reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

napewno. niestety u nas w miescie nie mozna go obejżeć nigdzie bo u nas nie są popularne te wózki. Wiadomo częsochowa- u nas ludzie 90% wózków mają z naszych okolicznych firm (ja bym sie bała do tego dziecko wsadzić no ale rzecz gustu:) ) więc aby zobaczyć emmę na żywo muszę jechać gdzieś dalej ... może katowice albo bielsko biała? tam są na pewno:)
dziewczyny które pisały że mają ten wózek- jakie są jego wady wg was? te małe jak i te duże?

reklama
Emmaljunga Mondial Duo Combi white leatherate
ten wózek oglądałam i też jest moim marzeniem i tak myślę że chyba sprzedam wózek po córci i kupię ten albo podobny bo podobają mi sę z tymi kołami i koszem ja mam po córci taki
11977-big-1-1328126199.jpg

Aniołeczek ja mam ten Smart Duo Comobi i on nie miał wad jak dla mnie:)
po każdej nawierzchni gnał idealnie:) bardzo duża gondola z regulacją, że dziecko mogło być lekko podparte i mega wypasiona spacerówka, rozkładana całkiem na płasko jak i do siadu:)
nasz miał wszystkie kółka na równym rozstawie i bardzo duże:) dla niektórych wadą może być to, że kółka nie są skrętne (co dla mnie w gondoli jest zaletą)
sprzedaliśmy go i mimo, że był szaro różowy jak świeże bułeczki się rozszedł i teraz pewnie kupimy ten sam model:)

Ten Mondial piekny jest faktycznie, niestety prawie 2x droższy niż Smart, więc nie stać mnie będzie, żeby przepłacić tyle za samą "linię" ale cudeńko jak się patrzy:))

znalazłan nawt taniej, ale mimo wszystko 1000 zł to za duża róznica:( jak patrzę to taki sam w budowie więc naprawdę świetna jakość i wygląd:)

Ostatnia edycja:
No cena jest spora, ale myślę, że możemy sobie pozwolić na taki wózek:) koła na jednej linii (nie skrętne) w gondoli dla mnie również są zaletą. bedę jeździć głównie wiejskimi dróżkami i polnymi więc skrętne chyba by mi tylko przeszkadzały:) wcześniej jeszcze podobał mi się roan marita ale jak zobaczyłam emmę to od razu zmieniłam zdanie:). choć gdybym miała ograniczony budżet i musiała wybrać wózek dużo tańszy byłby to roan

no my właśnie raczej na 100% kupimy emmaljunge ale chyba ten czas (jak przy pierwszym dziecku), że do funkcjonalności dochodziły też względy estetyczne mam już za sobą a to dobrze bo wydawałam kupę kasy na różne rzeczy tylko dlatego, że były ładniejsze niż innej firmy czy modele z zeszłorocznej kolekcji np. bujaczek fishera musiałam kupić córce z najnowszej kolekcji choć taki sam tylko ze "starszymi" rysunkami był sporo tańszy.
Teraz wszystkie rzeczy muszą spełniać role do jakich są przeznaczone a potem być ładne:)
wózek który miałam z Bella jest ładny Wasz jest po prostu Piękny:)) a no i już wiem, że mimo elegancji jasnych kolorów kupie tym razem ciemny;/ poprzedni był jasny, spacerówkę też mam jasną i okropnie wyglądają brudne zacieku czy kurz ;/ a często ciężko to doprać bo np. budy z gondoli sie nie zdejmuje;/
Ale tak jak pisałam mi już szał zakupowy przeszedł:) kto wie może jak miną mdłości to i szał wróci hehe

O matko a wy juz o wozkach? Hehe Ja mialam osttanio Xlander’a XA. Musialam go sprzedac bo zajmowal za duzo miejsca ale tym razem znow zastanawiam sie nad Xlanderem lub ewentualnie Quinny Buzz . bylabym wdzieczna za wyrazenie opinii na ten temat.
Tak w ogole to zastanawiam sie czy jest sens kupowac gondole czy moze spacerowke przystosowana do wozenia niemowlakow. Wiem ze to raczej niezbyt popularne rozwiazanie ale mysle ze warte przemyslenia..

