reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Poli ale mega promocje i śliczne rzeczy w tym smyku!! zamówiłabym wszystko:)
jednak się powstrzymałam bo w zasadzie mamy już kilka ubranek a jeszcze od sis mam dostać (niby po chłopcu ale na 100% ma jakieś uniwersalne też).
Ty to mi zawsze smaka narobisz tymi swoimi daniami:)) takie ciekawe rzeczy wymyślasz:) nigdy nie robiłam sosu musztardowego:)

reklama
Poli ale mega promocje i śliczne rzeczy w tym smyku!! zamówiłabym wszystko:)
jednak się powstrzymałam bo w zasadzie mamy już kilka ubranek a jeszcze od sis mam dostać (niby po chłopcu ale na 100% ma jakieś uniwersalne też).
Ty to mi zawsze smaka narobisz tymi swoimi daniami:)) takie ciekawe rzeczy wymyślasz:) nigdy nie robiłam sosu musztardowego:)

ee nie wymyślam;-), taka zdolna nie jestem- ale uwielbiam kombinować. Polecam te danie Pulpety w sosie musztardowym. - przepisy - MniamMniam.pl -
dziewczynki, to jest tak pyszne i rozpływające się w ustach, że w życiu bym nie powiedziała że to sos musztardowy!!! Najlepiej smakuje z ryżem!!!!
Fajnie, że dostaniesz coś od siostry, u mnie w bliskiej rodzinie nie ma takich dzieciaczków. Na szczeście koniec z zakupami przynajmniej do lata;)

No i kupiłam! Zestaw skarpetek różnej maści dla starszych i bodziaki dla najmłodszej.

Dokonałam heroicznego wyczynu jakim była depilacja i powoli zbieram się do lekarza. Jeszcze muszę po drodze wyniki odebrać. paaa

Dokonałam heroicznego wyczynu jakim była depilacja

Oj widzę, że nie tylko ja się dzisiaj mordowałam, żeby wyglądać jak ludź:-D
Ja właśnie siedzę i spisuję co już mam z wyprawki a czego jeszcze brakuje i w sumie już widzę koniec:tak:
Poli podkusiłaś mnie tymi promocjami w Smyku, ale ciuszków to już tyle mam, kurcze sama nie wiem czy jeszcze coś zamawiać.

Podpisalam ! :tak:

Poli a co ty za list do Ministerstwa wyslas ? podaj ters ja chetnie tez im wysle no i moze inne mamy tez skorzystaja :-)

Witam, witam o zdrowie po weekendzie pytam !

Sos musztardowy :) hmm brzmi ciekawie - chyba spróbuje, chociaż w sobote robilam na obiad tortelinii w sosie pomidorowym zapiekane z serem i niby wszyscy zachwalali ale mnie i mężowi jakos do gustu nie przypadł i mąż błagał żebym więcej nie próbowała podawać jakichś wynalazków:) hehe ale przeciez ile to na obiad mogą byc zrazy, schabowe i mielone.

Dziewczyny byłam w sobote heheh na dyskotece :) marudziłam mężowi marudziłam i pojechalismy na 2 godziny oczywiscie nie tanczyłam bo by mnie tam pozabijali ale chociaż przypomniałam sobie stare dobre czasy:) a że i tak jechalismy po teściów którzy bawili sie na imieninach to bylo po drodze. Nie chcecie znać reakcji rodzinki. Teściowa sie załamała heheh ale wytlumaczyłam jej ze usiadlam sobie przy stoliku i muzyki posłuchałam z męzem koktajl z soku bananowo wiśniowego wypiłam i tyle, ale jej wyraz twarzy hehehehe mam do dziś przed oczami. Moja mamuśka tez nie przyjeła tego z uśmiechem ale co zrobić. Powiedziałam żeby sie cieszyła że z mayday-a zrezygnowalismy :) hehe swoją drogą miałam koleżankę która w 37 tc byla na woodstocku.

A u mnie na brzuchu dodatkowe 4cm sie pojawiły, hmm nawet nie zauważyłam

hej

czekam na wypis i spadam do domuuuuuuuu!!!!!!
ale nie ma za dobrze od jutra moja Mala ma 3 dni w szpitalu na planowe badania wiec tylko zmieniam szpital.

