reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

maż mnie znowu irytuje... chcialam kupić u faceta na allegro wyprawkę dla siebie i małej (podkłady, szczotkę, waciki, wkładki itp.) a ten mi z tekstem, zebtym się opanowała może z wydawaniem kasy;/

/

powiedz mezowi,żeby Ci uszył 30 duzych i 20 srednich podpasek do szpitala skoro nie chce żebys kupowała.
Ach ci faceci.....

reklama
martuszka mi mały okłada żołądek i przeponę- czuję ruchy bardzo wysoko ale czasem też po bokach jakby łapkami machał.

Jesli chodzi o prezenty to my jeszcze nie kupiliśmy ale po kolei wymyślamy co komu. W tym roku będzie skromniej ze względu na wydatki związane w małym. Jeszcze wczoraj zostałam poproszona na matkę chrzestną córeczki mojego kuzyna- chrzest w pierwsze święto. Oczywiście muszę coś kupić i się jakoś ubrać. Normalnie jeszcze to jakbym miała mało problemów...

powiedziałam mu, że w takim razie zakupy (które uwielbia) zostawiam jemu jak ja będę sobie w szpitalu, będzie z Izą uwieszona na ramieniu wybierał podpaski, smoczki, podkłady ... a wiem, że to uwielbia:)
a jako bonus tym razem nie dam mu kartki co ma kupic (z Izą szpital był niepalnowany i pisałam mu rozpiski)
oczywiście wycofał się i nawet przerosił ale co z tego skoro jego pierwsza reakacja była ZŁA ... przez tą ciąże stałam się emocjonalnym potworem haha

Martuszka ja niestety nie wiem jak mała jest ułożona, ostatnio mi lekarz nie mówił, a sama nie dopytywałam. Ale ruchy czuję zazwyczaj po bokach, czasami u góry.

Ach Ci faceci, wszystko by na ostatnią chwilę odkładali. Bella dobrze zrobiłaś, może chłop się w końcu nauczy:-):-D:baffled:

marla-l myślisz, że nie próbowałam? Na tekst, że mam stan zapalny zęba i jestem w ciąży usłyszałam: wszyscy ludzie czekają :) ..
Mam za sobą wczorajszą wizytę u dentysty. Efekt? Chodzenie po ścianach, nieprzespana noc i zero poprawy :(
Rozwiercona "piątka" górna + rozwiercona obok szóstka. W piątce zacementowana metalowa śruba po poprzednim leczeniu - jeśli to od piątki to dentysta podejrzewa perforację wkładu. Jeśli to od szóstki - niedoleczone kanały po poprzednim leczeniu (oczywiście u innego dentysty) - leczenie kanałowe.
Antybiotyki włożone do obu zębów, antybiotyk doustny od 3 dni.. nic nie ma poprawy - nastepna wizyta 12.12 jeśli się nic nie poprawi mam dzwonić na cito.
Najbardziej się boje o dzidziola :( antybiotyk niby bezpieczny ale stan zapalny zęba (ropa) jest i słyszałam że może bardzo źle wpłynąć na dzidźkę.. okropnie się martwie..

Hej Lutuffki!

Dołączam do tych, co to po nocach spać nie mogą. Ja to chyba się już przestawiam na karmienie. Budzę się równo co 3 godziny i z pół godziny nie umiem zasnąć. Cały dzień chodzę nieprzytomna, a wieczorem się kładę do łóżka i nagle czuję się mega wypoczęta. O co kaman?

Ja już rano byłam w laboratorium (mocz, morfologia, CRP), bo w poniedziałek wizyta i wypadałoby wyniki mieć :tak: Swoją drogą głupota, że nie mogłam dostać kopii tych, które robili mi w szpitalu. Oszczędność jakaś by była :tak:

Wczoraj robiłam listę co jeszcze potrzebuję dla siebie i Kubusia i jestem w szoku... wydawało mi się, że większość rzeczy już mam, a tu jeszcze tyle! Masakra jakaś!

Dziewczyny, które mają już dzieci! Kiedy kupowałyście staniki do karmienia i jak je wybierałyście? Chodzi mi głównie o rozmiar miseczki. Brałyście większe czy jak? Wiem, że głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jaki rozmiar mam kupić, a szkoda wydać 50 zł na stanik i potem go nie założyć.

I jeszcze odnośnie termometrów. Zastanawiam się nad takim co to do czoła i do ucha się przykłada. Na podczerwień bodajże. Poleca któraś? Jeśli tak to jaki? Będę wdzięczna za odpowiedź!

Błękitna musisz się nauczyć walczyć o swoje. Kobiety w ciąży mają pierwszeństwo! I czy się to babom z recepcji podoba czy nie, to tak jest. W dodatku nie wiem czy wiecie, ale ciężarnym przysługuje kanałówka w ramach NFZ-tu! Akurat jestem na bieżąco w temacie zębów, więc wiem co i jak :-)

M​artuszka Kubuś jest już odwrócony głową w dół i ja czuję jego kopniaki na przeponie i żebrach, a boksuje mnie namiętnie po pęcherzu :baffled: rączkami rozpycha się często na boki, ale już zdecydowanie niżej niż wcześniej. Tak mniej więcej na wysokości pępka albo i ciut niżej.

