reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Annaroksana trzymamy z Kubusiem mocno kciuki! &&&&& Tak jak Cortina napisała... nie wpychaj się proszę w kolejkę z łaski swej :cool:

Agisan wszystkiego najpiękniejszego! Szybkiego i łatwego porodu!

Martuszka znam ten ból jak przychodzi coś innego niż zamawiałam. Ja bym odesłała, bo nie po to się piszę i prosi żeby potem się zadowalać byle czym! Ot co!

Kciuki za wszystkie wizytujące dziś!

Muszę się pochwalić, że doszła mi dzisiaj moja zamówiona paczka z allegro i jestem bardzo zadowolona. Wszystko takie jak chciałam, super zabezpieczone i w ogóle cud, miód i orzeszki ;-)
Majtasy z hartmanna polecam bardzo, bardzo! Już na pierwszy rzut oka widać, że porządne, a nie to, co te flizelinowe badziewie co to wygląda jak czepek do trwałej bardziej niż majtki. No i te wkłady poporodowe też fajne. Bella ma taka jakby wate w srodku, która się masakrycznie zbija i przecieka, do tego nie ma kleju, a hartmann jest gruby jak bella, ale materiał jak bawełniana podpaska. I co najważniejsze ma pasek kleju żeby po całym tyłku nie jeździło w te i spowrotem.

Także wszem i wobec mogę powiedzieć, że zostało mi tylko spakować torbę i jestem redi. W sensie grzecznie czekam do stycznia przynajmniej. Chociaż jakoś się nastawiłam, że bede miała dziecko z lutego i jakoś mi przykro, że tak wczesnie ma wychodzić. Młody też chyba czuję, że jego błogie leniuchowanie w baloniku pełnym wody dobiega końca i jakiś taki grzeczniejszy sie zrobił. Nie kopie mniej, ale ostrozniej. Oszczędza mamusine organy wewnętrzne :-)

reklama
ja tez dzisiaj cały dzień robię za oddźwierną:tak:był kurier z prezentem pod choinkę dla małża, listonosz z paczuszką z ciuszkami, które kiedyś przez omyłkę wylicytowałam i drugi listonosz ze szczotkami do wyczesywania psów:cool:czekam jeszcze na łóżeczko i kocyk dla malutkiej, a i udało mi się kupić bujaczek leżaczek bright stars, nieużywany za 60 zł ale to dopiero w święta mi dziewczyna przywiezie i jestem bardzo zadowolona bo taki ponad 200 zł kosztuje. :-)
Idę podgrzać łazanki z kapustą i grzybami na obiad i potem na szkołę rodzenia, dziś chyba ostatnie zajęcia:-(szkoda bo było fajnie:-D

Martuszka ja tez ostatnio dostalam co innego:( zamowilam smoczek, butee, obcinak do paznokci i prosilam o kolor rozowy...wszydtko przyszlo w innym w zoltym, zielonym lub pomaranczowym:/ ale nie oddawalam bo mam juz dosc:/

Do mnie dzis przyszly moje prezenty:) jutro zapakuje i podloze :))

Dzis troche popralam i posrzatalam ale juz sily nie te:( masakr jakas wszystko na siedzaco musze robic:(

Kasiadz- no własnie mój M. mowi, żebym się nie denerwowała, bo pomyłki się zdarzają i zadzwoni do przedawcy i on na pewno przysle te co chciałam.

Tylko ja nie wiem czy ni się juz chce czekac znow 2 tygodnie na pieluszki- ja chce je juz prac.
Ale szał był i nerwy jak jakaś wariatka. najbardziej o ten termometr! Miała być fajna zyrafa a tam wielki, okropny delfin. I jak tu sie nie wkurzyc???:nerd:

Dziwnie mnie jakoś dziś podbrzuszek boli. Taki jakiś tępy ból.....