Moje wypociny do Ministerstwa- miałam wysłać tydzień temu, a wysyłam dopiero dziś;)

PanMinisterWładysławKosiniak-Kamysz
MinisterstwoPracyiPolitykiSpołecznej
ul.Nowogrodzka1/3/5
00513Warszawa

Szanowny Panie Ministrze!

Pragnę sprzeciwić się Ustawie o zmianie ustawy - Kodeks pracy oraz ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (projekt z dnia 8 listopada 2012 r.)

Zgodnie z powyższym projektem wydłużony zostanie do roku czasu urlop macierzyński. Urlopy te mają zostać wydłużone od 1 września 2013 r. Z tej możliwości będzie mógł skorzystać każdy, kto w momencie wejścia w życie ustawy będzie uprawniony do urlopu macierzyńskiego. Zapis ten jest bardzo krzywdzący w stosunku do kobiet, które urodzą dziecko oraz którym zakończy się przysługujący urop macierzyński przed 1 września 2013 r. Większość ustaw wchodzi w życie pierwszym dniem nowego roku. Dlaczego więc nie ta???
Jestem obecnie w 28 tygodniu ciąży, a termin porodu przewidziany jest na 14 lutego 2013 r. Zgodnie z obecnymi przepisami, przysługujący mi urlop macierzyński zakończy się 31 lipca 2013 r.- tj. równy miesiąc przed wejściem w życie nowej ustawy. W związku z tym, gdybym urodziła dziecko miesiąc później- skorzystałabym z rocznego uropu macierzyńskiego. Roczny urlop macierzyński jest według mnie wspaniałym rozwiązaniem dla kobiet wychowujących dziecko. Do tej pory zostawiając niespełna półroczne dziecko, powracająca do pracy mama była rozdarta emocjonalnie. Wiązało się to też z ogromnym obciążeniem finansowym. Nowa ustawa to alternatywa dla tysięcy matek, które nie mają z kim zostawić swojego maluszka a nie stać ich na żłobek czy nianię.
Dowiedziawszy się o wstepnym projekcie ustawy wydłużającej urlop macierzyński byłam zachwycona faktem, że Polski Rząd potrafi dokonać tak rewolucyjnych zmian w polityce rodzinnej. Niestety moje zadowolenie nie trwało długo- poczułam się oszukana i potraktowana jako gorsza, gdy okazało się, że nowa ustawa mnie po prostu nie dotyczy... Dlaczego kobieta rodząca miesiąc po mnie będzie potraktowana lepiej? Odkąd dowiedziałam się o swojej ciąży to rozwarzam skorzystanie z co najmniej półrocznego bezpłatnego urlopu wychowawczego, lecz nie sądzę, aby moja sytuacja materialna na to pozwoliła. W podobnej sytuacji jest niestety większość pracujących matek.
Mój głos w tej sprawie to tylko kropla w morzu wpisów internetowych zawiedzionych kobiet będących w ciąży. Wcześniejsze zapewnienia Pana Premiera co do wejścia w życie ustawy w 2013 roku, a potem krzywdzace dla wielu sprecyzowanie tego terminu dostarczyło mnie i innym kobietom ogromnego stresu..W związku z tą sytuacją może być tak, iż dojdzie do przypadków manipulowania terminem porodu...A coraz częściej takie opinie do mnie docierają.
Podsumowując powyższe- w imieniu swoim oraz wielu popierających mnie matek, wnoszę o przesunięcieterminuobowiązywaniaustawyna1stycznia2013roku.

reklama
Hej dziewczynki!
Petycja podpisana! Za dużo dzisiaj nie napisze!
Nie pamiętam kiedy ostatni raz miałam takiego doła! Nie wyszłam z łóżka do 15. Przed chwilą łaskawie zjadłam 5 pierogów a przez cały dzień wypiłam jeden jogurt kawowy. Jestem okropna!

Dziewczyny, dostałam dużo rzeczy dziewczyńskich po mojej chrześnicy. Kuzynka powiedziała,że co mi się nie przyda to mam pooddawać. Jak zrobię porządek z tym to może się okazać,że kilka rzeczy mogę którejś oddać. Będzie chętna? Tyle co za przesyłkę wezmę. Z tego co przejrzałam to widziałam,że ładne rzeczy i mało noszone. No i jednak różowy królem :p

Do góry