reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Bella, trzydzieści ku..a sześć :growl:

maruszka5, jak rodziłam córkę to miałam prawie 37, a teraz ....:szok::szok::szok: nie będę pisać nawet
bella83, jak sprawdzam wagę córki, na siatkach centylowych w niecie to zawsze jest do wyboru, kiedy był poród: przed 32 tygodniem, pomiędzy 32 a 37 tygodniem, po 37 tygodniu, więc wg tego donoszona ciąża, to ta po 37 tygodniu.

Ostatnia edycja:
A ja mam pytanie z innej beczki:-) nie mam pomysłu na prezent dla swojego chłopa:shocked2:może coś podpowiecie? co dajecie swoim pod choinkę?:happy2: mój może nie do końca zasłużył na taki gest z mojej strony ale niech pozna moje dobre serce, coś dostanie...tylko co kurka wodna?:-D

agaod ja nie robię prezentu dla męża:sorry2: tak się umówiliśmy od jakiegoś czasu że rezygnujemy z prezentów - ale gdybym miała coś kupować to kupiłabym mu słuchawki bezprzewodowe - lubi słuchać muzyki, a ja ciągle chodzę i mu amplituner ściszam:sorry2: bo mi za głośno:-p

śpicie?????? poli?? :D bo ja oczywiście spać nie mogę :wściekła/y: szału dostaję!
ze mnie przed ciążą to był śpioch jakich mało, nawet moje dziecko przyjęło do wiadomości, że rano musi spać dłużej bo mama doopy nie ruszy za wcześnie, a teraz to spać nie mogę!! nosz.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzień dobry :) Jak mi się masakrycznie dzisiaj wstawać nie chciało... W zasadzie to nadal jestem w łóżku... ale to tylko ułuda, bo za 30 min wstajemy do pracy :( Antoś spać mi nie daje, wierci się strasznie, w nocy w pewnym momencie patrze a ja nie mam brzucha!!! macam się wszędzie i co?? młody spał na baczność :-D Strasznie mnie wsędzi między piersiami. Chyba są już tak duże, że ich codzienna bliskość im nie odpowiada :-D macie jakieś rady na swędzącą skórę? czymś to smarować czy jak? i też mnie strasznieeeee suszyyyyy... a apetyt ostatnio słaby...

Nie wiem czy się liczy, ale PIERWSZA!
Te które jeszcze nie spały nie liczą się do kunkurencji :-D

Edit:
A buuuu! Musiałam edytować, bo Gnidka mnie wyprzedziła jak ja sobie z radosną miną lidera pisałam ten post :sorry:

Gosia ja też mam problem ze spaniem. Przed ciążą to mogłam iść spać o 23 i wstać o 11, o ile nie później, a teraz nie mogę zasnąć do 2 w nocy, a o 5 budzę się wyspana :wściekła/y: Może nasze organizmy przygotowują się do mniejszej ilości snu? Ciekawe czy jest taka możliwość?

Agaod ja popieram zdanie Patika :-) Jakbym miała kupić mężowi prezent to na pewno byłyby to słuchawki bezprzewodowe, tylko, że z innego względu ;-) Mój mąż często zapomina, że słucha czegoś na słuchawkach i wstaje od komputera, a raczej próbuje wstać. Zazwyczaj kończy sie prawie tak samo jak w filmie "Moje wielkie greckie wesele".

Czyli mniej więcej tak:
Moje wielkie greckie wesele - YouTube

:-D:-D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! :-)
jaki piękny dzień dziś mamy! u Was też taka ładna pogoda? tylko zimno strasznie...
jeszcze żadnego wpisu dzisiaj? :>
dziewczyny współczuję bezsenności... ja polecam książkę do łóżka na zaśnięcie ;) albo naukę :p mi zawsze pomaga :D albo tv ;)
ja dziś miałam krótką noc, bo zasnęłam po północy a wstałam o 6, ale nawet wyspana jestem, chociaż zobaczymy za kilka godzin, pewnie mnie łóżko na drzemkę zawoła ;D
pierników wczoraj nie dałam rady upiec, więc dopiero dziś za jakieś 3h się za nie zabiorę, bo po drodze lecimy po farby i malujemy pokój Maluszka! :D (tzn raczej w tym stanie mężowi nie pomogę, ale rok temu machałam wałkiem sypialnię i salon ;)) ale się cieszę! i już się nie mogę doczekać urządzania :D co prawda każdy mebel z innej parafii i w innym kolorze, ale co tam ;)

miłego dnia dziewczyny! :)

reklama
patkik, eve, dziękuję za rady z całego serducha:-)słuchawki to my mamy i powiem Wam, że jak są użyte raz w miesiącu to dużo:cool2:ale właśnie wpadłam na genialny pomysł, ostatnio w jednej z galerii handlowych widziałam stoisko z ręcznikami, kocykami, które były haftowane różnymi napisami, np. Najlepszy Tatuś:-pposzukam na allegro, na pewno coś takiego znajdę, bo do tej galerii mam ok 50 km:tak:
ja nigdy nie miałam problemów ze spaniem i sądziłam, ze nigdy mnie takie nie dotkną a tu proszę, w nocy przewracam się z boku na bok i zasnąć nie mogę:szok:
właśnie zjadłam na czczo kilka czekoladowych cukierków :rofl2:

Do góry