reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Cortina Jestem, melduje się, obecna!!! Pojechałam się do łóżka przymierzać z małżonkiem, hahaha. Pan w sklepie mówi no proszę proszę może się pani położyć, wypróbować czy wygodnie.... Już ja nie taka głupia!!! Potem by młodzian patrzył jak nie mogę wstać i małżonek się zapiera nogami żeby mnie podnieść. Dziękuję posiedzę :)

Klub orki księżniczki - Bosko! Gdzie lista?

Madzik. Ja płeć znam niby, ale imienia jak nie było tak nie ma, bo się nie możemy zgodzić. Póki co mówimy o niej per dzidziol, brzuchol (tak mówią córy), albo brzucholina ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!

Jeśli przyjęcie do klubu orki uzależnione jest tylko od wymiarów to możecie mnie brać w ślepo:-D już z 2 tygodnie temu było chyba ze 110 cm:szok:

Dzisiaj wybieram się do ginka na 15, mam nadzieję że wszystko jest ok:tak: najbardziej to stresuję się ważeniem:zawstydzona/y: choć póki co to mój ginek nie komentuje przyrostu wagi, ale kto wie czy nie zacznie:sorry:

Zakładanie butów niezbyt wygodne, z majteczkami na stojąco też mam problem:-D

Eve 21? jestem w szoku:szok: kiedy to było buuu:sorry:
Cortina paznokcie...o tak:tak: tylko w ciąży są tak mocne i szybko rosną:-D cera i włosy też niczego sobie, ale cała reszta lepiej nie mówić:zawstydzona/y:

łoj wy niedobre :D
jak wchodzę na to nasze forum to przynajmniej choć na chwilę się humor poprawia :-D
eve ty małolato!!!!!!!! toż to grzech mieć dopiero 21 lat :-D
madziku ja też na 100% nie znam płci. lekarz stwierdził, że raczej chłopak, ale tylko raz raczył mały co nieco pokazać więc zobaczymy...

ej ej... jak już jest klub orek to proszę o mnie nie zapominać :angry: moja waga już straszy, wielki brzuch też...
a martuszka jak zwykle pojechała po bandzie :-D
szanowna cortino ewentualnie Ci wybaczymy ten post pod postem :angry::-D

Hello:))
Agisan Cortina, wygladalam...pięknie wg. Mojego dziecka a wiadomo, artysta zawsze podziwia swoje dzieło hahaha

Agisan tym łóżkiem mnie rozbawilas:))

Ja nawet nie wiedziałam, że jest takie badanie, ale od 35 tc byłam w szpitalu i tam snadradowo posiew robią więc pewnie i na to zrobili, a ja i tak bity miesiąc antybiotyk bralam nie wiem na co:/

Chetnie się przyłącze do klubu orek:)) czy też orkowych ksiezniczek:))

Moja cora zdrowieje ale męczy ja kaszel, poslala bym ja jutro do przedszkola ale to raczej z egoizmu bo już ledwo zipie sama:(((( dziś robilysmy ramki dla ksiezniczek..oczywiście ja robiłam ona zajęła się rozsypywaniem brokatu hahaha

Zrobiłam zapiekanke dziś i najadlam się jak bąk:)

A Martuszka, co? Pewnie w wannie utknęła, z braku strongmena w pobliżu...

Patik.
Powodzenia na wizycie i ważeniu! Może wciągaj brzuch? ;))

Nie wiem co bym zjadła... Coś, dużo i to zaraz! Tylko co????

Ja też się już nadaję do klubu Orki, w pępku 104, przy wstawaniu sapię jak parowóz, a jak siadam na tapczan to cały dom się trzęsie :rofl2::-D:-D
Zgadzam się z Martuszką, że przydałby się taczkowy i do kompletu dźwigowy, bo wstawanie z łóżka to też nie lada wyzwanie.

Patik
trzymam kciuki za wizytę &&&&

wiecie że mnie te trójki z przodu przerażają... tak strasznie szybko ten czas ucieka... a u nas tyle do zrobienia... co prawda mi do trójki jeszcze trochę, ale itak... jak sobie pomyślę, ze już prawie koniec listopada, a grudzień zawsze szybko ucieka, zaraz trzeba będzie się do szpitala pakowac :szok: chociaż z drugiej strony już niedługo poznam naszego synka... :) czego się nie mogę doczekać! mężuś też :) czasami sobie mówię, że już by mógł być luty :) bylebyśmy tylko zdążyli zrobić to co musimy przed jego przyjściem na swiat
melduję, że test obciążenia glukozą zdałam (prawie) śpiewająco :D 114mg/dl po 2 godzinach i 85mg/dl na czczo ;) martwią mnie wyniki hematokrytu (34), hemoglobiny (11,7) i erytrocytów (3,7)... mam je poniżej normy... do wizyty u gin jeszcze 2 tygodnie, umiecie rozszyforwać te wskaźniki??

no to glukoza slicznie wyszla, ja pod koniec tego tyg ide na glukoza; co do reszty to ekspertem nie jestem ale jak mialam hemoglobine na granicy normy to gin przepisal zelazo aebym anemii nie dostala

ja do gina na wizyte za tydzien sie wybieram ... mam nadzieje ze wszystko ok bedzie

MegiPegi ja niestety nie pomogę. Kiedyś zrobiłam sobie porównanie wyników ze znajomą i się przeraziłam bo wg. jej wskaźników powinnam już nie żyć a się okazało, że laboratorium miało swoje jakieś przeliczniki, jednostki itd :)
U mnie obciążenie glukozą wygląda tak: 73 na czczo, 94 po 2 godzinach od wypicia 75 g glukozy :)

reklama
MegiPegi. Brak żelaza wychodzi, pewnie anemia lekka? U mnie też po wczorajszym badaniu hematokryt i hemoglobina poniżej normy.

Olśniło mnie! Zaraz będę jeść mrożone knedle z truskawkami zakupione na czarną godzinę! Ależ ja jednak jestem zapobiegliwa, fju fju ;)))) Pewnie pęknę, ale co tam. Oby mnie nie rozczarowały...

Do góry