reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Oh jak zapachnialo tymi wszystkimi pysznosciami, o krotych piszecie....
Biedna LadyDo musi wytrzymac w pracy bez obiadku...

Ja mam ostatnio straszny problem z gotowaniem :no:
Nie dosc, ze mi sie nie chce, to nic mi nie smakuje....
Dostaje bialej goraczki jak mam ugotowac obiad.......

Mam nadzieje, ze mi to przejdzie :confused:

Eve daj koniecznie znac co i jak po badaniu!

Pati a jakie imiona obstawiacie dla trzeciego dzieciatka?
Tak pytam bo imiona Twoich coreczek, Hania i Zosia, to absolutnie moje "typy" :) wiec jestem ciekawa jakie macie w planach trzecie imie :-)

U Ciebie bedzie malutka roznica wieku pomiedzy dziecmi, u mnie to bedzie 8 i 6 latek, martwie sie troszeczke, jak sie dzieciaki dogadaja ze soba....czy to aby nie za duza roznica wieku...

Mam niesamowity problem z puchnacymi nogami........
Najpierw przez dwa tygodnie bolaly mnie piersi, ale tak bardzo, ze nawet dotyk ubrania sprawial mi bol...
A teraz te opuchlizny...
W poprzednich ciazach bylam popuchnieta ale to w ostatnich miesiacach... Czy to mozliwe, ze teraz juz na poczatku ciazy tak mnie dopadlo? W ogole nie widac, gdzie mam kostki, takie baleroniki mi sie zrobily....
Jeszcze sie nie przyzwyczailam do mysli, ze to ciaza, a tu juz takie "dodatki" :)

Ostatnia edycja:
reklama
heksa i mała i duża różnica wieku ma swoje plusy i minusy - zresztą będziesz mieć porównanie bo pomiędzy starszakami u Ciebie też dwa lata różnicy, teraz będzie więcej ale i wydaje mi się że będziesz mieć fajnych pomocników przy maleństwie:))

co do imion to jeszcze wspólnie z emkiem nie ustaliliśmy ale moje typy to Helenka a dla chłopca Witek - a jak będzie ostatecznie tego nikt nie wie;-)

mój szalony mąż to mówi, że on stawia na 4!!!!
już mu mówiłam, że chyba jak sam sobie urodzi ;) ha ha ha ale szczerze Wam powiem, że takie duże rodzinki są superfajne.
Moja najlepsza przyjaciółk ma trzech synów i jest 8 i 6 lat róznicy między nimi i oni się super fajnie dogadują :-D

heksa- witaj serdecznie:)

co do różnicy wieku- ja uważam że nie ma to znaczenia. ważne żeby mieć rodzeństwo jakieś:) ja jestem jedynaczką i nie jest mi z tym za dobrze:( brakuje mi czasem brata lub siostry:(

co do imion- chłopak daniel a dziewczynka Gabrysia:)

Witam wszystkie Panie:) ja na obiad robię rybkę na parze:) uwielbiam! Na deser truskawki se śmietaną:D Z kalkulatora wyszła córeczka, mąż i mój tatuś też twierdzą, że tak będzie;) Byłam dziś na farbowaniu odrostów, fryzjer mnie postraszył, że nie powinnam w I trymestrze, ale mam wesele siostry, więc nie mogłam zrezygnować. Lekkie mdłości mam ciągle i ten męczący apetyt.. W pracy na niczym się nie skupiam, tylko na tym, aż boli mnie żołądek z głodu..Do lekarza dzwoniłam apropo wieczornych bólów brzucha, kazał brać nospe i jutro zadzwonić czy jest lepiej. Myślę jednak, jak pisałyście gdzieś wyżej, że po całym dniu chodzenia po prostu takie sa objawy..No i zalecił też mniej chodzenia, co mnie zmartwiło, bo będę musiała mało tańczyć na weselu:/
Wiecie co, uśmiełam się dzis u fryzjera, wychodzi na to, że w pierwsze objawy ciąży miałam już 3 dni po dniu owulacji;) Otóż właśnie, podczas farbowania miesiąc temu dziwnie zachowywała się farba na mojej głowie, była bardzo ciekła, strasznie mi spływała jak nigdy. Dziś fryzjer jak się dowiedział, że jestem w ciąży to skojarzył te 2 fakty. Powiedział, że domyślał się, że było cos nie tak ze mną:pP

