reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Dziewczynki...Ja już myślałam, że rodzę:eek:...Wróciłam od lekarza (wszytko było ok) i nagle dostałam PRZERAŻAJĄCEGO bólu pod pępkiem:eek::no:Wydaje mi się, że były to skurcze, nie miałam nigdy czegoś takiego:no:Trwało to w sumie 20 min. Nie mogłam się ruszyć, ból był straszny, miejscowy..Mąż panikował, bym dzwoniła do swojego gina, ale przecież dopiero u niego byłam..Jestem teraz wykończona jak po migrenie...Ide się położyć..:-(
Wypowiedzcie się proszę, czy tak wyglądają skurcze przepowiadające???Ale w SR mówili, że one jakoś po 36 tyg dopiero występują...

reklama
Poli o ile dobrze pamiętam to nam położna mówiła ostatnio na sr,że przepowiadające są tekie,że łapie Cię po bokach twardnienie i idzie w stronę środka brzucha. Masz całą twarda macice, może być z bólem. Ale raczej jak Cię bolało przez 20 min to nie skurcz. Skurcze przepowiadające trwają około 20-30 sek i odpuszczają. Potem następny. Myślę,że Leoś Ci wsadził w coś rączkę albo nóżkę i musiał Ci jakiś ner nacisnąć. Mi Tymek czasem z prawej strony tak gdzieś naciśnie i nie jestem w stanie nic zrobić tylko leżeć na drugim boku. A jak się bardzo martwisz to wejdź do Ciepłej wody na godzinę. Jak po tym bóle wracają to możesz zadzwonić i spytać.

Też też petycje podpisałam:-)

Coraz bardziej Was lubię, za te przeróżne potrawy. Sos musztardowy, na pewno wypróbuję, ciekawe czy i mi zasmakuje;-)
Poli niestety ja nie pomogę, bo tak jak Ty jestem pierwszy raz w ciąży.:-(

Ja dziś w mieście byłam i nie wiem czemu, nie chce mi się przełączać na gaz... Musiałam jechać cały czas na benzynie. Chyba będę musiała jechać na przegląd instalacji gazowej:eek:

uporządkowałam wszystkie szuflady, komody i ciuszki małej i padam na pysk!!! boziu zgaga znów mnie pali....ooooooo
mnie znów boli jak chodzę. w dole brzucha albo tak po bokach... szybszy krok już nie dla mnie:(

Wracam po weekendowej nieobecności:)
Nadrabiania nie było za duzo...
szkoda że wczesniej nie miałasm jak zajżeć, w tym smyku faktycznie były fajne rzeczy za mniejszą kaskę, no ale to co mi sie podoba oczywiśie już jest niedostępne:( ech może i lepiej bo znów wydałabym kasę na malca, a mam jeszcze inne wydatki:)

weekend i wykłady mnie tak zmęczyły, że odsypiałam dzis do południa, później gotowałam obiad i robiłam pożadki w półce z ksiażkami:)

mój kochany synuś zaczyna kopac coraz mocniej:) a myślałam, że już mocniej nie będzie...

lekko spóźnione, ale przesyłam życzenia pozostałym Kasiom forumowym:) No i mam dla moich koleżanek lutówek serniczek imieninowy:) Bardzo pyszny na kruchym cieście z lekką pianką na wierzchu:) Smacznego:)

miłej, prespanej nocki wszystkim życzę

a ja dziś upiekłam (a raczej nie upiekłam bo to ciasto bez pieczenia było ;))ciasto malinowo-cytrynowe z budyniem i bitą śmietaną. Teraz chłodzi się w lodówce i pewnie dopiero jutro sprawdzę co z niego wyszło bo musi stężeć ale wygląda smakowicie ;);)

reklama
Poli proby sa na czczo:)Jak Twoje bole? Jesli to byl jeden bol trwajacy 20 min to to nie byl skurcz raczej bo za dlugo. Mam nadzieje ze jest juz lepiej:*

Kwasia dasz przepis prosze:)))
Ja jutro chyba piernil strzele tak za mna lazi:)

Ostatnia edycja:
Do góry