reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Co tu dzis tak nerwowo?

Same problemy spadają nam na głowy ostatnio...

U mnie i dołek i wkurw taki,że nic tylko wypic winka dla relaksu i pójść spać a tu o taki klops herbata z cytrynką i oddychanie zostaje.

Co do opieki nad malcem milion razy wolałabym zostawic z mamą/teściową/koleżanką/kuzynką niż dać do żłobka, ale jak się wyjścia nie ma to niestety czasem mus trzeba dać.

Zmykam się myc i w kimę bo jestem :wściekła/y: :-( niedospana, plecy mnie bolą, brzuszek sie spina i wogóle wszystko jest nie tak a buuuuuuuuuu

Jutro w planach glukoza a tyle razy już plany zmieniane ot taka ja sumienna i konsekwentna

reklama
Poli ja mam dochody z najmu na ryczalcie, i właśnie nie wiem jak będą do tego podchodzić, bo wiem, że jak dziewczyny wystawiają zaswiadczenie o dochodach z pit37 to piszą też że są dochody np. Z pit 28:/
No nic zostaje mi czekać i tyle...1000 to dużo ale też nie tyle, żeby sobie tym przez 2 miesiące głowę zawracac, szczegolnie, że nie mam na to wpływu:(

A ja jestem po domowej rewolucji:rofl2: Teściowa pomyła okienka, zawiesiła nowe firanki, a jak mężulek wrócił z pracy to poprzestawiali meble i teraz czeka mnie układanie ciuszków w szafce:-) chociaż powiem szczerze, że tylko w sumie patrzyłam na te całe porządki a jestem tak zmęczona jakbym sama te okna myła:baffled: Teraz leże i odpoczywam.

to sie nazywa syndrom wicia gniazda ;-)

Madziku- głownie zastrzyki, bo płacę 100%

a.m.g- ja sobie policzyłam, że przez całą ciąże to w aptece zostawię jakieś 8 tys. Ale cóż, myślę o tym jak o wydatku koniecznym, którego nie przeskoczę - i tak musi być.

zadowole się bananem:p

o matko! :szok::szok::szok::szok::-)

a.m.g- ja sobie policzyłam, że przez całą ciąże to w aptece zostawię jakieś 8 tys. Ale cóż, myślę o tym jak o wydatku koniecznym, którego nie przeskoczę - i tak musi być.

8 tys?! Aż ciężko uwierzyć :szok: Można wiedzieć z czystej ciekawości co Cię tyle kosztuje?

Mój mąż mnie właśnie powalił na kolana :D mówię mu - ale mnie skóra swędzi z lewej strony brzucha. a on do mnie - to ten świerzb o którym tam gdzies w gazecie pisało, ja na to :confused2::confused2::eek::eek: - jaki świerzb? Chyba ŚWIĄD! :D :-)

Ostatnia edycja:
barbhp- głownie zastrzyki, clexane (bo placę 100%), plus luteina, plus duphaston, plus drogie witaminy, plus acard, plus żelazo, plus kwas foliowy (teraz juz nie), plus magnes i nie pamietam czy coś jeszcze ;-)w zasadzie wszystko 100% (tylko luteinę przez chwilę miałam refundowaną).

a.m.g no niestety mężulek kierowca, a taki mandacik dostał w Czechach, ale dobrze, że ma limit na karcie i nie mogli mu potrącić i wzięli 840 zł, póki co szef ma się tam odwoływać, bo to jakaś kaucja czy coś tam, mam nadzieję, że uda się i nie będziemy musieli my ponosić tego wydatku, bo jak pomyślę ile mogę maluchowi za to kupić to :angry:

wiecie co mi pomaga w nocy - taka poduszka w kształcie litery C - mega ulga dla kręgosłupa, bo ten po całym dniu chce mi odpaść :-(

wy już ciuszki układacie ?? ja mam na szafie i wciąż nie wiem, które mam wyjąć czy niebieskie czy różowe...:-(chcę już wiedzieć :rofl2:

oj martuszkawspółczuję bardzo takich wydatków, no ale jak trzeba to nic się nie poradzi.
trzymajcie się dziewuszki, spokojnych nocy i pięknych poranków :laugh2: dobranoc:-D

Ostatnia edycja:
matko kochana - 8 klocków no to Ty dopiero byś miała wyprawkę, niestety jak nic zrobić nie można to trzeba poprostu to przeżyć.

Co do wychowania dziecka każda ma swoje zdanie :) ja wiem że mam inne niż większość. Moje dziecko z żadną babcią siedzieć nie będzie albo żłobek albo opiekunka.
Barbph bardziej chodziło mi o to że nóż w kieszeni mi sie otwiera jak dziecko siedzi u babci od poniedziałku do niedzieli - co dość często się zdarza, bo w tyg. rodzice pracują a w weekendy chcieliby wyskoczyć gdzieś na miasto. Masz racje 3 dni to nie tragedia.

na_cik
- niezależnie czy to kobieta ciężarna czy nie czas dostarczenia zwolnienia to 7 dni - chyba że przepisy sie ostatnio zmieniły. Jednak jak widać po przykładzie belli są różni ludzie i wszystko zależy od babki w kadrach, zawsze można napisać że takie zwolnienie zostało dostarczone w terminie.

A w ogóle jaki jest czas na zgłoszenie się po becikowe? tzn. jest jakiś czas ?

Ostatnia edycja:
Poli ja mam dochody z najmu na ryczalcie, i właśnie nie wiem jak będą do tego podchodzić, bo wiem, że jak dziewczyny wystawiają zaswiadczenie o dochodach z pit37 to piszą też że są dochody np. Z pit 28:/
No nic zostaje mi czekać i tyle...1000 to dużo ale też nie tyle, żeby sobie tym przez 2 miesiące głowę zawracac, szczegolnie, że nie mam na to wpływu:(

Wg mnie musisz wsiąść zaświadczenie ze skarbówki i tyle:)

reklama
doczytałam was... współczuje złych humorów i niezliczonych problemów...

Mnie moja wena dziś nie opuściła. posprzątałam w półkach zrobiłam ogromny gar bigosu ogarnęłam mieszkanie i odwiedziłą mnie kuzynka na ploteczki. w miedzyczasie pochłonełam koszmarne ilości jedzenia: 5 kromek zapiekanego xhleba z masłem czosnkowym i serem, z pół główki surowej białej kapusty- jak kroiłam na bigos to jadłam:) następnie półtorej tabliczki czekolady jakieś jabłko kilka klementynek i wielką porcję bigosu na koniec.... chyba pęknę:)

z tym becikowym to jest strasznie zamotane... a gdzie w ogóle o się składa wniosek o to becikowe? w gminie?

idę spać powolutku...
oby jutro wszystkie humorki były lepsze:)

Do góry