reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

no tak- i pewnie ona tez to wzięła pod uwagę.
Ale generalnie nie musiała.
Szczerze powiem, że gdybym ja była farmaceutką- nie przyjęla bym zwrotu (no chyba że ktoś by w drzwiach zawrocił;-)).
Nie ryzykowałabym. Farmaceutyki to nie bluzka, a oszolomow nie brakuje.
Oczywiście Ty wiesz że oddalaś nienaruszony produkt.
Ale ludzie są naprawdę rozni- a lekarstwa to towar wysokiego ryzyka ;-)

reklama
Hej Kobitki :-)

Kurcze... smaka mi narobiłyście i na te roladki kwasi i na naleśniki :-p U mnie dzis żurek od wczoraj (mężus i tak będzie w w domu dopiero późnym wieczorkiem...

Może jednak coś pozmieniają z tym macierzyńskim na naszą korzyść... choc szczerze mówiąc... myślę, że bardziej może się przesunąć w drugą stronę (np od stycznia 2014 ;-)). Tak to już w naszym kraju jest ;-)

A dziś wieczorem mam fajny koncert- utwory witney huston w sali kongresowej. Idę. Przecież gdybym wczoraj nie pojechała na IP- nie kazali by mi leżec ;-) ja i tak duzo wypoczywam na kanapie, poza tym to koncert zasiadany.
nie no... ty to jesteś dobra na maksa!

Smoniczka- jeśli chodzi o przepisy prawne, to ZADEN SKLEP nie ma obowiązku przyjąć zwrotu towaru (no chyba że jest uszkodzony, wtedy reklamacja). jesli w sklepie jest mozliwośc zwrotu- to tylko i wyłacznie dobra wola skleppu, marki.
a ja się z tym raczej nie zgodzę bo chyba jest własnie coś takiego, że jest ok miesiąca czasu na zwrot lub wymianę. ale opakowanie i towar musi być w praktycznie nienaruszonym stanie

co do apteki - zwłaszcza jeżeli chodzi o syropy to ja zupełnie rozumiem, że nie przyjmą zwrotów. nie wiadomo co ktoś z tym zdążył zrobić...

Najlepsze jest to, że to był ewidentny błąd pani z apteki bo mąż poprosił o *spam* magnez i dostał *spam* ale zwykły i nieświadom, że ma nie ten co trzeba przyszedł do domu. Jak poszedł oddać to pani aptekarka się upierała, że on właśnie taki chciał jaki dostał. Ale najważniejsze, że zwrot jednak przyjęła a ten z magnezem zamówiła.

a ja się z tym raczej nie zgodzę bo chyba jest własnie coś takiego, że jest ok miesiąca czasu na zwrot lub wymianę. ale opakowanie i towar musi być w praktycznie nienaruszonym stanie

nie ma takiego przepisu. No chyba że się pojawił odkąd leżę na kanapie :-)
jeśli w sklepie jest napisane że masz miesiąc, tydzień czy 2 na zwrot, to marka wychodzi naprzeciw klientowi :) Myslę, że w zwiazku z konkurencją, i tym, że sporo marek daje taką mozliwość- klienci zakodowali sobie w głowie, że jest takie prawo. Ale nie ma :)

Hej,
wczoraj się naczytałam o tych twardnieniach brzucha i już nie wiem czy z tego wszystkiego i mój nie był zbyt twardy. Dzisiaj jużjest lepiej. Synek u teściowej więc ja korzystam i leże tak jak gin kazał.
Dziewczyny mam takie może dziwne pytanie, czy odczuwacie czasem takie delikatne skurcze i zaraz po tym musicie iść do WC sie wypróżnić? ja tak ostatnio mam, ze chwile wczesniej odczuwam skurcze brzucha i zaczynam się denerwować ale zaraz potem muszę do kibelka

Gosia ostatnio byl jakis program, gdzie mowili, ze faktycznie nie ma obowiazku przyjecia zwrotu towaru (chyba ze kupujesz przez internet) i ze jest to dobra wola sprzedawcy.
Co do aptek to zgadzam sie, zs roznie to moze byc, szczegolnie, ze w syropach sa roznej masci miarki, lyzeczki kubeczki i nawet jak syrop szczelnie zamkniety to kto wie co z miarka sie dzialo:/
Smoniczka super, ze jednak laska jakas rozsadna byla:))

Ja na obiad dzis skromnie bo zupka pomidorowa:)
Mam mega lenia dzis popradowalam ubrania w tym dla kluski juz:) i chyba cos upiore i na tym koncze moja aktywnosc:)

Czy u Was też taka szaruga i deszczu siąpienie?! Nosz normalnie z domu strach wyjść, i gdyby nie to, że własne rodzone dzieci trzeba odebrać, to pewnie bym się nigdzie nie ruszyła ;) Doooliiiiiiinaaaaaaaaa

Chyba przed wyjściem muszę się kawy napić! A na zasiadany koncert też bym z chęcią poszła ;)

Edit: W piątek muszę już zrobić glukozę, więc wypadałoby już dziś przystopować ze słodkim, tak? Ciężko. oj ciężko...

Ostatnia edycja:
reklama
agisan pogoda faktycznie nie nastraja... ja az sobie światło zapaliłam bo tak ponuro siedzieć:(

na obiad kapuśniak- na lenia bo mi sie nie chce gotować, pójdę zjem u babci:)

dostałam właśnie telefon od mojej dobrej znajomej i okazuje się ża... bedę miała drugi wózek dla mojego Daniela:szok: obawiałam sie o wózek a teraz mam dwa... no ładnie:( po co mi do jednego dziecka dwa wózki?

Do góry