reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

no tak- i pewnie ona tez to wzięła pod uwagę.
Ale generalnie nie musiała.
Szczerze powiem, że gdybym ja była farmaceutką- nie przyjęla bym zwrotu (no chyba że ktoś by w drzwiach zawrocił;-)).
Nie ryzykowałabym. Farmaceutyki to nie bluzka, a oszolomow nie brakuje.
Oczywiście Ty wiesz że oddalaś nienaruszony produkt.
Ale ludzie są naprawdę rozni- a lekarstwa to towar wysokiego ryzyka ;-)

reklama
Hej Kobitki :-)

Kurcze... smaka mi narobiłyście i na te roladki kwasi i na naleśniki :-p U mnie dzis żurek od wczoraj (mężus i tak będzie w w domu dopiero późnym wieczorkiem...

Może jednak coś pozmieniają z tym macierzyńskim na naszą korzyść... choc szczerze mówiąc... myślę, że bardziej może się przesunąć w drugą stronę (np od stycznia 2014 ;-)). Tak to już w naszym kraju jest ;-)

A dziś wieczorem mam fajny koncert- utwory witney huston w sali kongresowej. Idę. Przecież gdybym wczoraj nie pojechała na IP- nie kazali by mi leżec ;-) ja i tak duzo wypoczywam na kanapie, poza tym to koncert zasiadany.
nie no... ty to jesteś dobra na maksa!

Smoniczka- jeśli chodzi o przepisy prawne, to ZADEN SKLEP nie ma obowiązku przyjąć zwrotu towaru (no chyba że jest uszkodzony, wtedy reklamacja). jesli w sklepie jest mozliwośc zwrotu- to tylko i wyłacznie dobra wola skleppu, marki.
a ja się z tym raczej nie zgodzę bo chyba jest własnie coś takiego, że jest ok miesiąca czasu na zwrot lub wymianę. ale opakowanie i towar musi być w praktycznie nienaruszonym stanie

co do apteki - zwłaszcza jeżeli chodzi o syropy to ja zupełnie rozumiem, że nie przyjmą zwrotów. nie wiadomo co ktoś z tym zdążył zrobić...

Najlepsze jest to, że to był ewidentny błąd pani z apteki bo mąż poprosił o *spam* magnez i dostał *spam* ale zwykły i nieświadom, że ma nie ten co trzeba przyszedł do domu. Jak poszedł oddać to pani aptekarka się upierała, że on właśnie taki chciał jaki dostał. Ale najważniejsze, że zwrot jednak przyjęła a ten z magnezem zamówiła.

a ja się z tym raczej nie zgodzę bo chyba jest własnie coś takiego, że jest ok miesiąca czasu na zwrot lub wymianę. ale opakowanie i towar musi być w praktycznie nienaruszonym stanie

nie ma takiego przepisu. No chyba że się pojawił odkąd leżę na kanapie :-)
jeśli w sklepie jest napisane że masz miesiąc, tydzień czy 2 na zwrot, to marka wychodzi naprzeciw klientowi :) Myslę, że w zwiazku z konkurencją, i tym, że sporo marek daje taką mozliwość- klienci zakodowali sobie w głowie, że jest takie prawo. Ale nie ma :)

Hej,
wczoraj się naczytałam o tych twardnieniach brzucha i już nie wiem czy z tego wszystkiego i mój nie był zbyt twardy. Dzisiaj jużjest lepiej. Synek u teściowej więc ja korzystam i leże tak jak gin kazał.
Dziewczyny mam takie może dziwne pytanie, czy odczuwacie czasem takie delikatne skurcze i zaraz po tym musicie iść do WC sie wypróżnić? ja tak ostatnio mam, ze chwile wczesniej odczuwam skurcze brzucha i zaczynam się denerwować ale zaraz potem muszę do kibelka

Gosia ostatnio byl jakis program, gdzie mowili, ze faktycznie nie ma obowiazku przyjecia zwrotu towaru (chyba ze kupujesz przez internet) i ze jest to dobra wola sprzedawcy.
Co do aptek to zgadzam sie, zs roznie to moze byc, szczegolnie, ze w syropach sa roznej masci miarki, lyzeczki kubeczki i nawet jak syrop szczelnie zamkniety to kto wie co z miarka sie dzialo:/
Smoniczka super, ze jednak laska jakas rozsadna byla:))

Ja na obiad dzis skromnie bo zupka pomidorowa:)
Mam mega lenia dzis popradowalam ubrania w tym dla kluski juz:) i chyba cos upiore i na tym koncze moja aktywnosc:)

Czy u Was też taka szaruga i deszczu siąpienie?! Nosz normalnie z domu strach wyjść, i gdyby nie to, że własne rodzone dzieci trzeba odebrać, to pewnie bym się nigdzie nie ruszyła ;) Doooliiiiiiinaaaaaaaaa

Chyba przed wyjściem muszę się kawy napić! A na zasiadany koncert też bym z chęcią poszła ;)

Edit: W piątek muszę już zrobić glukozę, więc wypadałoby już dziś przystopować ze słodkim, tak? Ciężko. oj ciężko...

Ostatnia edycja:
reklama
agisan pogoda faktycznie nie nastraja... ja az sobie światło zapaliłam bo tak ponuro siedzieć:(

na obiad kapuśniak- na lenia bo mi sie nie chce gotować, pójdę zjem u babci:)

dostałam właśnie telefon od mojej dobrej znajomej i okazuje się ża... bedę miała drugi wózek dla mojego Daniela:szok: obawiałam sie o wózek a teraz mam dwa... no ładnie:( po co mi do jednego dziecka dwa wózki?

Do góry