reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

agisan wszystkiego najlepszego i dobrych wyników.

annaroksana zaciskaj nogi mocno. trzymaj się mocno i wracaj na święta a rodzić dopiero w terminie. ktoś dobrze napisał - NIE MA WPYCHANIA SIĘ W KOLEJKĘ ;-)

tym co są chore dużo, dużo zdrówka, jak w pierwszej ciąży chorowałam to lekarz przepisał mi BIOPAROX (taki antybiotyk w inhalatorze) - pomogło rewelacyjnie, ale to chyba na receptę.

i nie pamiętam co komu miałam napisać, czytam tak o waszych remontach i przestawianiach i torbach do szpitala... i podjęłam decyzję, po świętach biorę się za pranie - trudno wybiorę same białe, żółte i zielone ciuszki :-p
w środę mamy wizytę, więc się dowiem kiedy USG :-)

co do nocnego wstawania to ja zasypiam gdzieś koło 2, mój syn wstaje zawsze 10 min po tym jak ja odpływam i otwiera mi oczy, siada mi na głowie, zapala lampkę i zaczyna się bawić - masakra, zasypia koło 4, ale na mnie, więc średnio mi wygodnie. do tego jeszcze wstaję na siku co jakąś godzinę. i jeszcze ta okropna zgaga - rennie mam już pod poduszką, żeby nie musieć wstawać :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam 10 minut spacerkiem do szpitala więc z odzieżą wierzchnią nie będzie problemu a najwyżej mąż wrzuci wszystko do auta.
Ja jeszcze nic nie mam do szpitala jakbym teraz musiała jechać to bym się chyba załamała ale w styczniu zrobię zakupy szpitalne, spakuję torbę i będę czekać :)

AnnaRoksana - trzymam kciuki za Ciebie i dzidziola - obyście jak najdłużej w dwupaku wytrzymały.
Agisan - najlepszego - zdrowie szczęscia i słodyczy z okazji urodzin a.m.g. życzy

Ja dalej leże, dzisiaj wizyta ale dopiero o 17 dowiem się o której mogę sie zjawić u lekarza ale znając życie wizyta pewnie dopiero ok 23. Dziewczyny wiecie, że ja nie mam jeszcze żadnych prezentów no tylko dla chrześniaków i nic więcej ;/ a do tego nie wiadomo co ze szpitalem. Mąż w piątek ma wigilie w firmie - boże jak ja nie lubie takich imprez u niego w pracy !! Bo moje wigilie firmowe są oczywiście w porządku.

Ja dopiero zajarzyłam,że mi dziś 30 stuknęła...

Agisan - najlepszego... dobrych wyników, szybkiego porodu, zdrowego smyka no i partnera wyrozumiałego i mega pomocnego :-D

Ja to sobie poszłam na shoping, puki 2 na + i ledwo żywa wróciłam, brzuch boli, ciągnie w dół, pachwiny nie lepiej.

Na obiad grzybowa z mrożonki, ale co tam.

Jutro do Lidla jadę na duuuuuże zakupy to od środy farsz na krokiety i paszteciki zrobię, jakieś kruche ciasteczka a reszta zakupów to małż z listą na bieżąco...

Pozałatwiałam dziś ostatnie urzędowe sprawy w tym roku i mam z głowy bynajmniej.

Idę popatrzeć jak tam moja zuuuupka...

Co do kaszlu to nie pomogę niestety, ja miałam od gardła ale przeszedł sam tz jest, ale sporadycznie.

Dziewczyny Kochane dziękuję za wszystkie życzenia!!!

Właśnie sprawdziłam wyniki w internecie i są ok!!! Nie ma to jak panika! ;)
Ale i tak iskam się jakby mnie pchły oblazły i ocieram plecami o framugi drzwi jak ta boża krówka :) Nie wiem o co chodzi. Ale najważniejsze, że to nie cholerastaza ;)

Bioparox jest ok w ciąży, ale trzeba go sobie z Czech sprowadzić wg. mojej pani doktor, bo u nas już go nie ma...

Edit: A jeszcze co do chusty było pytanie. Ja mam od przyjaciółki ze Stanów w prezencie Mobywrap i to jest kilka metrów materiału. Jak dla mnie to nie było zbyt wygodne rozwiązanie, bo miałam problemy z wyciąganiem i wkładaniem małych. No ale jak już pisałam - one za tym nie przepadały, więc nie zainwestuję w nową póki nie sprawdzę, że najmłodsza polubiła koncept dyndania u mamy na klacie. Jeśli załapie bakcyla, to pewnie zaopatrzymy się w coś mniej skomplikowanego.

Ostatnia edycja:
Anaroksana trzymaj się dzielnie!!!
ciekawe co tam u niej...

Dziewczyny za mną ciężka noc. Mój synek obudził się o 3 i nie spał do 5,30 :szok: tak więc jak zasnął to pospaliśmy do 9.
A mój brzuch szaleje, coraz częściej twardnieje i już zaczęłam brać relanium 1 raz dziennie a nie doraźnie bo jak tylko nie wezmę to okropnie się czuje. Do tego mam wrażenie że mój brzuch jest już bardzo nisko;/
A jak wasze brzuchy?? obniżone są??

Wszytkim dzisiaj wizytującym pomyślnych wieści!!!

Anaroksana trzymaj się dzielnie!!!
ciekawe co tam u niej...

Dziewczyny za mną ciężka noc. Mój synek obudził się o 3 i nie spał do 5,30 :szok: tak więc jak zasnął to pospaliśmy do 9.
A mój brzuch szaleje, coraz częściej twardnieje i już zaczęłam brać relanium 1 raz dziennie a nie doraźnie bo jak tylko nie wezmę to okropnie się czuje. Do tego mam wrażenie że mój brzuch jest już bardzo nisko;/
A jak wasze brzuchy?? obniżone są??

Wszytkim dzisiaj wizytującym pomyślnych wieści!!!

Kochana, mój brzuch ciągle wysoko i ale ostatnio nie twardnieje- jedynie ciągnie w dół jak dużo chodzę, mam kłucia w pochwie oraz ostanio coś często promieniuje w krzyżu i podbrzuszu jak na okres:/

Ja mam jakos nisko, i klucia w pochwie tez mam:(( i ciagnie brzuch jak chodze, czasem twardnieje, bezbolesnie, jak lykam nospe to jest ok nawet w nocy. Dzis mam kolke mala jest nisko bo podbrzusze mam twarde a nad pepkiem miekkie wiec to nie skurcz i czuje taka kolke normalnie wiec pewnie usiadla sobie na jakis organ a co bedzie matce odpuszczac:/

Agisan SUUUUUUUUPPPEEEERRRRRRR

reklama
zapomniałam dopisać... :zawstydzona/y:
Eve współczuję Ci tych przejsć z autem i durnym kierowcą, u mnie hormony teraz tak buzują, że pewnie bym gościa pobiła :laugh2:
Agisan wszystkiego dobrego w dniu urodzin! :)
a.m.g trzymam kciuki za pomyślne wieści na wizycie! za pozostałe wizytujące również ;-)
nam też już 30 tygodni minęło :) kurcze, kiedy?! ale ten czas leci! w ogóle jak ten ostatni rok niesamowicie szybko mi minął... na prawdę nie wiem kiedy... i niech już się ten luty zacznie... ;-)
aaa zapomniałam! muszę zrobić badanie na HIV i HBS :/ muszę to w tym tygodniu zrobić bo wizyta zaraz po świętach

Do góry