reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Lorena, witamy spowrotem!!!!!

Ja już po badaniach, po 17 będą wyniki, więc trzymajcie proszę kciuki!!!!! Teraz piję pyszną kawkę z mlekiem i jem bułeczkę z wędliną, ogórkiem, pomidorem i sałatą:-DNoc znów była do d...Nic mnie nie bolało, nie martwiło, a spać nie mogę:-(

Agisan, ja pytałam lekarza o takie drgawki, bo też mój dzidziol się tak dziwnie rzuca- powiedział, że tak jest gdy dziecko sie całe przekręca. Bo czkawkę to czuć wyraźnie i jest to równomierne uderzanie
edit: Trzeba się wziąść za kupowanie prezentów!! Najpierw bratu zamówię rękawice bramkarskie na Mikołajki. Ale co na święta??? On chce grę na PSP, ale mu nie kupię, bo franca pogra, znudzi się i handluje hehe. Teściowi chcemy kupić wielką księgę o ziołach, bo to jego pasja. Mojej mamie przyda się nowy skórzany portfel..I koniec pomysłów....

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Ja też dzisiaj miałam dziwny sen, tylko on był przyjemny. Patrzyłam na brzuszek i widziałam jak moja mała kopie i tak kopała, że widziałam różne ślaczki, które robi na brzuszku. Niemal czułam to we śnie, pewnie wtedy akurat miała chwile aktywności, a ja się nie obudziłam, tylko mi się to przyśniło:-D:tak::-)

a.m.g. ja też mojej Malwinki nie czuję aż tak często, a już na pewno nie czuję bólu jak kopie. Tak jak piszą dziewczyny zależy to pewnie od ułożenia dziecka. Ponoć mniej się czuje ruchy, gdy łożysko jest na przedniej ścianie macicy.

edit:
Poli trzymam kciuki za Twoje wyniki. Oby wszystko było dobrze!:-)

witam i ja dzisiaj :)
mam pusą lodówkę :-(ciągle coś jem ale generalnie nic nie spałnia moich oczekiwań, nic mi nie smakuje bardzo:-(

a.m.g.-
moj Mały tez nie kopie boleśnie. Rusza się, pływa, czuję go, ale nie jest to żadne bolesne kopanie ani bardzo mocne ruchy.

Napisałam mejla do mojej gin bo martwi mnie ten CALY CZAS napięty brzuch i twardy jak kamień. Mam tak caly dzień i w nocy tez. Jedyne rozluźnienie widzę, jak leżę na plecach. Po nnospie dalej twardy, magnez tez nie pomaga.

A tak wogóle to dlaczego taki twardy brzuch jest niebezpieczny w ciąży?

witam i ja dzisiaj :)
mam pusą lodówkę :-(ciągle coś jem ale generalnie nic nie spałnia moich oczekiwań, nic mi nie smakuje bardzo:-(

a.m.g.-
moj Mały tez nie kopie boleśnie. Rusza się, pływa, czuję go, ale nie jest to żadne bolesne kopanie ani bardzo mocne ruchy.

Napisałam mejla do mojej gin bo martwi mnie ten CALY CZAS napięty brzuch i twardy jak kamień. Mam tak caly dzień i w nocy tez. Jedyne rozluźnienie widzę, jak leżę na plecach. Po nnospie dalej twardy, magnez tez nie pomaga.

A tak wogóle to dlaczego taki twardy brzuch jest niebezpieczny w ciąży?

Martuszka, Ty dzwoń czym prędzej do ginki!!! Mój powiedział, ze jak kilka razy dziennie się napina to ok, a tak to mam od razu dzwonić!!!! U Ciebie za długo to trwa!Jak się nie mylę, to może doprowadzić do wczesnego porodu, może być objawem odklejania łożyska i skracania szyjki!!!! A może to dzidzia tak sie ułożyła??? I myslisz to z twardnieniem brzucha???

Witam,

ja mam dziś fatalny dzień:(((( wyć mi sie tylko chce;/

Poli
ja chyba jak nikt trzymam kciuki za wyniki:)) choć jak teraz już nic Cię nie swędzi to pewnie jest oki:))

Lorena
super, że już w domku:))

Agisan, Poli
ja też czuję jak mała tak właśnie się trzęsie i nie wiedziałam co to (choć mnie to nie martwiło) więc dzięki za wyjaśnienia.

Martuszka a cały czas masz twardy czy tylko Ci twardnieje? bo wg. mnie niebezpieczne jest za częste twardnienie a jak masz cały czas taki to to raczej Twoja uroda taka bo skurcz nie może trwać cały czas... a nospe regularnie lykasz? może kilka dni poleż i lykaj magnez i nospe mi to pomaga:)

ła się mocno wypina;/
do tego uciska mi organy bo w nocy mam budzące mnie bóle w środku brzucha;/

marzę już o tym aby ją wykopać z tego jej domku hahaha:DDD(oczywiście w terminie)

Poli- mam twardy od piersi az po wzgórek. Jak dotykam- to po bokach mam twarde gule- raz z prawej, raz z lewej- a potem znikają- więc to akurat jest pewnie dzidziuś. Ale brzuch cały czas napiety jak stanę. Jak się połoze jest ok. Moja gin ostatnio widziała- kazała brać magnez, ale nic nie mówiła zeby dzwonić jak dlej będzie twardy. Napisałam jej mejla-jutro przeczyta bo ma dyzur.

Bella-cały czas mam napiety. Tylko jak połoze się na plecach to robi się bardziej miękki. Nawet jak leżę na boku jest twardy. Czasami czuję takie jeszcze dodatkowe napięcia- ale nie wiem czy to skurcz czy dziecko płynie. Czasem gula pojawia się i znika- i to raczej jest Mały, może pupka, może główka.

Martuszka z tego co piszesz to mi wygląda na małego bo pewnie jak się położysz na wznak to mały "wpada" do środka hehe ale lekarzem nie jestem, więc jak Cię to martwi to tak jak Poli radzi dzwoń do gina.

reklama
hello !

ja tez mam twardy brzuch ale nie boli, jak sie poloze na bok to z jednej strony miekki z drugiej twardy :dry: jak leze na wznak to miekki bo maly do kregoslupa sie przytula chyba :rofl2: jest mi mega niewygodnie w pozycji siedzacej, poki co nie panikuje moze tak ma byc ;-) w sobote mam wizyte to dopytam jak nie zapomne :sorry2:

zjadlam sniadanie i mam w planach umyc glowe a to strasznie trudne jak sie pochylam nad wanna bo wydaje mi sie ze miazdze dziecko :-p zycie ciazowki jest jednak ciezkiiiiieeeeeeeeeeeee ... ide ! ciao ! :rofl2:

Do góry