Jesli chodzi o ubranka to ja mam wszystko od 0-24miesiecy. Zbieralalm bo wiedzialam ze bedziemy mieli drugie dziecko. Problem pojawi sie jesli urodzi sie chlopiec haha. Damy rade! Niestety posprzedawalam wszystkie te niemowlece akcesoria wiec znow przyjdzie mi kupic przewijak, mate, koszyk, butelki… Ale spokojnie jest 9 miesiecy wiec jak to sobie rozloze w czasie to bedzie ok.

Asiulinka28 – Lipton robi pyszna imbirowa!

Bella – moze nie chcial cie urazic tylko zazartowac, choc nie pomyslal ze to wcale nie jest dla Ciebie zabawne. Nie denerwuj sie bo Ci nie wolno :)

LucyLu – dzis weszlam na wage I mam 1kg wiecej. Ale czego sie tutaj spodziewac, przeciez ja ciagle glodna chodze!!! Dzis musze przyznac ze czuje roznice w spodniach. Zapinam sie ale sa juz dopasoane a jeszcze nie danwo byl luz.

Asiulinka28 – od 4tyg? Masz zagrozona ciaze?

Bella – witaj w moim swiecie potworow-glodomorow hahaha#

Dziewczyny a jak tam wasze zachcianki? Zmienilo sie juz Wam podniebienie? Ja np wciaz uwielbiam zapach kawy ale nie pije, nie smakuje mi.

x landera mam spacerówkę i chwalę sobie też:) nie wypowiem się więcej bo nie mam co hehe
co do pomysłu z e spacerówką zamiast gondoli to ciekawy nie słyszałam o nim i powiem szczerze, że wart przemyślenia jednak nie wiem czy nie dla dzieci rodzonych latem kiedy można je łatwo przypiąć, bo tak ze śpiworkiem itp. to nie wiem czy tak się da? (mówię na przykładzie tego jak była Iza kładziona i jaki miałam wózek)
jedyne co to nie pochwalam wożenia dzieci w fotelikach samochodowych przymocowanych do stelaża wózka zamiast gondoli, biedne te dzieci tam prawie miejsca nie ma;/

mi się śmiać chciało z moją wagą bo miałam dzień przed wizytą 56,6 wchodzę na wagę u gina 59,8 szok!!!
a następnego dnia w domu 56,6 hahaha no ale jak wpierniczyłam całą pizzę przed samą wizytą to co się dziwić:)

ja nie mam zachcianek jako takich, mam tak, że koniecznie muszę zjeść mandarynkę jem trzy i chęć mija a za jakiś czas muszę zjeść słonego chipsa jem kilka i chęć mija:) i tak ze wszystkim:)

Ja przez te mdłości mam 1kg mniej na wadze z córcią w pierwsze 3 mies schudłam 4kg teraz jednak tak nie wymiotuje a wtedy 24h na dobe wymiotowałam:baffled:

UmiZoomi mam nadciśnienie i astmę przez co poprzednią ciąże przeszłam strasznie,drugą połowę prawie w szpitalu więc ta jest traktowana jako wysokiego ryzyka, poza tym praca fizyczna w "skażonych" warunkach, i niestety siedzę w domu :/ ale z drugiej strony więcej czasu dla córeczki :) dzięki za info o herbatce mam nadzieje że będzie dla mnie ulgą ;)

o wózkach piszecie pięknych ale cena :szok: nie mała, ja będe rozglądała się za "ciut" tańszymi

ja po spanku :)) jestem jak młody bóg ;) wciągnełyśmy po talerzu pomidorówki, Karolina chlapie się w baseniku na balkonie a ja leniu****e :) bo na dwór wyjść się nie da taki skwar. Byłyśmy od 8 do 10 to jeszcze się dało jakoś wytrzymać :)

reklama
Ładny ten wózeczek, o którym piszecie, ale cena:szok: Nie lepiej kupić tańszy i mieć kasę jeszcze na coś innego?;-) I tak wydatków jest naprawdę dużo, jak się do wyprawki doda koszty lekarza, usg, badań, leków (jeśli ktoś musi brać), ubrań ciążowych. Potem szczepionek itp. Masakra. A takim wózkiem dziecko wcale nie jeździ długo. Najpierw liczyłam ile wydałam na wyprawkę, potem jak kwoty robiły się coraz większe to odpuściłam, chyba wolę nie wiedzieć:no:

Do góry