reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ania też jestem po badaniach i mam podobnie do Ciebie. białko w moczu na poziomie 0,38 g/l (nie mam pojęcia co to oznacza a tez żadnej infekcji czy coś nie mam)

krew tak jak u Ciebie: Hemoglobina: 10,8 a przy ostatnim badaniu było 13.20
hematokryt 31,1% (poniżej normy ale nieznacznie)

reszta w miarę się w normie mieści oprócz LYM% - dużo poniżej normy bo tylko 16.5% a norma jest [25,0-50,0]

za tydzień wizyta u lekarza zobaczymy co on na to.

reklama
Witam i ja

Agisan nic nie mów o odpprnosci dzieci moja od soboty ma zapalenie gardła...dziś spalam od 2 do 5 tylko! A tak ratowalam ja jak mogłam, przy tym sama jeszcze w nocy kaszle więc...czułam się fatalnie:/

Ania pewnie żelazo dostaniesz jak ja mi super pomoglo:)

Komcowki cazy zaczynają być męczące:/

Wczoraj zjadlam 20 pierogow mojej mamy a dziś mało mi żołądek nie pęknie:((

Ania a jak Twój swiniaczek? Mój jez ...ma za zimno i musimy mu dogrzewanie kupić bo mało ruchawy się zrobił biedaczek:((

Bella u jeży niestety trzeba jakieś grzewcze lampy, czy kable w podłodze klatki a świnka ok , jest w pokoju gdzie jest 21 st nie koło grzejnika bo nie lubi sauny z dala od przeciagów i bryka jak szalona :-D

Kwasia to ja mam lepszy hematokryt 31,9 a normy mam 37-47 więc troche mi brakuje do normy dolnej hehe

a tak to mon % 3,6 norma 4,3-11 %
gra 9,2 norma 2,0-6,9
gra % 77,9 norma 45-70 %

w rozmazie za mało limfocytów i monocytów ale to minimalnie

leukocyty w moczu mam 5-10 norma 0-3 :szok:

Dziewczyny, pewnie macie dobre wyniki. Spokojnie. W ciąży zdarzają się lekkie wahania i odstępstwa od norm, które tak naprawdę nic nie znaczą i są nie groźne.:tak:Ja ostatnio też miałam białko i ph poza normą, mimo, że nic mi nie było. A teraz już wyniki miałam ok.

ja u siebie w wynikach mam normę na hematokryt 32-45 stąd też mówię, że mój nieznacznie poniżej normy...a mocz to kompletnie nie tak wyniki, białko w moczu, jakieś bakterie itp. ale co to oznacza to nie wiem. Musze cierpliwie poczekać do poniedziałku i lekarz powie co i jak...ale mam nadzieję, że to nic poważnego :)

Kwasia ja obstawiam jakies bezobjawowe zap. pęcherza albo cos w tym guście bo też mam bakterie ale nieliczne więc luuuuz ogólnie nie mam białka w moczu ale te leukocyty już tak a to też jakis rodzaj białka.

Ja mam wizyte jutro na 17 specjalnie zrobiłam wyniki na bierzaco a tak bym pojechała gin by zlecił badania i bym miała konsultacje przez tel albo trzebaby po recepty śmigać a tak juz przygotowana na wizyte jak ta lala troszku facet się zdziwi:-D

Moje wyniki ostatnio były podobne tylko hemoglobina tycio więcej i lekarz uznał,że ok więc teraz tylko żelazo, sok z buraka i wit c i będziemy jak nówki nieśmigane :-D

Moja bratowa miała zawsze w ciąży ok wyniki a 34 tydzień hemoglobina 7,7 więc my to jeszcze mamy do niej wysoką :tak:

Nie ma co się stresować...

Aniu, czy to ty miałaś takie wysokie ciśnienie? Bo już nie wiem która co pisze. Bo u mnie wczoraj na badaniu wyszło trochę za wysokie i gin mi kazała mierzyć a ja jak to ja od razu zaczęłam się zagłębiać.

