reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dziewczyny mam do Was pytanie troszke z innej beczki :) a odnoście pampersów. Myślicie że można kupić odrazu pampiersy 2 dla dzieci z wagą 3-6 kg? Czy lepiej te 2-5 kg. pytam bo jakby to powiedzieć mam możliwość zakupienia tych 3-6 za 1/4 ceny. Oczywiście chodzi mi tutaj o sytuację kiedy dziecko urodzi się z wagą 3 kg bądź większą

reklama
Poli- żeby Ci tej choineczki na wielkanoc nie przysłali ;-)

Nadika, Bella- ja tez mam jakiś nisko brzuch (ale wielki, moze dlatego) ale pani doktor mowiła że dziecko jest wysoko..... Jak Mały mi ugniata organy i jest mi nieprzyjemnie- to zawsze go proszę żeby zszedł.......i słucha :-)

Tylko żeby guwniarz jeszcze posluchał i ułozył się główką w dól!

A ja zaraz się zabieram za pieczenie choinek pierniczkowych, już czas najwyższy się za nie zabrać :tak:
W środę planujemy pojechać na większe zakupy świąteczne więc od środy szaleje w kuchni na całego ( o ile brzucholina pozwoli) :-)
Co do torby szpitalnej to samej torby nie mam, muszę pożyczyć od mamy a co do zawartości to mam szlafrok, kapcie i piżamy, więc też jeszcze mi trochę brakuje. Pewnie po świętach się za nią zabiorę.

A ja dzisiaj idę do fryzjera :-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące&&&&&&

AAAA Agisan super, że wyniki dobre, nie ma to jak się nakręcić:-D

Ale dzień dziewczyny, same nerwy od rana..Ze sprzedaży chyba nici, facio ma problemy z kredytem..Stresuję sie tym i stresuję się, aby od tego stresu nie dostać skurczy.. Oby tylko dzisiejsza wizyta była pomyślna:/

dziewczyny nie wiem czy gnidka już tu dzisiaj zaglądała bo nie czytałam jeszcze, a że trochę zajęta jestem to wpadłam się tylko przywitać i powiedzieć, że jeżeli chodzi o skurcze u annyroksany to jest zdecydowanie lepiej i ma nadzieję, że wyjdzie do domu i tam sobie poleży.

moje dziecko zamiast pomidorówki to wcina granata! oj dzisiaj już żadnego owocu i nic słodkiego nie dostanie bo potem znowu nie zje tego co ma :/
idziemy do sąsiadki na herbatke

ps. poli nie stresuj się. może tak ma być. z czasem się ktoś znajdzie, a nie tak szybko na łeb na szyje przeprowadzka... nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

annaroksana, kciuki zaciśnięte &&&&
agisan_75, 100 lat w szczęściu
a.m.g., kciuki za wizytę &&&&&, co do pieluch, to moja córka urodziła się z wagą 3 kg i uważam, że przy tej wadze na początek wygodniejsze są pieluszki 2-5 kg, a jak możesz kupić pampersy 2 w okazyjnej cenie to i tak kupuj, bo maluszki szybko rosną i będą jak znalazł.
poli, nie stresuj się, czasem lepiej poczekać ze sprzedażą, bo co nagle to po diable:-D
martuszka5, widzę, że Twój maluch też nie słucha się jak i mój tylko, że mój miał zostać w ułożeniu miednicowym, a zachciało mu się fiknąć i jest główką w dół, buuuu

Jak jechałam na planowy pobyt na patologię w poprzedniej ciąży, to moje wierzchnie ubrania zabrał mąż do domu, a teraz jak trafiłam niemalże z ulicy, to zostawiłam rzeczy w szpitalnym magazynie i też było ok.

U nas pogoda dziś do bani:wściekła/y: i ze spaceru nici:no:, nie będę szła na deszcz, bo jeszcze dołączę do grona chorych i po co mi to na same święta.

Jutro czeka mnie MEGA ATRAKCJA .... czyli powtórka testu obciążenia glukozą, bo w szpitalu stwierdzili, że powinnam mieć wynik po 1 godzinie i po 2 godzinach a mam tylko po 2 godzinach:no::wściekła/y::no::wściekła/y::no::wściekła/y: sama glukoza mnie nie przeraża, ale ten stracony czas na siedzenie tam, a jeszcze mam KTG, które muszę zrobić po śniadaniu, czyli najpierw glukoza, później śniadanie, później odczekać i dopiero KTG, po prostu super, znów pół dnia w szpitalu, jak do tego doliczę jeszcze czas na podróż pociągiem w obydwie strony to :wściekła/y::no::wściekła/y::no:

Przyjechał kurier z paczką! Dzwoni spod bramy i nie było go jakies 20 minut! Juz dostałam nerwów, że znów do kogoś innego albo że komuś innemu wydał paczkę:wściekła/y:W koncu przyszedł. Otwieram paczkę a tam na samym wierzchu obrzydliwy termometr delfin (zamiast slodkiej żyrafki), pieluszki w żólte ochydne słoniki (zamiast w milusie żyrafki), jakiś gryzaczek, którego nie zamawiałam...... Oczywiscie zadzwoniłam do mojego M. z awanturą jak jakas opętana..... Aż się ze mnie śmiał....
Już mi na szczescie przeszło...

Martuszka ja bym sie powyła z rozpaczy, bo ja jestem taka,że jak coś sobie ubzduram jakiś wzorek na czymkolwiek to musi być właśnie taki a nie inny bo będę gryzła :-D

Odesłałabym do nadawcy i to ja jego koszt i poszukała gdzie indziej to co mnie konkretnie interesowało... taka jestem hopsa hopsa

Poli ty się nie denerwuj widać tak wam pisane może to i lepiej nie ma wyprowadzki na hurra.

reklama
no niestety zamawiając przez nata trzeba się liczyć z pomyłkami w szczególności w okresie przedświątecznym kiedy sprzedawcy mają dużo zamówień do zrealizowania.
A ja dzisiaj odebrałam sukienkę (kupioną poza allegro więc się obawiałam czy dojdzie) i jestem bardzo zadowolona :D

Do góry