Ostatnia edycja:
Witam nową mamusię:)

Tabelka zaktualizowana ale coś nas mało w niej hehe:))

UmiZoomi dopiero teraz doczytałam dane jutro wstawie Twoje:))

Ja mam kryzys jakiś, wyć mi się chce mam poczucie, że mdłości nigdy nie miną:( mam już ich tak dość, że nic mi się nie chce robić przez nie:( jak tylko się ruszam wszystko mi do gardła podchodzi:baffled:
mam taką cichą nadzieję, że ok 9 tygodnia będzie koniec tak przynajmniej było w poprzedniej ciąży... bo już mam chęć palce w gardło włożyć z tej bezradności;/

Mam nadzieje, ze tak jak piszecie roznica wieku miedzy dzieciaczkami nie bedzie mialawiekszego znaczenia......
Najwazniejsze to miec rodzenstwo :tak:

Bella a co potrzebne jest do tabelki?
Zaraz zerkne na 1 stronke i podam Ci moje dane......
:-)

no wiec moje dane do tabelki:

heksa77
Justyna 35 lat (dopiero niedlugo skoncze ale niech bedzie.... :-D )
termin ok. 16 lutego 2013
wymarzona plec: chlopczyk

Ostatnia edycja:
Witaj Heksa77 !!!

A ja Wam zazdroszczę tego jedzenia, że tak Wam wszystko smakuje... :( Ja ciągle nie mogę patrzeć na jedzenie. Żadnych mdłości, nic - po prostu nie mam ochoty. :( Nawet moje ulubione potrawy mi nie smakują. Dzisiaj poszłam do McDonald'sa (bo ja strasznie lubię), ale po kilku frytkach czułam się pełna. :(

Co do alkoholu, to akurat nie mam z tym problemu. Ja nie piję w ogóle nic, nigdy. Nie przez jakieś zasady, czy problemy zdrowotne; po protu nie lubię. Każde piwo, wino, drinki - dla mnie to najgorsze smaki świata - po prostu uważam za obrzydliwe. Podobnie mam z kawą - za żadne pieniądze świata nie przełknę ani łyka. Wychodzi więc na to, ze moje zwyczaje żywieniowe są wręcz stworzone do bycia w ciąży. :-) Papierosów też nie palę.

Co do tabelki:

Zuzia, 23 lata, Toruń, termin ok 20 lutego, wymarzona płeć: dziewczynka :)

reklama
Cześć Heksa, to termin mamy prawie tak samo, bo ja na 17.02:-)

Jejku padam na pyszczek, córcia dzisiaj daję po garach, już czasem sił do niej nie mam. Jeszcze jakieś zakupy musiałam zrobić, bo w niedzielę wyjeżdżamy na urlop. Jeszcze mnie chyba druga część czeka, bo wieczorami mam problem ze spodniami tak mnie wzdyma:zawstydzona/y: normalnie piąty miesiąc:baffled: Przydałyby się jakieś cienkie spodnie na gumce..

Co do tej obrączki to: obrączkę trzeba zawiesić na nitce i opuścić ją nad pępkiem, jeśli po jakimś czasie zacznie zataczać koła to oznacza to dziewczynkę, jeśli zacznie się poruszać po linii to oznacza chłopca;-)

W temacie alko - jestem stanowczo na NIE, w tamtej ciąży również nie piłam, w tej też nie zamierzam.

Do góry