reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Eve no to jeszcze ja - Wszystkiego najlepszego, bezbolesnego i szybkiego porodu (w terminie oczywiście :-)) a potem samych przespanych i spokojnych nocy :tak:

nie było mnie na BB weekend i odczytałam tylko ostatnie 3 strony, by choć trochę być na bieżąco ;-)

o tym paciorkowcu to pierwsze od Was słyszę - nie pamiętam czy miałam to badanie robione w poprzedniej ciąży, ale nic mi się nie kojarzy i ani ja ani synuś nie dostawaliśmy żadnego antybiotyku :no: i teraz się zastanawiam czy jakoś mnie to ominęło czy mi lekarz zrobił to badanie tylko nie poinformował... dziwne

ale mam teraz wizytę w piątek to zapytam...

czy jest tu jeszcze ktoś oprócz mnie kto nie zna płci swojego maleństwa ?? czuję się z tym bardzo osamotniona, że wy możecie już mówić po imieniu do swoich dzidzi a ja nie :-p mam nadzieję, że jeszcze przed Świętami mnie gin wyśle na USG :-)

reklama
Witam witam:) dziewczyny, od kilku dni nie mogę rozróżnić napinania brzucha od wypinania się mojego syneczka hehe.
Eve- to Ty młoda d...:-pWidzę, że większość z nas ma chęć na owoce- ja też jem kilogramami. Zaraz się biorę za zielonego grejfruta;-)

A babka zebra mi wyszła idealnie zebrowa;) Trzeba tylko znać technikę;) Ja na okrągłej blasze kładę po 3 kupki ciasta- jasne, na to ciemne i tak dalej:tak:

Eve spóźnione ale szczere 100 lat!!
Karpatka oczywiście pyszna ;)

Mi ostatnio gin wspominał o tym wymazie na paciorkowca, kazał zrobić między 35 a 37 tc.
Ja mam teraz fazę na pomarańcze mogłabym je jeść cały czas.
Mój synuś obudził mnie po 4, strasznie ruchliwy dzisiaj:-)

Witam.

Ja dziś musiałam o 6 wstać, bo wiozłam znajomego do miasta na 7 godz... No i jestem już z powrotem w domu. Niestety już spać nie poszłam. Na dworze straszna mgła, rano musiałam szyby skrobać w samochodzie. W rezultacie i tak musiałam pożyczyć auto od brata, bo w moim akumulator padł:szok:

A swoją droga wczoraj mnie na forum nie było, a Wy piszecie jak szalone. Ciężko Was nadrabiać.:eek:

Eve spóźnione Sto Lat!!:-D:-)

Narobiłyście mi ochoty na mandarynki, a teraz są to moje ulubione owoce!:szok::eek::baffled: Dziś widziałam w biedronce, ale nie skusiłam się, z tego supermarketu te owoce mi nie smakują...

Ostatnia edycja:
to badanie to obowiazkowe chyba jest i kazda radzaca musi je przed poradem miec tzn wpisane w karte ten wynik :-) lekarz pobierze wymaz i tyle ja nie kojarze zadnego "specjlanego przygotowania sie" ;-)

Cortina właśnie nie jest obowiązkowe. W szpitalu położna mówiła, że mało ciężarnych ma ten wynik robiony. Z tego co laski na szkole rodzenia mówiły trzeba za nie płacić.
Nam położna mówiła, że jeśli wynik jest dodatni bądź nie ma wyniku to podaje się antybiotyk. Natomiast jeśli jest ujemny to wiadomo, że nie trzeba. Ale wynik oczywiście musi być oryginalny a nie jakiś tam wpisany w kartę ciąży. Nic nie mówiła o ,,przeterminowaniu'' wyniku. 30 listopada idę do endokrynologa i wtedy będzie moja ginka więc podskoczę do gabinetu i podpytam. I tak muszę się w rejestracji upewnić że mój pakiet medyczny obejmuje to badanie. Niby w wykazie z firmy jest ale często jakieś wpadki w rejestracji są i muszę walczyć o swoje.

