tzw. full i po prostu wietrzą. Na bloku jest zamontowany czujnik temperatury, więc jeśli jest plusowa to grzejniki są chłodniejsze i odwrotnie przy minusie. Im jest on większy, tym gorętsze są grzejniki. Dlatego też przy obecnych temperaturach mniej więcej -5 st.C grzejniki są gorące. Sąsiedzi mieszkający pode mną owych zaworów nie mają więc kafelki w mojej łazience są cieplutkie. Pewnie ma też wpływ na to fakt, że łazienki są w samych środku mieszkania i nie mają okien, więc mimowolnie jest tam cieplej. Ja osobiście nie narzekam. To się nazywa podłogówka tanim ( a właściwie żadnym) kosztem!
Z racji tego, że wczoraj wieczorem miałam dość mocne skurcze, które wahały się w regularności 11-6 minut, wzięłam się dzisiaj z większym zapałem za segregację ciuszków. Chciałam je sobie już poukładać mniej więcej rozmiarami i typami, ale napotkałam pewien problem. Pewnie wyda się banalny i śmieszny, ale jak dla mnie jest dość wkurzający
Stąd też pytanie dla doświadczonych mam (dla niedoświadczonych też jak chcą się wypowiedzieć
). Skąd mam wiedzieć jaki to jest rozmiar 0-3 M, 3-6 M, 9-12 M itd. ?
Wiem, że "M" oznacza miesiące, ale nie wiem do jakiej to rozmiarówki chociażby tak pi razy oka zaliczyć
pomóżcie!