reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Witam witam, noc mnie wymęczyła..każde przekręcenie się w łóżku to męka:baffled:I bezsenność...
Co do spraw intymnych- radzimy sobie w inny sposób;) a antykoncepcja na przyszłość- pewnie wrócę do Cillest.

Ważne!!!!!!!!- Stowarzyszenie Rzecznik Praw Rodziców napisało: "Dziś zadzwonił do nas osobiście minister pracy Władysław Kosiniak-Kamysz, zaprosić nas na rozmowę w sprawie projektów prorodzinnych rządu. Umówiliśmy się na spotkanie w ministerstwie 5 grudnia. Jeśli macie jakieś konkretne uwagi do projektów, chcecie coś ważnego przekazać ministrowi, piszcie na biuro@rzecznikrodzicow.pl
najlepiej do poniedziałku wieczorem.

Dziś o 22.30 w TVPInfo spotkamy się z ministrem również przed kamerami, w tym samym temacie."

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana:))

marynują mi się żeberka mmmm:))))
w nocy jedno budzenie ale jaaaaakie mała zaczeła się wydzierać, żebym przy niej o 2 w nocy siedziała!! ale się nie ugiełam, dałam buziaka, powiedziałam, że jestem obok i wyszłam a ona tak zawodzila "mmmaammuuusssiiuu" serce mi pękało:( i połowa nocy w plecy bo ciśnienie mi skoczyło zaraz;/
dziś wstałam 6,10 koszmar ale opłaciło się bo udało mi się z Izą spokojnie wyszykować... choć i tak usłyszałam, że mnie nie lubi bo nie pozwoliłam jej złazić tyłem po schodach na czterech łapkach jak kotek !!! nic to taka ze mnie wyrodna matka bo nie pozwalam własnemu dziecu (kotkowi obecnie) się zabić na schodach :-D:-D

Patik ja wczoraj zrobiłam placki ale takie na grubszych oczkach (zawsze tre na papkę i wyszły pyszne)
Twoje córy są bezbłędne hahaha uwielbiam je:))

Paol1nka ja tam piję melisę od jakiegoś czasu i nigdy nawet nie pomyślałam, że może szkodzić ...:)

http://parenting.pl/portal/melisa-w-ciazy

Lorena trzymam kciuki za wyniki córeczki!!!!!

Poli coś czuję, że im się skrzynka przepełni hahaha

Witam nowe mamusie:)

Ostatnia edycja:
To dzisiaj kupuję melisę, bo coś muszę zrobić. Inaczej chyba umrę ze zmęczenia. Wcześniej nie miałam takich problemów i głupieję jak nie śpię. Nie wiem czy mam wtedy próbować spać, czy zabierać się za jakąś robotę. Dzisiaj w nocy standardowo było sortowanie prania, pranie, net, chwilę nawet na pocztę służbową poświęciłam, ale to taaaaaaaakie nudne, że oczy mi się zamykały. Myślałam, że dzięki temu już już zasnę iiiiiiii... nic. Kręciłam się jeszcze długo:/

Witajcie

Nowe mamy czujcie się u nas swobodnie.

Jestem mega nie wyspana, plecy mnie bolą, ale dla odmiany w odcinku, krzyzowo-biodrowym i przewracanie się na boki to koszmar, nogę jak zarzucę na kołdrę, którą roluje i między nogi daję też źle, juz nie wiem jak mam spać.

W tej ciąży wszystkie odcinki kręgosłupa już mi strajkowały prócz piersiowego a gdzie tu jeszcze 3 miesiące :szok:

Chciałam iść na jakieś zakupy np. niezbędne słodycze jak zawsze , ale pada i nawet nosa nie wynurzam, zadowole sie pralinkami, które jeszcze sie uchowały, na obiad zapodam kotleciki z jajek w sosie musztardowym i będzie mąż uradowany...

Aniołeczku ja to mam z 12 kg na + więc mogłabym miec wyrzuty po 2 drożdżówkach, ale ty?:szok:

Przecież waga twoja minimalnie urosła nawet nie do tego minimum 6-8 kg więc bez gadania możesz jeśc słodkie, a ja czasem sie zastanawiam jeść, niejeść ale i tak zjem a co sobie będę odmawiała wnet 40 na karku więc nastolatka nie będę juz a to i zgrabna być nie muszę :-D

Na problemy z okiem, powieką polecam żel ze świetlikiem i przemywanie kilka razy naparem ze świetlika ulga będzie na bank.

