reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Dziewczyny jestem ze styczniówek 2013 nie wiem czy już wcześniej był link do petycji odnośnie urlopu macierzyńskiego, aby objął wszystkie mamusie, które urodzą w 2013. Podaję linka dzięki któremu bezpośrednio można poprzeć tą petycję. Pamiętajcie, aby potwierdzić później poparcie petycji klikając na linka przysłanego pocztą na e-mail.
Pozdrowionka dla wszystkich :)
::::::www.petycje.pl::::::LIST OTWARTY W SPRAWIE OBJ

reklama
wy tu o zakupach i wyprzedażach, a ja ciuchów dla dziecka mam pełno i dla chłopca i dla dziewczynki - mam kuzynkę w Niemczech, której teściowa jest zakupoholiczką i przynosi jej torbę ciuchów codziennie i nie raz daje mi rzeczy, których nie zdążyła dzieciom założyć, bo ma za dużo, ma syna i córkę, więc mam do wyboru do koloru, ale co z tego jak nie wiem, które prać i układać :-(

chciałabym iść na jakieś, chociaż najdrobniejsze zakupy, ale zakup podkładów, podpasek itd mnie nie bawi:-p

petycja oczywiście podpisana - oby ktoś nas wysłuchał - trzymam kciuki !

a teraz zasiadam na allegro, muszę pomóc Mikołajowi (z 7 dzieci zrobiła mi się 12 i nie mam pojęcia co im wszystkim kupić :eek:)

No ja tez musze próby zrobić, dzisiaj sie dowiedziałam, tzn. zobaczłam co na skierowaniu na badania pisze a że nie znałam to poszukałam w necie na co te badania. Zdziwiłam sie troszke no ale lekarz jak kazał to kazał....

Ciasto malinowo - cytrynowe hmmm brzmi przepysznie

Dziewczyny jak piszecie że Wasze maleństwa tak Was kopią to zaczynam sie niepokoić, moja maleńka to bardzo delikatnie daje znać o sobie w ciągu dnia. Nie jest to coś w stylu mocnego kopa ;/

a.m.g może akurat jest tak ułożona, że nie czujesz mocnych kopniaków. Moja też nie ma codziennie ADHD:-D dzisiaj ma na przykład spokojniejszy dzień.

Kurde weźcie ode mnie to słodkie, normalnie się opanować nie mogę i co chwilę coś słodkiego podjadam.

Cudownie jest wykąpać się w swojej wannie:tak::tak: Córka szczęśliwa, że wróciłam, tylko otworzyłam drzwi to się obudziła, obiecałam jej w dzień jak dzwoniłam, że jak się obudzi to mama już będzie w domu no i mi się udało dotrzymać słowa:-D:-D tak samo szczęśliwy był kot, mruczał na przywitanie jak oszalały.
Na jutro już jestem prawie spakowana. Trzymajcie kciuki za badania mojej córy, badanie jest w środę w znieczuleniu i dowiem się czy leki, które bierze od 4 miesięcy są skuteczne.
Cały ten tydzień pod znakiem lekarzy, badań, itp, jeszcze w czwartek muszę jechać na kontrolne KTG, mam zaległe badanie na antygen anty RH, więc muszę się jeszcze ukuć, a w sobotę wizyta u mojej ginki prowadzącej, więc tydzień pełen atrakcji.

Trochę wam zazdroszczę tych zakupów ... większość rzeczy mam po córce, potrzebuję tylko kilka ciuszków typowo chłopięcych i kosmetyki.

aaaa i na dzisiejszym usg przed wyjściem ze szpitala pan doktor też widział chłopca, więc wiem na 100%:-D tylko w wagę, którą wyliczył nie bardzo mi się chce wierzyć, bo wyszło 1700 gram a 11 dni temu jak miałam planowe usg to szacunkowa waga była 1124 gramy. No i kolejna zmiana to taka, że z położenia główkowego Młody fiknął na miednicowe ... no i dobrze niech tak zostanie, mi pasuje;-)

Witam porannie:-)
Chyba jestem dziś pierwsza. Wyjątkowo jakoś się wcześniej obudziłam. Dzień mi się zapowiada pełen wrażeń, bo najpierw jadę odwiedzić znajomą i jej małą dzidziolkę ( w związku z tym muszę jeszcze zajechać do sklepu, żeby coś małej kupić), a później jadę do pracy zawieść zwolnienie.

Życzę wam miłego dzionka :tak:

wstałam i ja wyspana i pierwszy raz od nie wiem kiedynie wstałam w nocy na siku:)

Lorena- fajnie, że już wszystko ok, a i z córcią napewno będzie wszystko dobrze...

smoniczka u mnie też mogliby wprowadzić zakaz spożywania słodyczy i zemknac mnie gdzieś żebym ic nie widziała... pochłaniam nieprzyzwoite ilości:)

co do ruchów/ kopniaków malca to nie ma sie co sugerować każda z nas czuje to zupełnie inaczej , w innych poraz z różną siłą. Skoro się w ogóle rusza, to znaczy że jest ok:)

dzis konkretnych planów brak... puki co idę zjeść śniadanie:)

Dzień dobry!

Ale miałam noc. Coś złego mi się przyśniło, obudziłam się na plecach i poczułam jak brzucholina ma jakieś drgawki. Przejęłam się tak, że nie mogłam potem długo zasnąć. Mam nadzieję, że to norma, a nie że mała się poddusiła z racji mojego spania na plecach. Ze starszymi nie odczuwałam takich drgawek, a ta mała ma. Maaaatko, niech już jest ten luty!!! Już chcę mieć ją po tej stronie, a nie ciągle schizować!!!

reklama
Do góry