reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Paol1nka rajtycieniutkie takie 15DEN chyba czy coś hahaha ale ja zdolna jestem:))
sytuacja komiczna!! myślałam, że jakiś przystojny pan i Ci pomoże ...hahhaahahhaahahah

Poli też tak mam wtedy małą na siłę przekładam, przepycham nawet ręką,pukając ją ...w zadek ...mam nadzieję hehe

jest mi tak zimno i źle, że idę prasować, to mi się cieplej zrobi:))))
coś czuję, że święta będą ciekawe;/
i apetyt mam zerowy:(

miałam iść dziś na zakupy ale chyba przez neta zrobie...pierwszy raz w życiu:(

reklama
Witajcie

Bella - zakupy przez neta ja zrobiłam 1 raz i jestem mega zadowolona :)

Zdradź no jak ty te igłe złamałaś na rajtuzach? Zdolna jestes... albo miałas rajty antygwałtki z metalu ale do ich cerowania jak oczko popusci to raczej kombinerki, obcęgi a nie igła... :p

Paol1nka- o matko ale tepy koleś zamiast pomóc to robiła za dopingowca ja bym mu puściła wiązankę.

Tak wogóle to czegos ty sie tam czołgała trza było poprosic o pomoc kogoś...

Gnidka- może jakas kolka to była. Lepiej dziś?

Poli- ja tez tak czasem mam, ale wtedy stukam, pukam ręką lękko przycisnę i mała się przesunie łaskawie, wczoraj to ja głaskałam intensywnie od żebra prawego kólka kręciłam i tak była zadowolona,że szalała na całego a ja ja masowałam by sie przekręciła.

Robilam tez czwiczenia na zmiane pozycji malucha, ale tylko mnie po nich plecy bolały choc nie powiem mał fikała potem więc może cos dadza i fiknie zołza...

Mam mega lenia zajadam rogaliki świeżutkie z budyniem w środku... pani w sklepie osiedlowym poleciła... obłęd... szkoda,że tylko 4 kupiłam a nie chce mi sie iśc po jeszcze :-D

Ostatnia edycja:
czesccccccccccccc !!!!!!!!!

jesssssssssssso co za noc, cala noc powtarzalam sobie "nie zapomnij rano nasikac do kubeczka, nie zapomnij rano nasikac do kubeczka..." zmeczylam sie tym pamietaniem :-D

widzi ze nie tylko ja bylam oddac krew, dzielne bylyscie ? bo ja taaaaaaaaaaaak :-p

wczoraj moje dziecko z brzucha mialo z 5x czkawke :szok: skakal jak szalony ! moja mama do mnie "moze mu zimno, wez sie ubierz bo moze on marznie i czka" hahaha :-D:-):-p

jade do biedry po ostatnie zakupy swiateczne ! ooooo ! mam nadzije ze przezyje wycieczke ;-)

milego dnia laleczki ! :-)

ps. zjadlam w 2 dni sloik cwikly :szok: normalnie moge lyzeczka wyjadac sama, i dalej mam kacaaaaaaaaaaaaaaa, mega kacaaaaaaaaaa :sorry2:

ooo ja ale mam dziś dzień:( zero apetytu, jem właśnie obiad a tak byłam na 1/2 jogurtu pitnego:(((

Cortina to ćwikłę można nam jeść? bo ja to najchętniej nic bym nie jadła aby swędzenia nie poczuć hehe

Gnidka i jak lepiej??

Ania a więc szyłam sobie szyłam i zrobił mi się supełek na nitce:/ chciałam go jakoś rozplątać i wciskałam igłę pod niego i tak jakoś podważyłam, że igła pękła i nawet nie wiem gdzie poleciała:(((((

zrobiłam ładne zakupy (cenowo też ok) i zadowolona idę do terminów dostawy a tam ... na sobotę po 16 i to jak zrobię za min. 300!!!!!:wściekła/y:

Bella troszke lipa z tymi zakupami... ja zrobiłam za niecale 200 zł i miałam na ten dzień na który chciałam zakupy.

Robilam je w sobotę a wybrałam dostawe na wtorek i były.

Elegancko popakowane, by nie popękało nie wysypało się a jeszcze mi się konto bankowe zawiesiło i po 3 dniach sie okazało,że 2 opłacilam te zamówienie ale kaske odesłali więc luzzzzz

Aja siedzę i siedze i myślę co tu zrobić...