Wypróbowany sposób na maluszku z ropiejącym oczkiem

Miłego dnia wam.

O matulu! Aktualnie siedze na glukozie i zastanawiam sie, ktora doniczka moja w razie gdyby...

Wspolczuje nocek, ja tez tradycyjnie niewyspana, ale chociaz dzieci nie wolaly. Mi sie ostatnio njagorzej zasypia,jakos mi niewygodnie we wlasnym ciele ;)

Lorena. Wysylam pozytywne wibracje! Mam nadzieje, ze wyniki nie bede zle.

Ania poproszę przepis na te kotleciki.
Eve dziwie się że jeszcze twój mąż się nie nauczył po takich przygodach sprawdzać co jest w szklance :)

Witam nowe mamusie

U mnie dzisiaj pieczone udka a jutro rosołek :)
To była moja najgorsza nocka w ciąży jak do tej pory. Nie umiałam zasnąć potem się co chwile budziłam:baffled: a gdzie tam do lutego.
Pogoda też nieciekawa ale idę dzisiaj na ploty do koleżanki to może humor mi się poprawi a popołudniu będziemy kłaść z mężem panele tzn on będzie kładł a ja będę robić za team lidera :-D

Sylwia - kotleciki banalnie proste ja robię tak

Gotuje na twardo ok 6-7 jajek studzę, obieram i w misce widelcem rozdrabniam dodaję jak do mielonego sól, cebulkę małą drobno pokrojoną, łyżeczkę musztardy, bułkę czerstwa moczona w mleku i odciśniętą z jej nadmiaru,surowe jajko potem wszystko mieszam formuje zgrabne kotleciki obtaczam w bułce i smażę na kolorek brąz.

Sos to ok pół litra gorącego rosołu do którego dodaję 4 łyżki musztardy najlepiej takiej ostrej intensywnej w smaku a nie jakieś mdłej i mieszam energicznie, można to smakować i ewentualnie dodać więcej musztardy dla wyraźnego smaku albo śmietany slodkiej by złagodzić smak jak wyjdzie za ostre do tego wlewam łyżkę mąki rozmieszana z odrobiną wody i znów energiczne mieszanie, stawiamy na gaz i gotujemy bez przykrycia tak długo az konsystencja sosu nas zadowoli...

Idę na miasto bo w domu oszaleję chyba dziś

hej Lutoweczki porannie :)

ja tez sie dzis jakos wiercilam w lozku caly dzien.
Zabieram sie zaraz za malowanie mebelkow dla dzidzi bo postanowilismy tlyko odswiezyc regaly ktore juz mamy.
Jeden bedzie robielony pomarancz, drugi nasno zielony, oba w pomalowane w tulipany beda.
Zobaczymy jak wyjdzie.

Nie wiem jak u Was ale u mnie za oknem tak wieje ze nawet nosa za drzwi nie chce sie wychylac.

Spokojnego dnia zycze :)

widzę ze nie jestem sama z nieciekawą nocą... moja dzisiejsza noc była najgorsza z dotychczasowych w ciąży :( nie dość, że ja się nie wyspałam, to jeszcze męża przez to wymęczyłam :( a biedak na 7 do pracy :(
ale wydaje mi się że wczoraj była pełnia, nie? mam nadzieję że ta bezsenność to własnie przez ten księżyc ;)
do tego zaczęły mnie łapać mocne skurcze nóg :( wcześniej zdarzały się tylko lekkie w nocy, a wczoraj wieczorem tak mnie mocno złapał, że ledwo doszłam do kuchni po magnez :/
a dziś ważny dzień.... dlatego proszę o kciuki :zawstydzona/y:

miłego dnia drogie panie! :)

reklama
Ania aż mi ślinka pociekła:)) ja te kotleciki uwielbiam i dodaje jeszcze do nich koperek:))

ja mam dziś duszone żeberka pachnie tak, że ciągle jestem głodna...:(

a właśnie zjadłam sałatkę z łososiem avokado orzechami i koperkiem... ostatnio mnie na koper naszło:))

Megi Pegi oooo tak pełnia, pełnia ja jako naczelny rodzinny wilkołak coś o tym wiem bleeeee

Do góry