reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

coś tu pustki dziś:szok:
no nic to trzeba serial zapodac i iśc spad. troszke mi lepiej. zobaczymy co rano się pojawi. lekka zgaga znów się pojawia wiec już dupska nie ruszam nigdzie.

PAOL1NKA wspólczuje że musisz jeszcze pracowac. ja nie wysiedziałabym ani nie przestała w pracy nawet 30 min. podziwiam Cię kobieto i siły zyczę:*
KWASIA niestety nic na temat zebolków nie wiem:( nie pomogę

DOBRANOC:*

reklama
domikcw- ja też czuję kpniaki ak bardzo nisko. cały czas tak czuje. Mówiłam o tym fin, ale twierdzi, że to nic, że jest ok:)

Głowę myję pochylając sie nad wanną do przodu- jeszcze puki co daje radę:)

kwasia- niestety mój dentysta nie leczy na NFZ wiec nie pomogę:(

poli- gratuluję dobrych wyników

ania- mam nadzieję, że ten twój cukier jednak nie jest taki najgorzy- nie znam sie na tych wynikach:( Skontroluj to i na pewno będzie wszystko ok

A ja dziś poszalałam:) z nudów wybrałam się na miasto uzupełniłam częściowo brakujące rzeczy dla maluszka a nachodziłam sie przy tym... strasznie! No i moja mama zakupiła materac do łóżeczka dla naszego malca wiec mam jedną większa rzecz z głowy:). Troszkę śmiesznie bo mam materac, a nie mam łóżeczka jeszcze:) Kupiła gryka-kokos za 90 zł:)

Po maratonie po mieście i zjedzeniu obfitej kolacji stwierdzam zmęczenie materiału i idę spać...

Kwasia według moich informacji (a myślę, że są dość pewne - siostra jest asystentka stomatologiczną) w ciąży przysługuje się w ramach NFZ-tu leczenie kanałowe i wypełnienie, ale... UWAGA! Wypełnienie owszem przysługuje, ale amalgamatem, czyli tą srebrną plombą (która wyglada jak czarna:baffled:). No, a jeśli chodzi o kanałówkę to wszystko fajnie pięknie, ależ tak jest za darmo, ale na gorszych materiałach. Oczywiście mówię tu o przypadku u mojej dentystki, bo oni mają super wypasiony gabinet więc materiały, które refunduje NFZ są gorsze od tych, które sami używają. Być może Twój dentysta bazuje an tych samych środkach. Warto podpytać.

My dziś byliśmy w SR- zajęcia były o porodzie. :-)Ale jestem zadowolona, że zdecydowaliśmy się na uczęszczanie:) Naprawdę takie zajęcia uświadamiają!! Położna dziś bardzo zachęcała do porodów rodzinnych. Bardzo mnie cieszy, że mój mąż będzie rodził ze mną:tak:. Od razu człowiekowi lżej. Prowadząca zajęcia zaznaczyła, że u nas w szpitalu porody rodzinne to min 70 %. Podkreślała ogromną rolę partnera, wspominała też jak przykro patrzeć, gdy kobieta sama rodzi i widzi obok rodzących partnerów...Co mnie dziś zszokowało- w moim szpitalu znieczulenie jest przeznaczone dla babeczek uczęszczających do przyszpitalnej SR:szok:(czyli tam gdzie chodzimy). Dziwne...Może to wynika z jakigos dofinansowania?

A jutro jadę do rodziców, bo wraca z Anglii mój tatuś:)

eve mój dentysta też ma super wypasiony gabinet i zawsze pyta mnie czy założyć mi lepszą plombę niż tą co jest na NFZ i ja zawsze ją biorę pomimo że kosztuje 110 zł. Kiedyś miałam plomby na NFZ i nigdy więcej...bardziej mi to zepsuło zęby niż naprawiło i szczerze wolę już co miesiąc wydać to 110 zł i mieć spokój. Co do kanałówki to też raczej zakładałam, żeby wypełnienie wziąć to lepsze płatne jakby co...a o to czy darmowa kanałówka to bardziej zależałoby mi na samym wyczyszczeniu kanału bo to wiem, że sobie około 100 zł za kanał liczą. Mój ząb gdyby miała być kanałówka to 7 więc on ma chyba z 3 albo i 4 kanały więc za same czyszczenie kanału pewnie wziąłby 400 zł a gdzie znieczulenie i wypełnienie? Więc gdyby była możliwość tej darmowej kanałówki to chętnie bym się załapała bo wolę dać za samo wypełnienie, znieczulenie i ewentualnie lekarstwo jak potrzebne zawsze to ok 400 zł mniej ;)

p.s. eve dziękuje za informacje :)

Straszycie mnie tymi zębami..grrr. Ciągle liczę, że jakoś wytrzymają te moję ósemeczki..:baffled:

A w SR siedziałam dziś 2 godziny na zwykłym krześle i ledwo chodzę:baffled:Okropnie boli mnie kość łonowa, oby jutro było lepiej..Bo do wc nawet ciężko mi dojść..:crazy:

Dobranoc dziewczyniątka!

Witam się :-) ja dziś tylko na chwilkę... oczy mi się same zamykają...

Chyba nie dam rady Was nadrobić... tyle naskrobałyście :-)

kwasia
- ja jestem własnie w trakcie leczenia kanałowego (dziś miałam wypełniane kanały własnie). Lecz robię to prywatnie. Nie wiedziałam wczesniej o takowych możlwościach z NFZ-tem . Z resztą... mój lekarz leczy tylko prywatnie a nie wiem, czy bym chciała oddać się w ręce innego dentysty...
Ja płaciłam:
- 30 zł (znieczulenie) + 50 zł (opracowanie wszystkich 3 kanałów)
- 200zł (wypełnienie kanałaów)
Na następnej wizycie:
- 150-200 zł (odbudowa zęba)
Łącznie wyjdzie: 430-480 zł

domikcw to nie ma co podziwiać, to już raczej głupota z tą pracą. no ale co się nie robi dla dodatkowej kasy i uspokojenia sumienia, że dzięki temu że tyle tam siedzę, będę miała do czego wracać. ale to tylko dla sumienia, bo wiem , że dla nich nie będzie to miało większego znaczenia :/

poli - mi przy pierwszym porodzie bardzo zależało, żeby był małż. tak szybko się uwinęłam, że dojechał 15minut po narodzinach. teraz chcę rodzić sama. nie wiem czemu, tak póki co wybrałam. może do porodu jeszcze mi się zmieni.

ja znowu nie śpię, a pobudka będzie o 6. czarno to widzę.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dziś przespałam 1 noc od niemal tygodnia!!!!Huraaa;-)Paol1inka, widzę Ty dalej się męczyłaś:eek:
Czekam na paczkę ze Smyka- oby przyszła do 13 bo potem jadę do rodziców:tak:Ale dziś będę mieć ciuszków- z Angli i ze Smyka łącznie ok 20 szt:szok:;-)
Lecę pod prysznic- raczej kulam się, bo kość łonowa dalej bardzo boli:sorry2:

Co do pomysłów na obiad- może naleśniki z ziołami prowansalskimi przekładane serem i szynką??

Do góry