reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dziewczynki, 3majmy się dzielnie chociaż jeszcze te 2 miesiące, do połowy stycznia. Nie wypychać tych dzieciów czasem szybciej:tak:chociaż nie powiem, czasem i ja juz bym chętnie to zrobiła:-p;-)Leoś urwis, daje matce popalić. Albo szaleje, że mi brzuch roznosi, albo te plecy i żebra.. Ale warto pocierpieć:tak: :tak:Ja znów leżę, nie jestem w stanie nic innego robić, tak napier... prawy bok:/ Czekam z utęsknieniem na męża, to skoczymy do apteki, na pocztę i do teściów.

Ja ciągle kombinuję, jak tanio sprowadzić od siostry z UK ta moją pakę z George'a..Kurier zażyczył sobie ok. 85 zł:eek:a to przecież nawet z 5 kg nie będzie.. Poczta angielska wychodzi podobnie, ale do nich nie mam zaufania, bo pełno przesyłek od siorki nie dotarło:no:

reklama
Eve - trzymaj się kciuki zaciskam za was...

Skoki ciśnienia to ja mam..

Specjalnie dzis do apteki poszłam bo mają tam elektroniczny na ramię i babka mi zmierzyła, tz nałozyła mankiet a aparat sam zmierzył 3 x pod rząd wyliczył średnią 118/70 po spacerku więc w normie jak na wysyłek a ja zaraz swój wyciagnęłam dla zbadania czy jest podobnie i było 123/68 więc niewielka różnica. Chciałam sprawdzić, czy działa sprzęt czy nie, bo na 60 pomiarów z 6 to skoki są tak jak patrzyłam a skoki między godz 18-24 jeden o 3.30 i ciężko je wyłapać musiałabym naprawdę chodzic z cisnieniomierzem 24/7 i mierzyc co 15 minut więc chyba aparat musiałabym wypozyczyć i sam mierzyłby w dzień i w nocy bo inaczej to lipa.Nic mi nie jest jak ciśnienie skacze tylko mała po takim skoku jest pobudzona :shocked2:

Jutro gina zapytam co o tym sądzi..

Bella oby apetyt wrócił, dobrze,że cukier ok.Też nie mam ostatnio apetytu i wcale się nie dziwie że mam niska hemoglobinę bo nie jem mięsa prawie nic a czerwonego to wogóle ehhh

Poli kurcze nie wiem a może mają kogoś znajomego tam kto poleci np na święta do domu i by to wziął i z pl już wysłał tobie kurierem czy pocztą?

Znajomy jak zapomniał z pl telefonu ang służbowego po urlopie, to dał ktos z rodziny ten tel kurierem do jegoznajomych co byli jeszcze w pl na wakacjach i potem mu podrzucili na miejsce więc jakiś pomysł to jest.

hej ciotki
nie patrzcie na te normy co są na wynikach podane!! bo w ciąży sprawa wygląda inaczej i to normalne, że coś jest poza tymi granicami!
kaja bidulo, a skąd się u ciebie ta bolerioza wzięła? miałaś kontakt z kimś lub jakiegoś kleszcza itp???? trzymaj się dzielnie i oby wszystko było dobrze!
eve powodzenia! ja już też w tej ciąży byłam z odwodnieniem w szpitalu, a od tego wszystkiego były skurcze, ale kroplówki doprowadziły organizm do ładu i mam nadzieję, że u ciebie też tak będzie!
agisan zdrówka dla dziewczyn!
no i zdrówka wszystkim tu potrzebującym!
mam dosyć siedzenia na dupsku i oszczędzania się! wymiękam :no: ech już bym chciała kolejną wizytę i usłyszeć, że łożysko się podniosło... a tu trzeba czekać

Ania ja wczoraj byłam na wizycie. Moja ginekolog mierzyła mi 2 razy ciśnienie. Było po 140/70. Powiedziała,że to jest niepokojące bo to ciśnienie graniczne. Powiedziała mi,że jeżeli będę miała wyższe jak 140/90 to mam za 15 min powtórzyć a jeśli nie spadnie to na izbę jechać. Gdyby było powyżej 180 to bez kolejnego pomiaru na izbę w tempie natychmiastowym.
Po prostu nie wolno lekceważyć tego ciśnienia w ciąży.
Ona mi powiedziała,że ginekolodzy lubią niskociśnieniowców w ciąży ;-)

melduje sie i ja na odmianę z innymi dolegliwosciami:(
rano pojawiło się plamienie. ale nie mam bladego pojecia skad. przytulanek nie bylo a ja czuje sie w miare ok. dobrze że ustalo bo tak się przeraziłam! moze jakieś naczynko mi pekło albo coś. boziu juz widzialam jak mnie na porodówke wioza. nigdy wiecej tego, teraz odpoczywam.

dziewczyny ale tu nam się smitno od tych dolegliwości zrobiło. i wyniki tez nie takie. eh... dzieciaczki też biedne choruja. trzymajcie się kochane. nie dajmy się temu wszystkiemu!!!

EVE bądz dzielna!!!!
ANIA dobrze że już lepiej jest:)
POLI biedna:( jak tu lezec jak boli... nawet się człowiek przekręcic nie może...eh...zdrówka
KAJA nosz cholerka.... może jednak coś zaradzą na tą bolerioze. dzieciątko napewno będzie zdrowe!

buziaki:*

Nacik - hmmm to mi dałaś do myślenia, bo u mnie czasem jest więcej jak 180 ale za 5-10 min jest ok więc zanim dojadę do szpitala zdąży mi opaść do marnoty typu 90/60 albo i mniej i wyjdę na idiotkę :-D

Zobacze co moj gin powie

Domik ja już 3 razy miałam plamienie podcieram się a tu krew minimalnie a raz siadam na wc a tu majtki we krwi, ale doszłam do tego,że jestem tam przekrwiona i czasem pękaja żyłki, bo akurat raz trafiłam na taką świeżo pękniętą żyłkę.

W nosie tez jestem przekrwiona i juz kilka awarii miałam

Ostatnia edycja:
Przynosze dobre wesci na spokojny sen;))

Eve ma się lepiej już nie ma wymiotow i skurcze się wyciszyly:) tak więc odpoczywa:))
Pozdrawia Was wszystkie serdecznie:))

Co do cisnienia to mi gin zawsze mierzy dwa razy bo pierwsze mam zawsze ok 140/80 ale mówi że widać że to stresowe:/

ja przy plamieniu teraz bym zawału dostała :-( ale to dlatego, że ta moja lekarka mi uświadomiła, że coraz większe ryzyko w mojej sytuacji odklejenia łożyska i nawet takiego plamienia nie mogę lekceważyć... ech ciężkie jest życie ciężarówki
dobrze, że eve ma się lepiej!
a ja kurcze mój ciśnieniomierz zostawiłam w Pl i teraz w domu nie mam jak zmierzyć :dry: ale na wizytach to mam zawsze wręcz książkowe, nigdy nie miałam problemów z tym i mam nadzieję, że tak będzie nadal. choć jak was czytam to się stresuję hehe

reklama
cięzko się czyta jak przeważają gorsze wiadomości

zdrowiejcie dziewczynki

eve ty szczególnie:* Bidulka

ja moje wyniki odbiorę moze w czwartek. Jakos nie chce mi się specjalnie po nie jechać, choć ciekawosć zżera...

Bolą mnie dziś żebra. Nie jakoś specjalnie mocno, ale bolą.

Idę spać bo oczka mi się kleją.

Miłej spokojnej nocki mamuśki

Do góry