Bella widzę, że problemów z chłopem ciąg dalszy... nie zazdroszczę. Ja na szczęście w przyszłym miesiącu będę zamawiać sobie na allegro całą taką wyprawkę dla mnie (podkłady, wkładki, majtki wielorazowe itp.). Mąż nie protestował :-D swoją drogą nie miał wyjścia... chyba też nie bardzo mu się uśmiecha ganiać po mieście w poszukiwaniu podkładów dla mnie :-)

Poli narobiłaś mi smaka na nutelle i zjadłam aż dwie bułki! No i zagryzłam mandarynkami :-D

A mnie wczoraj wieczorem tak paliła zgaga, że myślałam, że nie zasnę. Już chyba wiem jak czują się połykacze ognia po występie ;-)

Jeszcze takie pytanko. Czy którąś z Was dopadła nieprzyjemność hemoroidów? Jeśli tak to jak sobie z tym radzicie?

Dzień dobry:)

orchidea współczuje ci tych zębów:( strasznego masz tego dentystę... Moja jak byłam na wizycie kontrolnej na początku ciaży wszystko dokładnie posprawdzała poleczyła- oczywiście ze znieczuleniem- a ostatnio dzwoniłam do niej żeby umówić mamę na wizytę to sie pytała jak sie czuje i czy moje zęby są ok:) Mam nadzieję, że u ciebie w koncu wszystko też będzie dobrze, bo sie bidulko nacierpisz...

mój mały sie cały czas obraca- nie leży jeszcze w jednej pozycji, ale ruchy czuję ylko na dole- głównie kopie w pęcherz niestety...

co do zajmowania się dzieckiem przez babcie- ja choćbym nie chciała żeby się zajmowała moja mama i babcia to nie mam wyjścia- wszyscy mieszkamy w jednym domu:) i obie babcie twierdzą, że nie wyobrażają sobie nie opiekować sie swoim wnukiem/prawnukiem. Dla mnie to też spora pomoc będzie bo zawsze moge mieć chwilę, żeby sie pouczyć, ale to jest kwestia godziny dwóch w ciągu dnia nie więcej. Tak będziemy siedzieć wszystkie razem i we trzy się zajmować naszym bąblem:) Mnie cieszy taka sytuacja bo na opiekunkę nas nie jest stać, a do żłobka nie ma jak odddać dziecka bo mieszkamy daleko od miasta a ja nie jestem mobilna wiec babcie to jedyne sensowne i mozliwe rozwiązanie jak dla mnie

Wstaję w nocy raz- koło 3-4 nad ranem na siku i przesypiam spokojnie całą noc. Dzis znów spałam do 10:)

Trzeba by cos zjeść i wysuszyć włosy które już zdążyłam umyć. Mam sraszne włosy w ciąży:( Nigdy nie byłt fajne, zawsze sie przetłuszczały i nie chciały sie układać, ale w ciąży to już jest jakiś koszmar... to samo z cerą. Tylko paznokcie mam ładniejsze troszeczkę.

Ale sie rozpisałam....

Błękitna do mnie też tak mówiły ale nie dałam się spławić. Masz prawo do tego! A stan zapalny zęba może być naprawdę niebezpieczny. Moja ginka opowiadała że jedna pacjentka miała ropę wokół ósemki w 40tc i dziecko urodziło się z wrodzonym zapaleniem płuc- ledwo maluszka odratowali. Tak więc kochana walcz o swoje i nie daj się.

Jesli chodzi o hemoroidy to ja obawiam się, że u mnie się pojawiły. Póki co nie jest to bardzo uciążliwe i obserwuje.

Hej,

a ja się powoli wypisuję z nocnych problemów. Ostatnio nie wstaję wcale :D Za to rano, muszę mieć mega szybki zryw z łóżka, co by go nie zasikać... A mega szybko i normalnie to się zazwyczaj nie da i się obijam o ściany. Pewnie nieźle to wygląda.

Ja od dzisiaj sama, bo małż wyjechał na 3dniowe chlanie z pracy. A tu trzeba do lekarza z Młodą, jutro ja na glukozę. Generalnie wzięłam opiekę na jutro i pójdę na jakiś shopping. Może mi się humor poprawi.

Co do prezentów- u mnie póki co nic. Nawet pomysłów brak :(

reklama
Eve ja to głupia jestem, że go pytam...bo którego chłopa obchodzą podpaski...niestety konto na allegro jego...i jak mam słuchać glupot potem to wolę uprzedzić:/

Co do stanikow to ja z internetu kupiłam, większe o rozmiar miseczki niż te pasujące pod koniec ciąży i trafiłam, ogólnie mój biust jest raczej nikły więc o to, że za małe będą się nie bałam:))

Jestem w szoku! Wczoraj rano zamowilam grę dla Izy a już dziś ja dostałam...szok normalnie!

Współczuję tych problemów z dentystą:( mnie też pobolewa ale jakos jak już mam się zapisać to przestaje:/

Do góry