reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

bella ja podobnie jak ty kestem w niemałym szoku po zamówieniu paczki:) w poniedziałek wieczorem zamówiłam a właśnie przyszła- prezent dla mojej chrześnicy. Jedyny jaki kupuję na gwiazdkę. U mnie w domu nie ma takiego zwyczaju. Obdarowujemy się tylko w dniu imienin. a na gwiazdkę dostają prezenty tlko dzieci do chwili aż pójdą do pierwszej komunii później już nie

reklama
ale mnie nastraszyłaś marta-l z tym wrodzonym zapaleniem płuc! :( już ten stan ostry utrzymuje się od ok. tygodnia. Dwa zęby "w robocie" i poprawy żadnej.. brakuje mi już pomysłu na walke z tym gównem! Myślicie, że taki antybiotyk pomoże mimo iż ropa nie schodzi?

ja kupiłam zwykły stanik do karmienia- rozmiar 85D. Normalnie miałam 85B ale ten w obwodzie jest dosyć duży i póki co swobodnie go zapinam na najciaśniejszy. Miseczka jest też spora- mam duży zapas. Myślę, że aż tak mi piersi nie urosną a jeśli nawet to stracę tylko 15zł. Nie inwestowałam w jakieś drogie. Może później jak już laktacja się unormuje i będę wiedziała jaki rozmiar potrzebny.

Jeszcze takie pytanko. Czy którąś z Was dopadła nieprzyjemność hemoroidów? Jeśli tak to jak sobie z tym radzicie?

maść Prosterisan;)

co do zębów..od ponad roku walczę z wyżynającymi się zębami mądrości..póki co pomaga maść stomatologiczna

matko Marta, nie strasz...ja specjalnie nie idę teraz do dentysty, bo strach w ciąży

edit: Gdzie najwyżej odczuwanie ruchy dziecka???Ja już strasznie wysoko, szok- wczoraj szalał to mnie kopał tak 3,4 palce pod piersią.

Ostatnia edycja:
ale mnie nastraszyłaś marta-l z tym wrodzonym zapaleniem płuc! :( już ten stan ostry utrzymuje się od ok. tygodnia. Dwa zęby "w robocie" i poprawy żadnej.. brakuje mi już pomysłu na walke z tym gównem! Myślicie, że taki antybiotyk pomoże mimo iż ropa nie schodzi?

antybiotyk powinien pomóc. Napisz od kiedy go bierzesz i jaki to antybiotyk?

Eve termometry do ucha czy czoła zdecydowanie odradzam mam taki wybulilam 140zl firmy braun więc nie kulawy jakiś i totalny shit! Ani razu temperatura w uchu nie byla dobrze zmierzona, moja pediatra ma na czoło i też shit...mierze Izie przed wyjciem i wiem, że nie ma. Ta jej mierzy w gabinecie i nagle 38.5 do bani i drogie wg. Mnie

dodam, że z dzidzią w poniedziałek na USG było wszystko w porządku, tętno ma 148 uderzeń na minutę. We wtorek po sprawdzeniu tętna detektorem również 148 na minutę więc bije równiutko.. malutka jest ruchliwa i nie mam objawów niepokojących względem ciąży, wszystkie parametry w normie na USG [narządy wszystkie ok].. ale to takie powierzchowne ocenianie bo tak naprawdę niewiadomo jak dzidzia ma się faktycznie..

reklama
witajcie Oreczki ! :cool2:
my dzis z Olem od rana bardzo robotni, chata wysprzatana, zupa sie gotuje, racuszki zjedzone :-p drugie danie nawet podszykowalismy :tak: no i w sklepie bylismy :tak:

moj syn to stoi na bacznosc nogi ma nad moim spojeniem lonowy, glowe pod zebrami :baffled: mam taka zgage za MA SA KRAAAAAAAAA ! :confused:

co do cyckonosza to ja nie wiem jaki kupie obecnie mam 75/80 e/f masakra :baffled: napewno nie kupie w ciemno przez neta tylko cos przymierze no i do karmoienia nie chce miekkiego stanika bo raz ze w miekkich czesto widac wkladki ;-) a dawa ze dla mnie miekki stanik jest za miekki i czuje sie jak bez :-p wiec chce usztywniany ! oooo :-D

cos ja tam jeszcze mialam napisa hmm....

aaa Orchidea dzownila bym do rzecznika praw pacjenta na twoim miejscu ! nie popuscilabym im :angry:

dzis w Biedronce baba mnie staranowala, kasjerka otworzyla kase i podeszlam pierwsza a jakis babol leci pcha sie, lokciem mnie w brzcuh ... myslalam ze ja zagryze :angry:

ide obrac ziemniaki :cool2: i bede robic nic :-p

Do góry