Ja już wróciłam od lekarza i ubrałam choinkę- wreszcie przyszła;-)Oczywiście już ją ubrałam i padam:confused2:Wrzucę fotkę, jaka piękna:-D
Zgaga mnie męczy cholera jasna:eek:

To nieźle dziewczyny z tymi zakupami!! Mi sie jeszcze tak nie zdarzyło- aleee bym się wkurzyła!!

edit: dziękuję za słowa wsparcia. Staram się nie denerwować, w sumie sama nie wiem czemu tak do tego podchodzę- przecież chcieliśmy sprzedawać za min pół roku. No ale hormony- same wiecie. Każda duperela to problem wagi państwowej!!
edit2: kupiec się wycofał..jak pisałyście- widać tak miało być;)

Ostatnia edycja:
siema siema laleczki ;-)

bylam u lekarza niby zatoki bo gdzies mi tam do gardla zolty katar plynie, ale mi caly rok plynie :eek: dostalam OSPAMOX, probiotyk, Ascorutical i syrop BRONCHICUM i szczezrze to nie wiem co czynic boo ... w dzien jest ok, w nocy kaszel mnie tylko lapie. Moze poki co kupic syrok i ten ascorutical ?
pozatym musze zrobic morfologie i mocz a jak wezme antybiotyk to wynik bedzie do dooopy co ? moze narazie nie brac nic do jutra, rano leciec do labo i potem po leki ?
nie wiem co czynic :-(

HELP MI !!!

Poli i teraz masz dobre podejście... :)

Cortina lec rano do labo wyniki nie będą zafałszowane lekami a jedynie infekcja pozmienia niektóre parametry.

Te kilka godzin cię nie zbawi raczej z lekami a po drodze z labo wstąp do apteki... ja bym jeszcze 2-3 dni popróbowała bez antybiotyku z tym syropem a w razie co w piątek możesz antybola wykupić bo recepta z tydzień ważna...

Słońca, nie mam kiedy pisać i czytać bo ciąąąąąągle bym spała a tu jeszcze na uczelnie jezdżę, zakupy robię obiadki itd.. :) i nie mam kiedy Was dobrze podczytać.
Utkwiło mi w pamięci że:
AnnaRoksana
jest w szpitalu - trzymam mocno kciuki razem z Wami! Proszę się nie spieszyć z tym porodem.. no no no! Wytrzymać jeszcze troszke :)
i jeszcze zapamiętałam,
poli0105 się denerwuje - nieładnie! nerwy na bok bo Leoś się nerwowy zrobi mamuśka.. :) cieszę się, że wizyta pomyślnie bo czytałam na innym wątku.
a i jeszcze zapamiętałam:
martuszka5 - tak to niestety jest z zakupami przez internet, sama kiedyś zakupiłam na allegro piękny, cudowny, bajeczny, magiczny sweterek....... :confused2: w efekcie zamiast brzoskwiniowego obrzydliwie żółty, obrzydliwie krótki i z obrzydliwego materiału.. od tego momentu żadnego sweterka nie zamówiłam. Choć bawełniane bluzeczki do jeansów jak najbardziej sobie chwalę bo zawsze przychodziły takie jakie były przedstawione na aukcji.. To zależy na jakiego sprzedającego się trafi, jak porobi zdjęcia przedmiotów, jak opisze, no i czy dobrze zapakuje paczkę.. ale nie ma co się denerwować :)
eve1911 - podkłady bella sa takie okropne? :angry::confused2: ........... kupiłam ostatnio podkłady poporodowe z belli..:angry:

kogo jeszcze nie doczytałam przepraszam, poprawię się, nadrobię.
Jutro poproszę o kciukasy bo wizytuję z rana :) buziaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki

reklama
Halo kotynieńki;)
no cóż nie dacie pierwszeństwa w kolejce kobiecie w ciāży to muszę poczekać:sorry: do lutego:-D oby!
skurcze przeszly ale boli podbrzusze i jutro mój lekarz chce mnie zobaczyć więc zostaje:confused2: może zrobi coś więcej niż podanie paracetamolu:-D.
dali też sterydy na szybszy rozwój plucek dzidzi:-)
Zaraz maż przywiezie golarke bo ja tak nie ogolona i jak tu pokazać co się ma w środku;) buziaczki
dziękuje za kciukaski jak zwykle dzialajã cuda!!!

Ostatnia edycja:
Do góry