I wyciągnęłam swoją książkę o ciąży.

Nie chcę Cię straszyć ale nie bagatelizuj tego.

Stan przedrzucawkowy:
Do wczesnych objawów stanu przedrzucawkowego należą zaburzenia widzenia(takie jak migotanie obrazu), ból głowy, ból w górnej części brzucha, wymioty i gwałtownie pogarszający się obrzęk(na przykład na nogach lub kostkach). Większość kobiet nie doświadcza jednak żadnego z tych objawów, kiedy stan przedrzucawkowy pojawi się u Nich po raz pierwszy, w związku z czym diagnoza zalezy od czujności lekarza i położnej. W rezultacie wykrywa się go w momencie pojawienia się klasycznych objawów, takich jak wysokie ciśnienie krwi, wysoka zawartość białka w moczu oraz obrzęk.
Stan przedrzucawkowy pojawia się wzykle po 20tc.

Niski hematokryt jest związany z niedoborem żelaza i może być objawem anemii.
Wysoki może być związany z odwodnieniem organizmu. Jak u mnie.

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-jak-odczytac-wynik_35295.html
http://www.poradnikzdrowie.pl/spraw...ytac-wyniki-badania-ogolnego-moczu_34260.html

Ostatnia edycja:
oj widzę że niewesołe wiesci tutaj serwujecie :-( trzymam kciki za wszystkie chorowitki!
Ja niestety dołączam dziś do grona cierpiących :-(
Wczoraj w szkole rodzenia zaczęło mnie rozkładać przeziębienie. Wieczorem kichałam (nawet po 20 razy pod rząd!!!)smarkałam, i rozbolała mnie mocno głowa :-(Od 3 rano nie śpię, pocilam sie strasznie, organizm chyba walczył, tak głowa boli, pół nocy okład z lodu i o 4 w nocy wymiotowałam z tego bólu :-(Głowa boli do tej pory, fakt że troszkę mniej, ale to dla mnie masakra taki ból :-(

Jezu, nacik-mam schiza, że mam wszystkie te objawy :( Ostatnio zauwazyłam, że coś ze wzrokiem mi się dzieje, poprostu gorzej widzę. Czy to może byc od luteiny? Czy któraś coś na ten temat słyszała?

Jesli chodzi o niskie żelazo w ciaży- to PRAWIE KAZDA ciężarna ma niskie

Dziewczyny właśnie dostałam sms od naszej Eve1911, że jest w szpitalu, podlaczyli ja do kroplowek bo jest odwodniona i ma skurcze!!
Trzymajcie mocno kciuki!!!!!!!!!

Jak tylko coś więcej będę wiedzieć dam znać

Eve kciukasy dla Ciebie Kochana:*****

reklama
Hej!

Ano i antybiotyk dla starszej - oskrzela, które były czyste w piątek - już nie są :/ Mam nadzieję, że z młodszej zielonego kataru nic się nie rozwinie, ale to raczej płonne nadzieje obawiam się...

Bella. Życzenia zdrówka dla córci. Dzięki za wieści o Eve. Dobrze, że pojechała po pomoc. Myślę, że lekarze zrobią wszystko co w ich mocy, żeby było dobrze.

Martuszka.
Nie wiem jak to jest z tym wzrokiem, aj mam wrażenie, że też widzę gorzej. Ale zaburzenia wzroku to raczej u mnie nie są... Współczuję dolegliwości. Pękająca głowa to okropność i te wymioty...

Patik. Ja też nie mam pomysłu na obiad, co gorsza nie mam ochoty go robić! A młode nakarmić trzeba. Mi by wystarczyła buła z okładem...

Zrobiłam sobie dodatkowy suwaczek, żeby mi odliczał ile "odsiadki" jeszcze. Wyciągnęłam średnią z obu terminów, bo nie mogłam się zdecydować, którego się trzymać ;))

Ostatnia edycja:
Do góry