reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
oj robicie tu od rana smaczki;-)
juz mam ochotę na żeberka (nie jadłam sto lat) i na kotleciki. Ale z ziemniaków bym zjadła. W sosie pomidorowym :-p:-p:-p
Ja tez ostatnio póxno chodzę spać, za to dlugo śpię (dopiero wstałam). Bo standard to u mnie: do lozka o 22 a pobudka o 7.
Idę na jajecznicę z pomidorami i papryką- kelner i kucharz w jednym nawołuje :happy:

U mnie nocka też nie ciekawa:( co chwilę sie budziłam, nie mogłam sobie miejsca znalesc i co chwilę chciało mi sie do toalety... Pociesza mnie fakt, że mój maz miał gorszą noc... skończył pracę o 1.45:szok: a na 7 spowrotem do pracy! to jes wyzysk... ale robią jakaś inwenteryzacje i dlatego musi tyle siedzieć... szkoda tylko,że pracował 18 godzin a zapłacą mu tylko za 8:(

co do moich obaw o wagę- biorąc pod uwagę to że w III trymestrze podobno tyje sie najwiecej a ja jem kosmiczne ilosci wszystkiego a szczególnie słodyczy to mam obawy, czy nie przytyję za dużo:) ale co tam i tak sobie nie odmawiam, będę sie martwć po porodzie jak mi zostaną jakieś kg do zrzucenia:)

Co do seksu- my nie mamy z tym problemu w ciazy. Pewnie przez to że sie też żadko widzimy. Maz sie smieje, że czasem to jak nastolatki sie zachowujemy- tylko się znajdziemy sam na sam to już lądujemy w łużku:)

Antykoncepcja po ciąży- wraca cillest

dziś w planie porządki w salonie kuchni i łazience. Pranie sie robi ma obiad będzie grochóweczka

co do tego tycia w III trymestrze to zdania są podzielone bo podobno w ostatnim miesiącu już się nie przybiera (tyle co dziecko) więc chyba jednak najwięcej tyje się w II.

Brzuszek rośnie – przybieranie na wadze w ciąży - Ciążowy.pl

Witajcie

Nowe mamy czujcie się u nas swobodnie.

Jestem mega nie wyspana, plecy mnie bolą, ale dla odmiany w odcinku, krzyzowo-biodrowym i przewracanie się na boki to koszmar, nogę jak zarzucę na kołdrę, którą roluje i między nogi daję też źle, juz nie wiem jak mam spać.

Witam w klubie, do tego mam ból kości łonowej:baffled:Ale jak rozchodzę w ciągu dnia to jest nawet nawet;) Poprałam resztę i mam dość...Do tego mam od wczoraj obie dłonie spuchnięte hehe, a na szczęście stopy nie:tak: Na obiad dziś placki ziemniaczane, zaraziłyście mnie;-)

edit: Aniołeczku, Ty przy takiej wadzie wzroku możesz brać tabletki anty??? Co do wagi, to powszechna jest opinia, że najwięcej przybiera się w połowie ciąży;)

Ostatnia edycja:
Witam, dzisiaj od rana na nogach po badaniach nawet pranie zrobione, powieszone.

Umówiłam się z facetem od szafy :) ach uwielbiam tego gościa nie dość że tani to i szybki. Jutro przyjeżdza po wymiary - szafa będzie stać w czwartek :) Za metr szafy pobiera 800zł - nie ma co, są plusy mieszkania w troszke mniejszych miejscowościach.

Dziś na obiad KARP normalnie aż śnił mi się po nocach - taką miałam chęć na niego :) najpierw jednak musze zanieść go do teścia żeby mi go zabił i pokroił - jak mówiłam mój mężulek "francuski piesek" powiedział że nie zrobi tego za żadne skarby ehhh

Właśnie mnie uświadomiłyście że, trzeba będzie się zabezpieczać hehe ciekawe heheh nie robilam tego 6 lat więc trzeba będzie cos pomyśleć, chociaż zastanawiam się nad tym czy aby nie chcieć drugiego zaraz :)

witam po tej nieprzespanej nocy :wściekła/y:
poli kość łonowa dokucza powiadasz... mi w pierwszej ciąży dokuczała pod koniec, a teraz jak zaczęła przed 20 tyg to tak non stop. już chyba w tej ciąży nie będzie dnia, żeby mnie coś nie bolało.
jakiegoś wnerwa mam od tego zmęczenia.
gotuje się zupka kalafiorowa, ale że moje chłopy (i ten duży, i ten mały) po samej zupie będą niepocieszeni to pod wieczór standardowo jakieś drugie danie - pieczone udka, ziemniaki i nie wiem co do tego bo mam tylko kalafiora chyba, a ten idzie do zupy :-D
lorena jak lutówki zaczną trzymać kciuki to wyniki muszą być dobre - nie ma innej opcji :tak:

Halo.koteczki:-)
nadrobiłam ufff:-D ale za dużo newsów:-)
witam nowe mamusie:laugh2:
my z mężem zabieramy się za powolne zakupy bo go nastraszyłam, że mogę wcześniej urodzić hihi
Szew ściāgnięty będzie w 37 tyg to już można rodzić:tak: więc zamawiamy łóżeczko i komodę w następnym tygodniu.
Tak sobie pomyśałam, że te nasze forum to jak pamiętnik :laugh2:możemy sprawdzić co jadłyśmy, ile przytyłyśmy, ruchy i cały przebieg ciāży. Super co nie?
dziewczyny u mnie już na wadze 75 kg:szok: ale nie widzę dużej różnicy a to już 17 kg więcej:wściekła/y:Gnidka przyjdzie w poniedziałek to oceni hihihi
Aniołeczek je i nic nie widać że w ciāży to nie sprawiedliwe aczkolwiek dziwne :happy:
Miłego dzionka

Witam w klubie, do tego mam ból kości łonowej:baffled:Ale jak rozchodzę w ciągu dnia to jest nawet nawet;) Poprałam resztę i mam dość...Do tego mam od wczoraj obie dłonie spuchnięte hehe, a na szczęście stopy nie:tak: Na obiad dziś placki ziemniaczane, zaraziłyście mnie;-)

edit: Aniołeczku, Ty przy takiej wadzie wzroku możesz brać tabletki anty??? Co do wagi, to powszechna jest opinia, że najwięcej przybiera się w połowie ciąży;)

Nikt mi nigdy nie mówił, że tableki anty mogą mieć jakiś zwiazek z wadą wzroku:( zarówno gin jak i okulista o wszystkim wiedzieli i nikt mi nigdy nic takiego nie mówił.... To mi teraz dałaś do myślenia...

a.m.g podziel się karpikiem!!! Uwielbiam karpie i mogłabym zjeść całego sama!

reklama
Witam się po glukozie :)

Dawno tak mi nie smakował chleb z żółtym serem! A na słodkie chyba już dzisiaj nie spojrzę. Brrrrrrrrr
A kotleciki z jajek pamiętam z czasów studenckich mój nr 1 w barach mlecznym. Mniam! Dzięki za przepis Ania!!! Zaraz będę jaja gotować :)

Dziś na klatce poczułam zapach pierniczków - sąsiadki nie próżnują :) A ja już chyba zacznę przynosić z piwnicy ozdoby świąteczne - w końcu już jutro grudzień!

Aaaaaaaaa, no i oczywiście witam nowe Lutówki!

Do góry