reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Hejka :-)
Ja już nie śpię. Dalej walczę z tym żeby przestawić godziny spania. Dzisiaj jestem na dobrej drodze :)
W planach mam pieczenie pierniczków. Musiałabym pomyśleć też w końcu o prezentach, ale pogoda taka że strach wychodzić (nic nie odśnieżone) wiec chyba zostaną zakupy przez net. Tylko co ja mam kupić? Może jakieś pomysły na prezenty dla mam, tatusiów, babć itp.,

reklama
Witajcie!

Dzisiejszy ranek powitałam salwą kichnięć i tak naliczyłam już 20... Dziewczyny jeszcze w domu, nie wiem - może jutro będą w formie, żeby wrócić do przedszkola.
Po wczorajszej akcji Coca Cola na forum, musiałam przeszukać szafki i chociaż lizaka o smaku Coli spałaszować ;)))

Smoniczka. Udało Ci się oszukać zgagę? ;)
MamusiaM. Z tą ospą to po całości.... Współczuję!
Paol1nka. Rozkoszuj się pracową wolnością, póki się da ;)

Witam sie i ja.

Za oknem lekki mróz, snieżek pruszy więc zima na całego.

Upatrzyłam sobie kilka ozdób w Pepco więc śmignę raz dwa.

Do Biedy też muszę zajrzeć po chlebek, na obiad mam rosół wczoraj ugotowany tylko dokupie cienki makaronik i gitara a do tego cyc z kury z warzywami i ryżem.

Co do coli to ja czasem 2 litry wypije sama w 1 dzień a potem z miesiąc nic.

Chipsy tak samo zjem mega pakę aż mi wyjdzie bokiem a potem długo, długop nie jem i chyba juz za długo nie miałam coli i chipsów w domu o wy niedobre mi przypomniałyście...

Z owoców najbardziej to mandarynki z Polo mi zasmakowały i rodzinka dowozi albo mąz bo mam za daleko by iśc piechotką..

Miłego dnia wam...

Ale straszna noc za mną:no:Okropnie twardniał mi brzuch i chyba miałam skurcze:baffled:Bardzo to bolało, nie mogłam sie podnieśc ani przekręcić. Przeszło po Nospie..Oby to nic groźnego:no:W ogóle to Nospę biorę już niemal codziennie- bolą wiązadła, brzuch się napina albo twardnieje, kłuje koło szyjki..Jeszcze 9 tygodni!!!

Dżizas Poli- współczuję :/

U mnie dzisiaj na szczęście przespana noc.
Co do mandarynek- najlepsze w Piotrze i Pawle, te do kupienia w skrzynce 2,3kg!
Co do chipsów- odkąd jestem w ciąży- patrzeć na nie nie mogę.
Co do coli- co 2,3 dzień muszę się nią poopijać :)

W sobotę byłam w Ikea w Gd, kupiłam silikonową stolnicę i co? I do głowy mi nie przyszło, że moje, kupione parę dni wcześniej metalowe foremki do wykrawania pierniczków się do niej nie nadają!!! Buuuu :( A po całym tym shoppingu to ból brzucha, pachwin, nóg, pleców- nie do opisania.

Witam po weekendowo :)
Weekend zleciał a teraz zostałam na 3 dni sama bez mężusia:-(
Przynajmniej przez 3 dni nie będę musiała gotować obiadów ale muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie bo oszaleje sama.
Jutro wizyta, może dowiem się kiedy w końcu zacznę SR

Dzień dobry:-)

Właśnie wszamałam świeżą bułeczkę z masłem i miodem - pycha:tak:

Jaśkowi zasmakowało bo kopie z dwóch stron na raz:-D

Muszę dzwonić do ginka i zapytać czy dzisiaj mogę podjechać na wizytę, bo jutro nie mam jak, emek pracuje na popołudnie i nie mam ani z kim dziewczynek zostawić, a na te zaśnieżone drogi też nie chcę się sama wypuszczać. Zastanawiam się czy będzie mógł dzisiaj mi wypisać L4 od środy...

Poli współczuję nocki:-( eh te nasze dolegliwości:-(
Ania co fajnego zamierzasz kupić z ozdób w pepco?
Agisan mnie też naszła zaraz ochota na colę, ale znalazłam tylko pustą butelkę:sorry2: na pocieszenie ostała się truskawkowa czekolada z wedla:-p dla dziewczyn dobrego samopoczucia życzę:-)
Mamusia no masz Ci los, a jednak ospa dopadła małego:baffled:

Paol1nka nie szalej za bardzo na wolnym;-)

smoniczka a jakie mają to być prezenty? jakieś drobiazgi? może jakiś kosmetyk, apaszka, ładna pachnąca świeczka, albo filiżanka...dla taty może książka, jeśli lubi czytać...

ja też mam problem z prezentami a dokładniej został mi prezent dla taty, i dwóch braci (jeden ma 26 lat, drugi 12) w tym roku wymyśliliśmy, że prezenty będą drobne takie max. do 20 zł. Już mam dla teściowej, teścia, męża, mojej mamy i brata (22 lata) jeszcze mi parę zostało ale pomysłu brak :(

Patik, pytalam ginka jak to jest z tymi zwolonieniami, powiedzial ze jeden dzien na przod i jeden dzien do tylu, mi w poniedzialek od srody nie chcial wypisac ale zapytaj moze akurat sie zgodzi, choc z tego co mowil to oni maja odgornie narzucone :-(

reklama
Druga partia pierniczenia zakończona pomyślnie. Dziewczyny- boski przepis!!!! Moje Wypieki | Pierniczki jak alpejskie ...

Oczywiście dekorowanie zostawiam sobie na inny dzień, co za dużo to nie zdrowo:-DBrzuch znów twardy nieprzyjemnie, tylko nie wiem, czy sam z siebie czy to Leo:confused:

Z tymi prezentami, to zawsze jest problem hehe. Cięzko wszystkich zadowolić:dry: ale ja kocham robić prezenty:-D Wczoraj okazało się, że na Wigilii u moich rodziców będą też drudzy dziadkowie, więc im też muszę coś kupić, zamiast czekoladek:dry:W ogóle nie widzi mi się z tym brzuchem latać na 2 Wigilie:baffled:najpierw do teściów, a potem do moich rodziców..Ale jak mus to mus..
Pora się zbierać do fryzjera;)

edit: co ruszyło??

http://praca.gazetaprawna.pl/artyku...ogly-skorzystac-z-urlopu-rodzicielskiego.html

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/aktualnosci/kraj/1252761-wielki-bunt-ciezarnych.html

http://www.wprost.pl/ar/379782/Chcesz-rocznego-urlopu-macierzynskiego-Musisz-urodzic-po-17-marca/

Ostatnia edycja:
Do góry