Hej wszystkim
Udało mi się wczoraj szybko zasnąć :-) w końcu, cóż za przemiłe uczucie :-) Spałam do 10, ale cudnie mi się spało. Teraz zabieram się za bigosik i jakieś małe pranko, bo już do łazienki wejść nie można:zawstydzona/y:

Kurcze mąż miał mieć do końca roku urlop, bo miał jeszcze parę dni zaległych, ale oczywiście coś mu źle naliczyli i musiał dzisiaj dreptać do pracy. A już się nastawiłam, że będzie w domku:-(

Annaroksana
super, że wracacie do domku :-) mam nadzieję, że już żadnych atrakcji do lutego nie przewidujesz :-D Co do przepisu na paszteciki to wrzucę zaraz na odpowiedni wątek.

martuszka ja jutro z rana też na badania i jakoś nie pomyślałam, że mam nie jeść o tej porze:zawstydzona/y::sorry2: najważniejsze, że czujesz ruchy:tak: jak się prezentuje łóżeczko?

i dobrze że nie pomyślałaś o tym żeby nie jeść, bo tylko ja mam chyba takie debilne pomysły! Wiecie co? Jestem dzis na pobraniu krwi, a pani pyta się mnie czy jestem na czczo. Mówię, że oczywiście tak. A ona do mnie, że jestem w ciązy i nie muszę być na czczo, czy nikt mi nie powiedzial, że na czczo to tylko na glukoę? Wiedziałyście o tym?????????:szok:
Patik- łóżeczko fajne :happy2: Jutro mój siostrzeniec przetestuje przez swięta :happy2:

Smoniczka- musisz swojego bardziej przycisnąć ;-)powiedz żeby złozył, bo jak się okaże że czegoś nie ma, albo uszkodzone- to musicie mieć czas na wymianę ;-)

Annaroksana-
super wiesci!
Paolinka- no to miałas niezły ciąg zdarzeń!

ale wku.....a dostałam! Pokłóciłam się z panią w sklepie, normalnie chciałam ją bić ( w myslach oczywiście)!!!

hejka!

Właśnie wróciliśmy z miasta, byłam oddać krew, po wyniki pewnie pojadę po świętach, ale już pytałam czy przez telefon mi dzisiaj poda i nie ma problemu...
Wracam z laboratorium do auta, a moja Haneczka się pyta gdzie mam odznakę za dzielność?:-D była zawiedziona, że nie dostałam:-p

Bella mam pytanie do Ciebie - jakie dokładnie badania musiałaś robić żeby wykryć cholestazę? nie wiem czy ja mam jakieś schizy czy co ale jakoś od czasu do czasu czuję swędzenie ramion, nóg, brzucha:baffled: nie cały czas, ale jednak...
annaroksana super że wychodzicie:)))
Bella no to wszystko się z igiełką wyjaśniło:-D szukaj jej teraz żeby się komuś nie wbiła:-p
gnidka jak tam?lepiej? dodzwoniaś się do lekarza?
paol1nka ale historia:-D:-D:-D nie umiem sobie wyobrazić jak Ty się tarzałaś na tej ziemii:szok:

Idę teraz do kuchni, w końcu muszę wyrobić ciasto na te paszteciki, a dokładnie kapuśniaczki.

Martuszka ja nie wiedziałam i mi mimo wszysto mówią aby na czczo być, nawet w szpitalu pobierają z rana jak byłam na patologii, jeszcze przed jedzeniem;/
Ale Ty dziś bojowa jesteś:)))

Patik te badania to próby wątrobowe, ja robię tylko Aspat, Alat i bilirubine całkowitą ale powinno się jeszcze Fosfataze alkaiczną (przy Izie ją robiłam).
Iza jak gdzieś jest też pyta o naklejki a jak u weterynarza jesteśmy to nagrodą jest...strzykawka hahaha (swoją drogą ciekawe czy Zora myśli podobnie;))

reklama
Hej,
mój mąż niedawno wrócił z pracy jakiś chory, chyba grypa żoładkowa,mam tylko nadzieję że ani mnie ani Natana nie zarazi !!! trzesię go zimno, no ale staremu bykowi nie przetłumaczysz że czapka zimą,szalik i rękawiczki i ciepłe buty to zestaw obowiązkowy.

annaroksana super wieści!! teraz to już do lutego trzeba wytrzymać :))
bella mi kiedyś też igła się złamała jak zwężałam w pasie Natana spodnie i do tej pory nie znalazłam odłamka. Pewnie odkurzacz już dawno wciągnął.
paol1nka heh musiało to smiesznie wyglądać, dobrze że koleś nie był groźny bo różnie z takimi bywa.
gnidka i jak się czujesz??

Do góry