Poli rzeczywiście! Fajnie to wygląda! A do mojej trójeczki jeszcze tyyyyyleeeeee czaaaaaaaaaaaasuuu ;(

Cała twarz mnie swędzi - tak mam przesuszoną skórę. Oczywiście wszystko co do tej pory przetestowałam i się sprawdziło, teraz w ciąży jest do niczego. Nie mam już siły i pieniędzy na eksperymenty ;/

Pomelo wciągnięte, nie wiem co jeszcze jeść, bo chwilowo na nic nie mam ochoty. Jakąś świeżą bułeczkę bym schrupała, ale nie mam na stanie. Wiecie co? Ta milka malinowa mnie przeraża - jestem w stanie zjeść całą i wcale nie czuję się zaczekoladowana! Co za diabelski wynalazek :)

Ja umówiłam się z kumpelą na kawkę na mieście i mam zamiar zafundować sobie jakieś wielkie ciacho do tej kawki :-D:-D:-D
Jeśli chodzi o suchą skórę to mnie się coś porobiło z dłońmi. Ciągle są zaczerwienione, skóra na kostkach aż się łuszczy. I strasznie swędzą i szczypią, np podczas kontaktu ze świeżą skrobią z ziemniaków. Kremuję je na potęgę ale pomaga na krótko.

Witam sie i ja

Dołączam do orek, wielorybów i innych takich wyrzuconych na brzeg.

Swoja droga śniły mi sie dzis rekiny :szok:

Po wczorajszym apetycie echo zostało bo na śniadanie tylko banan.

Nastawiłam pranie i myslę co na obiad zrobić...

Trochę wczoraj nawnerwiałam bo nie da się każdemu dogodzić jesli chodzi o nadchodzące święta...:eek:

Brrrr... Zmykam dom ogarnę bynajmniej czas szybciej zleci

reklama
Cortina właśnie nie jest obowiązkowe. W szpitalu położna mówiła, że mało ciężarnych ma ten wynik robiony. Z tego co laski na szkole rodzenia mówiły trzeba za nie płacić.
Nam położna mówiła, że jeśli wynik jest dodatni bądź nie ma wyniku to podaje się antybiotyk. Natomiast jeśli jest ujemny to wiadomo, że nie trzeba. Ale wynik oczywiście musi być oryginalny a nie jakiś tam wpisany w kartę ciąży. Nic nie mówiła o ,,przeterminowaniu'' wyniku. 30 listopada idę do endokrynologa i wtedy będzie moja ginka więc podskoczę do gabinetu i podpytam. I tak muszę się w rejestracji upewnić że mój pakiet medyczny obejmuje to badanie. Niby w wykazie z firmy jest ale często jakieś wpadki w rejestracji są i muszę walczyć o swoje.
u mnie w szpitalu to badanie 6 lat temu ponad bylo wymagane :tak: moze to zalezy od szpitala ? nie wiem :sorry:

hercliś wilkomen maj dir Orki :laugh2:

widze ze musze zalozyc klub Orki ! mianuje sie prezesem, dyrektor Cortina jak to dumnie brzmi :rofl2::-D:-p:-):tak: jakiegos zastepce musze wybrac, ksiegowa, kogo jeszcze musze w klubie orki zatrudnic ? kucharza :rofl2::tak: portiera ?
jessso jak milo czytac ze wy tez tak macie z tym wstawianiem, sapaniem, a buty wam sie jak ubiera ? bo mi ciezko mam wrazenie ze zgniatam malego jak sie zginam :szok::eek: wpisowe do klubu to moze jakas karpatka kontener owocow czy cus zrobic ???
:rofl2:

Bella poszlas chyba na bal MOnster bo cos milczysz od wczorajszego pobytu w spa u corki :-p

Eve ty gowniaro :szok: ty mi PANI CORTINA musisz mowic, jesso jaka ty mlaoda, a fuuuuu :rofl2::tak::-p;-)

ide wstawic pranko bo slonko cos niesmialo z za chumry wychodzi zaraz tu wracam !!!!!!!! :rofl2:

Do góry