reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

ja kupiłam mężowi też książkę i do tego płytę :)
bratu też ksiażkę
bratowej (przyszłej) bluzeczke
rodzicom czujnik czadu
córce kuchni
chrześniakowi męża jakiś robot który się robi samemu, a siostrze chrześniaka tusz do rzęs i mleczko do demakijażu
i zakupy zrobione :)

dzisiaj już 3 dzień walczyłam ze sprzątaniem kuchni, to nie znaczy że jest tak w niej brudno, tylko myję po 2 szafki dziennie jak córa jest na spacerze i więcej nie daje rady, a jak wróci ze spaceru to nie ma mowy o sprzątaniu:rofl2:, ale już coraz mniej zostało, no i jeszcze w łazience chciałabym płytki wyszorować ale coś czarno to widzę:eek:

reklama
smoniczka mnie też się strasznie taki styl podoba (styl skandynawski bodajże się to nazywa) białe meble, jasne dodatki itp. no ale mojemu mężowi nie do końca do gustu to przypada więc nie mogę sobie tak domku urządzić :( trzeba pójść na kompromis...

Hello:)
Ja mezowi kupuje perfumy lub cos do majsterkowania w tym roku prosil o jakis dekoder do tv...wiec prezent kupuje sobie sam hehe

Zrobilam dzis prasowanie i tyle, nie mam na nic ochoty:(
Apetyt mi jakos padl:( wczesniej jadlam mega ilosci a od kilku dni prawie wmuszam w siebie:/ dzis jestem na kanapce z bialym serem i pomidorem i jogurcie;/

Ja dziś nałaziłam się po mieście a szczerze to guzik załatwiłam. Chciałam zlikwidować konto w Banku BPH ale oczywiście łatwiej jest wziąć kredyt niż konto zlikwidować. Musiałam czekać na decyzję (bo miała przyjść z centrali) dwie godziny a i tak jej nie było więc się wkurzyłam i pojechałam do domu... :wściekła/y: pewnie znowu będę musiała się tam jeszcze raz pofatygować ehhh. Do tego jak wychodziłam ze sklepu to rozpięłam sobie dwa ostatnie guziki w płaszczu (bo było mi ciepło) tak, że mi brzuszek fajnie spod niego wystawał, z resztą miałam na sobie duuuużo warstw począwszy od pasa od spodni ciążowych na brzuchu, do tego jeszcze jednego ciepłego pasa ciążowego, bluzka i gruby sweterek...no i wychodząc tak "roznegliżowana" usłyszałam za sobą dwie stare babki jak niby szeptem ale tak, że ich na pół miasta słychać, mówią że jak to można tak brzuch pokazywać, że brzucha to nie powinno być widać i ma być schowany...:-D udałam, że nie słyszę i powędrowałam dalej...

Hej dziewczyny,

Chyba wreszcie skonczylam malowanie mebelkow dla malej :-)
Obiadowo u mnie dzis pomidorowa
Od jutra albo po niedzieli zaczne segregowac i ukladac ciuszki.
Ale tez czas leci, nawet nie wiem kiedy te 30 tyg minelo.

Wpadam w końcu się przywitać:-) Bo skaczę po wątkach ale dzień dobry nie powiedziałam:zawstydzona/y:

eve do 3 razy sztuka, może jutro będziesz pierwsza:-D
bella to rzeczywiście malutko jesz:szok: ja tam nie narzekam na apetyt - co chwile coś mielę:-D
poli co to za papirus do kurczaka? nie strasz kochana tym rozpakowywaniem bo ja się od poniedziałku czuję jakbym na bombie zegarowej siedziała:sorry:
smoniczka szalejesz z robotą:tak: nie przesadź za bardzo;-)
kasiadz no tak sprzątanie w ciąży i dzieckiem u boku to już wyczyn;-) w tamtym tygodniu jak jeszcze co nie co robiłam w domu:-p co brałam odkurzacz do ręki to Zosia już biegła do mnie i się tuliła, więc odkurzałam na siedząco mając ją na kolanach a drugą ręką machałam...

witam:*
boziu ale jestem głodna!!! tylko mam mały problem bo dupska mi się ruszyc nie chce z kanapy:-D

ktoś tu o racuchach mówił??? mmm.... jak ich nie lubię to bym zjadla:-D podzielcie się:)

ząb mądrości mnie coś boli.........przeszło z Poli na mnie:(

umyłam lodówkę, zrobiłam małe pranie, przygotowalam ciasto na pierniki i drugie na kruche ciasteczka, odkurzyłam 10 metrów podłogi i zaraz padnę! Strasznie mnie plecy bolą :szok:

Smoniczka, Kwasia- ja mam takie mieszkanko :) prawie całe biale :) może nie do końca skandywnawskie (jeszcze styl prowansalski jest taki w jasnych kolorach, tylko bardziej sielski, skandynawski bardziej zimny). U nas jest też sporo elementów takich nowoczesnych. Nawet podłogę w łazience mamy białą :)

Kwasia- no trzeba było wciągnąć brzuch skoro babcie mówią żeby nie pokazywac! Albo nieść coś przed sobą, żeby nie było brzuszka widać. Choinkę na przykład, teraz dobry okres.....Tylko musisz cały czas z tą choinką chodzić, nie zapomnij!:-D

reklama
POl1nka ojjj:/ a jaki prezent kupilas?

No w końcu jakieś zainteresowanie! Ciężko u Was zaistnieć :pPP Torbę listonoszkę, taką do szkoły, z miszmaszem w temacie muzycznym na całym jednym boku.
Teraz jeszcze czeka mnie poszukiwanie prezentów dla Rodziców, Babci, małża, teściowej i szwagierki...
Dołączam do klubu wkurzonych przez teściowe- mnie to wczoraj też nie ominęło, najgorsze w tym wszystkim jest zachowanie małża, który się "takimi sprawami" nie przejmuje i generalnie nigdzie nie widzi problemu, a to ja jestem uprzedzona :/
Dzisiaj mam już za sobą sprzątanie, pieczenie z Młodą pierników (chyba 1/5 ciasta dopiero za nami), spotkanie w przedszkolu z panią psycholog (!) i pyszną zupkę zrobioną przez moją Mamę :)
Teraz jeszcze zapiekaneczka (też zrobiona przez Mamę) i może shopping.
Zaczęłam ostatnio czytać 50twarzy Greya i znowu nie mam problemów ze spaniem- nie polecam tylko tym, które mają zakaz obcowania z chłopami!

Do góry