reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ja też się naczytałam o rzucawce po tej mojej migrenie..No i to barzdo poważna sprawa.. Gdzieś pisało, że niebezpieczne jest jak skok ciśnienia nastąpi w ciągu kolejnych 7 dni. Aniu, miej się na baczności!!!!

reklama
Agisan na zielony glut rewelacyjne są krople biodacyna, gentamycyna lub tobrex (pisze sie inaczej jak chcesz podam dokładną nazwę) są to krople do oczu na receptę z antybiotykiem u nas ratują przed zapaleniem ucha, bo każdy katar się tym kończył!!
Zdrowka dla dziewczynek!!!

Ja waśnie zrobiłam awanturę a enel med bo okazało się że moje wyniki z glukozy są inne niż wczoraj!! I mam zaraz sprawdzić ponownie bo mieli już dobre zamieścić! Obym nie musiała jej powtarzać!

Martuszka mi w pierwszej ciąży wzrok się pogorszył, potem było lepiej i teraz znowu czuje że gorzej widzę;/

oj biedna Eve!:-( mocne kciuki za nią!

Mi się na pewno wzrok pogorszył- bo nie mogę swobodnie odczytać probramu TV (a mam porównanie jak siedzę w tym samym miejscu na kanapie). Normalnie obraz mam lekko rozmyty :(

Kiedy mi przejdzie ten ból głowy?????:-:)-:)-:)-:)-(

I jeszcze cała lewa noga mnie boli od tego lezenia na boku. Normalny zakwas mam :( A w nocy i tak leze na plecach, bo przekrecam się przez sen.....

Witam.
Oj pochorowałyście się dziewczyny no. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Waszych małych pociech. Rzeczywiście pod względem zachorowań paskudny ten okres jesień-zima.:eek:

Kaja mam nadzieje, że z tą Twoją borelioza nie będzie tak źle i że Twojemu maleństwu to nie zaszkodzi.

Eve trzymam mocno kciuki. Co tu się porobiło, już jedna z lutówek w szpitalu, oby jednak skończyło się wszystko dobrze kochana. Bądź dzielna!:tak::blink:

Widzę też, że z wynikami u Was nie za ciekawie, ja ostatnio robiłam miesiąc temu i tez miałam niezbyt ciekawe, wtedy miałam już hemoglobinę poniżej normy... Pewnie za tydzień znowu da mi skierowanie na badania.
Ja ogólnie czuję się nie najgorzej, żadne choróbsko mnie nie bierze. Jedyne co to, gdy dużo chodzę i robię, to potem mnie boli brzuszek troszkę, takie ciągnięcie. No i ta dolna część kręgosłupa, też często wieczorami dokucza ból. Ale nie jest tragicznie, da się żyć.:-)

Dziewczyny ja tez mam problem z moczem zawsze coś się przypałęta i profilaktycznie lekarz kazał mi brać urosept i wit. c U mnie jakos dziwnie to wygląda bo co drugie badanie jest wszystko dobrze co drugie cos nie tak ale lekarz twierdzi że odkąd w laboratorium pracę przejeły komputery tak to wygląda - więc jeśli coś lekko odbiega od normy to chyba nie ma co sie martwić.

Czy znajduje się ktoś jeszcze oprócz mnie komu nudności i wymioty towarzyszą do dziś ?? Ja już nawet sie nie nastawiam że mi w ogole przejdą ;/ Ludzie się dziwią że mało przytyłam (2kg) ale jak przytyć jak wszystko co jem ląduje w wc.
Ostatnio widziałam sie z kumpelą z LO i jak jej powiedziałam że w ciąży jestem to aż się zdziwiła - no cóż chodzę jeszcze w swoich jeansach

oj widzę że niewesołe wiesci tutaj serwujecie :-( trzymam kciki za wszystkie chorowitki!
Ja niestety dołączam dziś do grona cierpiących :-(
Wczoraj w szkole rodzenia zaczęło mnie rozkładać przeziębienie. Wieczorem kichałam (nawet po 20 razy pod rząd!!!)smarkałam, i rozbolała mnie mocno głowa :-(Od 3 rano nie śpię, pocilam sie strasznie, organizm chyba walczył, tak głowa boli, pół nocy okład z lodu i o 4 w nocy wymiotowałam z tego bólu :-(Głowa boli do tej pory, fakt że troszkę mniej, ale to dla mnie masakra taki ból :-(

Jezu, nacik-mam schiza, że mam wszystkie te objawy :( Ostatnio zauwazyłam, że coś ze wzrokiem mi się dzieje, poprostu gorzej widzę. Czy to może byc od luteiny? Czy któraś coś na ten temat słyszała?

Jesli chodzi o niskie żelazo w ciaży- to PRAWIE KAZDA ciężarna ma niskie

Kochana, ja tymi zaburzeniami widzenia aż tak bym się nie przejmowała bo ja też miewam takie momenty,że jakoś nie do końca dobrze widzę. Nie ma co panikować. Zwłaszcza jak ktoś ma ciśnienie w normie bo stan przedrzucawkowy to głównie ciśnienie.

nacik- ja to raczej zaburzeń widzenia nie mam. Po prostu gorzej widzę. Ale to żadne mroczki ani migotanie.
a.m.g-juz to kiedyś pisałam, ale moja siostra wymiotowała strasznie przez całą ciążę- nawet po 17 razy dziennie. nawet na porodówce wymiotowała jeszcze. Oczywiście trafiała do szpitala z odwodnienia i wyczerpania. W chwili porodu jak ręką odjął- minęło. Chłopczyk zdrowiutki :)

reklama
no!!!! moje wyniki na glukozę w normie są wszystkie jak się okazało:)) mocz też ok
a krew hmmm albo za malo (czerwone)albo sporo za duzo (białe) ...już mi to zwisa bo ciągle coś jest nie tak, do tego wiem, że w ciąży inaczej się patrzy na te normy:))

qrcze nie mam dziś coś apetytu, od rana jestem na kanapce, jogurcie i szklance soku pomiodrowego (domowej roboty);/

Do góry