reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Poli- czekasz ze zjedzeniem Tiramisu z powodu surowych jaj? Tak? Jesli tak- to muszę Cię zmartwić, bo jak będziesz karmić - to dalej zakaz surowego, niepasteryzowanego :(
Ja juz ręce zacierałam jak to będe sery pleśniowe wcinać po porodzie (teraz tylko jem polskie, pleśniowe ale bezpieczne) ale mnie uświadomiono że podczas karmienia takie same zasady jak w ciazy:angry:

Mi się dziś święta pomyliły- zurek ugotowalam :-p


ooo fakt:(
 
reklama
kwasia ten tort jest przepiękny, podziwiam w ogóle, że ci się chce, bo mi to ciężko się zebrać za ciasto, jedyną chęć jaką mam to na jedzenie takich pyszności

dzięki dziewczyny za odpowiedź, to narazie poczekam
 
Ostatnia edycja:
Dziewczyny to ciasto jest banalnie proste, moja praca polega wyłącznie na rozpuszczeniu galaretki i ubicia bitej śmietany i czekania aż stężeje. Na każdy kolor potrzebujemy po dwie galaretki z każdego koloru. Ja mam żółtą, czerwoną, zieloną i niebieską czyli w sumie potrzebuje ich 8. Każdą po kolei rozpuszczam ale nie w 0,5l wody jak na opakowaniu ale w 0,25l. Najpierw wlewam pierwszą galaretkę ( robię to w małej tortownicy bo na taką dużo trzeba więcej wody dać) czekam aż stężeje. Następnie robie warstwę piankową polegającą na zrobieniu bitej śmietany (Śnieżka) ale z 100 ml mlek nie 200 ml jak na opakowaniu i rozpuszczam tak samo galaretkę o tym samym kolorze co wcześniej i jak się ochłodzi dodaje do śnieżki, wylewam na tortownice i czekam aż stężeje. Powtarzam czynność z każdym kolorem tak samo :) Banalnie proste tylko dużo czasu na stężenie trzeba (około godziny na każdą warstwę)
 
Kwasiu, ja robie podobnie- 1 warstwa żółtka i żelatyna, 2 warstwa kakao i żelatyna, 3 warstwa białka i żelatyna, a 4 warstwa to dowolna galaretka..Ale bym to zjadła......

2 dni zapisywałam ruchy Leosia- czuję go co 1,5- 2 godziny i dane serie różnie trwają. Nie raz chwilę, a nie raz ledwo przestanie sie ruszać, a znów zaczyna szaleć:-D

Czekam na męża- pojechał do kolegi a po drodze na kupić jakieś andrzejkowe pyszności:-DA może coś sobie powróżymy heheh?? W końcu przyszły rok to barzdoooo ważny rok;-). Miłego wieczorka dla Was!!!
 
bella przepis w poprzednim moim poście a zdobienia zrobione z M&Msów i pisaków cukrowych. Ten tort na zdjęciu zrobiony jest na masie kremowej ale ja będę robić za pomocą masy cukrowej :)
 
Sprawdziłam w necie wyniki glukozy. Na czczo: 74, po godzinie: 123mg, po dwóch: 111. Uff... Chyba byłam ostatnia w tym temacie? Udało się pomimo lasagne i spółki ;)))
 
kwasia niedawno też robiłam tęczowy tort :) tyle, że 'normalny' z biszkoptów ;) i dodawałam barwniki spożywcze :) Twój się super prezentuje ;) tyle, że ja galaretkę toleruję jedynie w mieszance krakowskiej :p pochwal się zdjęciem swojego tortu :)
 
jak będzie gotowy to oczywiście wkleję zdjęcia :) a robię go dlatego z galaretki i ptasiego mleczka bo to dla dzieci będzie a one tylko taką formę tortu tolerują :) wszelkiego rodzaju masy itp. odpadają :)
 
reklama
kwasia ja robie podobnie torty tylko zamiast śnieżki używam śmietany 36% i biszkopt przekładam, najlepsze`sa latem po dodaniu świeżych owoców:-)
 
Do góry